Karácsony pakli

Itt az ideje, hogy újból feldíszítsük a Fenyőóriást!

Eljött a karácsony, az év legfontosabb ünnepét pedig kötelező kártyáink segítségével is megünnepelni, ez pedig csak egy dolgot jelenthet: itt az ideje, hogy újból összerakjuk egy kis mókázásra a jó öreg karácsony paklit!

fenyooriasA deck alapja természetesen nem is lehet más, mint a hatalmas Fenyőóriás, mely a szeretet erejével igyekszik elpusztítani a karácsony szellemét megzavarni kívánó mágusokat. Borsos ára elsőre komoly korlátnak tűnhet ugyan, de jobban elolvasva a lapot rájövünk, hogy potom egy csontért az asztalra varázsolhatjuk, így máris nagy nyugalommal fogjuk paklink mellé illeszteni a Lépéselőnyt – már csak azért is, mert amúgy is egy KF-jellegű összeállítással lesz dolgunk.

Nem árt, ha a Fenyőóriás minél előbb asztalra tud érkezni, hiszen már az első körben el szeretnénk kezdeni a díszítgetését, hogy minél több extra lap legyen a jutalmunk. Szerencsére két remek keresésünk is van mellé: az egyik a Világégésben kijött Őshangya here, a másik pedig a Vörösköpenyes mágus, aki bármelyik karácsonyi lapunkat előszedi nekünk. Vegyük észre, hogy bármelyik is jön fel a fenti hármasból, máris képesek leszünk elkezdeni az óriás szépítgetését, hiszen egy varázspontunk mindenképpen marad egy Vlagyimir szekercéje kikeresésére, melyet aztán óriás esetén a maradék varázspontunkból, herénél egy építésnél, a mágusnál pedig legrosszabb esetben egy áldozásért ki is rakhatunk Fenyő Úrra.

fenyodiszA legjobb persze, ha a karácsonyi díszeket is időben elő tudjuk szedni: a Fenyődísz és a Csillagszóró költség nélkül rárakható a Fenyőóriásra. Előbbi mellé persze nem érdemes mást is tenni tűleveles harcosunkra, hiszen két-három másik tárgyat nem szívesen áldozunk be mellé, ha használatra kerül a sor. És hogy a karácsonyi hangulat még nagyobb eséllyel meglegyen, a KF-es tárgyak közül az Ajándékcsomag, a tárgyakat fogni képes, csontot termelő lények közül pedig a Fenyőőr manó is bekerült a pakliba.

A nem-karácsonyi kollekcióból is érdemes előhúzni néhány hasznos darabot: a Dorony-duda a pakli legerősebb hátráltatása, a Moa homokfutó szinte megoldhatatlanná teszi egy lényünket (egy első körös óriásra baráti rárakni), a Gyilkos pörölyt pedig leginkább akkor vegyük csak elő, ha a gyerekek elmentek már aludni. Egy-egy Démonölő és Ryuku harci szekér is jól jöhet a fentiek mellett bizonyos szituációkban.

Ezekhez természetesen a pakli sztárkeresésével, a Törpe hőssel igazodhatunk a legjobban, aki folyamatos laputánpótlást biztosít számunkra (első körben persze igyekezzünk bevédeni egy homokfutóval). Nem hiányozhat a két goblin-pajtás sem: a Goblin kutató a lények, az Antimágikus goblin pedig a varázslatok fő ellenszere, ráadásul mindketten képesek csontot termelni tárgyaink számára. Az utolsó pillanatban pedig Zilak-din főkancellár is megjelent a karácsony védelmezői közül, biztosítva, hogy zavartalanul teljenek az ünnepek.

A pakli

szabálylap: Lépéselőny

lepeselony3 Fenyőóriás
3 Őshangya here
3 Vörösköpenyes mágus
3 Fenyődísz
3 Csillagszóró
3 Ajándékcsomag
3 Fenyőőr manó
3 Dorony-duda
3 Moa homokfutó
3 Gyilkos pöröly
1 Vlagyimir szekercéje
1 Démonölő
1 Ryuku harci szekér
3 Törpe hős
3 Goblin kutató
3 Anti-mágikus goblin
3 Zilak-din főkancellár

45 lap

Ha valaki még jobban átadná magát az ünnep hangulatának, az használhat Karácsonyt és Az ünnep nyugalmát is – ez esetben óvatosan bánjunk az anti-mágiával. Ha pedig egy követőt is bevetnénk, akkor Csodatevő Fenyő Zoárd is megvédhet bennünket a gonosz Átkozott követők rontásától.

Még egyszer – és utólag is – Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Csető Zsolt

Reklámok

7 thoughts on “Karácsony pakli

  1. Max respect!
    Régen is imádtam a paklit, most sincs másképp. Az androidos app-ba be is tettem, lehet tesztelni. Pörög ahogy illik…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.