Székesfehérváron a kalandozók startoltak a legjobban

Frissen bontott és pörgős versenyeket tartottak decemberben.

Az év utolsó versenyeire került sor december közepén Székesfehérváron – az ottani történésekről szokás szerint Horváth Dávid számolt be nekünk.

Egy hónap kihagyás után decemberben újra versenyt tartottunk Fehérváron. Szokásunkhoz híven dupla megmérettetéssel vártunk mindenkit; egy frissen bontottat és egy pörgős hagyományost tartottunk. Ezúttal is a már-már megszokott 12-15 fő jött össze – annak ellenére, hogy ezen a napon volt a blogosok hagyományos versenye is.

Frissen bontott

A napot egy, a legújabb kiegészítőből, a Világégésből tartott frissen bontottal kezdtük. A nevezés csökkentett volt, mivel a szervező által vett kiegészítőket bontogattuk bőszen, és így a lapok hozzá lettek visszaszolgáltatva. Természetesen volt lehetőség arra is, hogy az emberek megtartsák a bontásukat, és volt, aki ezzel élt is. Mivel volt már bontott, és a lapokat is szinte mindenki ismerte, így mindenki fel tudta mérni, hogy melyik lapokat érdemes használni, és melyek azok, amelyek nem épp a legjobbak ezúttal. A versenyen végül nem volt száz százalékos játékos, ám ketten is veretlenül várták a végeredményt. Nézzük, hogy alakult a 13 játékos összecsapása.

1521610_574671372605762_914418854_n

A végeredmény

I. Dönczi Krisztián

Elenios követője – Beválallta a követőt, hiszen szép számmal bontott morfokat és kék lapokat. Legerősebb lapjai talán A szépség dühe, a Fürge manó és a Manóodú voltak, melyeket a megfelelő pillanatban előkeresve hamar meg tudta fordítani a meccsek állását.

II. Horváth Dávid

Életenergia – Az Életenergia által kicsit lassított környezet kedvezett a 2-2 Dúvadnak és A tudat ellenségének, melyek a pakli legfőbb ölését szolgáltatták. Ezeken kívül Techiánaflux, Quwarg gyújtogató és Folrang erősítették a paklit, de a 3 Ork mesemondó is komoly fegyverténynek bizonyult nem egyszer.

III. Veres Péter

5 lap – Pakliját A tudat ellenségek, Altató ködök és Xantusz manók erősítették. Ritkái közül a Kristálysárkány, A szépség dühe és a Bölcs tanító, amik említésre méltóak.

Érdekességek a versenyről

 • Amikor Dávid az utolsó fordulóban győzelmet aratott, mindenki azt hitte, már bezsebelte a győzelmet előzetese jónak vélt ellenfél-pontjaival. Ám végül Krisztián került ki győztesen, méghozzá csupán 2 ellenfél ponttal megelőzve a második helyezetett.
 • Többször is előfordult a versenyen, hogy az ellenfeleket A tudat ellensége győzte le, leblokkolva a játékost.
 • Többen is bevállalták mind az Életenergiát, mind az Elenios követőjét, sőt, egy játékos még az új kalandozó követőt is paklija mellé tette.

Pörgős verseny

Délután egy olyan pörgős versennyel folytattuk, ahol már lehetett használni a Világégés lapjait, és nem korlátoztunk, nem tiltottunk semmit. Szerencsére a legtöbb koncepcióban feltűntek új lapok, sőt, volt, ami egyenesen épített rájuk. Ezen a versenyen már 15-en vettünk részt – lássuk, milyen paklikat lehetett megfigyelni.

 • kalandozokvedoszentjeA köd ura + 3 Bűvös erdő, köd pakli
 • Ősi rúna, Triniganos kontroll pakli
 • Átkozott követő + Hegymélyi keltető, krabber deck
 • Átkozott követő + Lassan járj! vérfarkasokkal
 • Legendák Völgye + Hegymélyi keltető
 • Zarknod börtönével felálló teknősök
 • Chara-din követő + Hegymélyi keltető horda
 • Kalandozó pakli követővel
 • Változó környezetet használó zanszilánkos pakli
 • 5 lapos kontroll pakli
 • 2 darab Kyorg ősmágus + Lassan járj! éjfattyakkal
 • A semmi mestere + Lassan járj!, moás manalefojtó pakli
 • Rhatt követője + Hálócsapda, blokkoló pakli
 • Antimágikus rakshallion + Ősi Rúna, bűbáj kombó pakli

Az itteni mezőnyre nem mindig jellemző sokszínűség uralta ezt a versenyt, hiszen 15 induló 14 különböző paklival indult neki. Sokak örömére több etnikum pakli is feltűnt a mezőnyben, melyek közül több is igen szépen teljesített. De még ennél is több szabálylapos pakli volt jelen a környezetben, azokból is a Keltető és a Járj volt a legnépszerűbb. De hiába a szabálylapok, végül 8 forduló után egy követővel felálló pakli került ki győztesen.

A végeredmény

I. Nagy Viktor (paklilista)

Kalandozó pakli A kalandozók védőszentjével.

II. Dönczi Krisztián

Triniganos kontroll Ősi rúnával.

III. Veres Péter

Vérfarkas pakli Lassan járj!-jal és Átkozott követővel.

Viktor egy újonnan feltűnő paklival szerzett meglepetést. Játszi könnyedséggel utasította maga mögé a drágításokat és Rúnákat; csupán az Átkozott követős paklik jelentettek neki kihívást.

Érdekességek a versenyről

 • Míg Krisztiánnak szerencséje volt az első versenyen, úgy most pechje volt a bucholztal, hiszen csupán 2 ellenfél ponttal maradt le az első helyről.
 • Dávid csupán egyetlen Őrült Montrix-szal játszott (sajnos többet nem sikerült szerezni), amit csupán egyetlen egyszer húzott be a verseny folyamán, de akkor is megnyerte neki a meccset Krisztián ellen egy Káoszteknőc és Csodatevő Fenyő Zoárd támogatásával.
 • A köderdő meglepetésszerűen játszott alapból 3 Esszenciaőrrel. Végül ez a lap igencsak megnehezítette a blokkoló pakli életét.

Januárban veszélyes fajt és egyedi kétszínű versenyt tartunk majd, méghozzá a tervek szerint egy új helyen, ami nagyobb és alkalmasabb, mint egy kórházi konferenciaterem. Köszönjük a részvételt és gratulálunk mindenkinek, aki úgy érzi, jól szerepelt!

Jövőre is várunk mindenkit szeretettel Székesfehérváron HKK versenyekre!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.