A rutin diadalmaskodott a decemberi pécsi versenyen

Beszámoló a pécsi frissen bontott versenyről.

Egyvalamivel még adósak vagyunk a tavalyi évről, ez pedig nem más, mint a decemberi pécsi verseny beszámolója, melyért ezúttal is Szabó Andrásnak jár a köszönet.

vilagegesA pécsi versenyeken a létszám leginkább 13-14 fő szokott lenni, egyszer-egyszer elérjük a 15-16 főt is. De van három olyan esemény, amikor megközelítjük, néha meg is haladjuk a 20 főt. Ezek pedig a kvalifikációs verseny, a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó, és az új kiegészítő Frissen bontott versenye. Ebből adódóan nagy várakozással tekintettem a december legelső napján megrendezésre kerülő versenyre, ami egy frissen bontott formátum volt, természetesen 3 csomag Világégésből. Ezúttal is nagy volt a nevezők mennyisége, és bár a 20 főt nem értük el, mindösszesen eggyel voltunk kevesebben. A 19 fővel viszont így is a három napos Nyugat-Magyarországi Találkozót követő második legnépszerűbb versenyünk volt idén a mostani, úgyhogy panaszkodni nincs okom. A versenyzők alapvetően pécsiek voltak, de 2 pesti játékos is tiszteletét tette nálunk. Általában hagyomány, hogy a frissen bontott versenyeken mindig megjelenik egy-két új játékos is, most sem volt ez másként, két olyan ember is volt, aki élete első pécsi versenyén vett részt.

eletenergiaA paklik kapcsán ezúttal is nagyon két részre szakadt a mezőny, sokan voltak, akik mindenképp a minimumra próbálták összerakni a deckjüket, nem menni 35 lap fölé, mások minden használható lapot igyekeztek használni, ami a rendelkezésükre állt. A legtöbb versenyző öt lappal indult, követő és szabálylap nélkül, de azért láttunk egy Életenergiát, egy Antimágikus rakshalliont és egy Elenios követőjét is a versenyen.

A verseny kapcsán amit egy kicsit utólag bánok, az a 6 forduló volt. Az elején az időbeosztásnál azt néztük, hogy vagy 6 fordulót tarthatunk, de akkor 50 perces fordulókkal, vagy 5 fordulót, de akkor egyórás fordulók is lehetnek. Nem okultam a maratoni Behós versenyből (amin nem voltam ott, csak a hírét hallottam), és úgy gondoltam, hogy meg lehet próbálni a 6 fordulót. Ennek sajnos az lett az eredménye, hogy számos időlejárás, rengeteg döntetlen végeredmény született a megmérettetés során, és a játékosoknak már az első meccsen is nagyot kellett küzdeniük, mert nem tudhatták, lesz-e lehetőség mindhárom meccset befejezve a fordításra.

A 6 forduló előnye pedig a fordulatosság volt, utolsó pillanatokig komoly küzdelem zajlott a dobogós helyezésekért is. Végül száz százalékos játékos nem lett, 15 pont volt a maximum, amit egy versenyző elért. A végeredmény végül így alakult.

A végeredmény

I. Király Zsolt
II. Szabó András
III. Bognár Bálint
IV. Valler Krisztián

Azt lehet tehát mondani, hogy a versenyrutin itt most nagyon előjött, az első négy helyezettről elmondható, hogy számos frissen bontott versenyt megvívott már, sőt, hárman közülük már vagy a Beholderes versenyen, vagy a Behó találkozón kezükbe vették az új lapokat és játszottak sealed versenyen, ebből kifolyólag a pakliösszerakás és a taktika terén kis előnybe kerültek a többiekhez képest, amit ki is tudtak használni.

Érdekes, hogy a három dobogós játékosból kettő úgy gondolta, egyáltalán nem volt jó bontása. Mondjuk belegondolva ez nem meglepő, hiszen a frissen bontotton soha nem a bontás számít, hanem a legjobb játékosok nyernek, akkor is, ha rossz a paklijuk. 🙂

guolgcsaszarKirály Zsolt két ritka drakolderrel (Guolg császár, Dezintegrátor) játszott, ezen kívül a Pusztító motyogót és a Varkaudar preventort is néha betette. Gyakori-nemgyakori lapjaiból az Altató köd, a Rohamozó ork, az Okulüpaj robbanó gömbje és a Rothadó mágus volt, amiből 2 is jutott neki, Szánalmas teknőssel nem ritkán saját Rothadó mágusaival kombózva tudott nyerni. Érdekesség, hogy az első fordulóban rögtön vereséget szenvedett, de a 6 forduló és a sok döntetlen révén a végén így is a dobogó legfelső fokára tudott lépni.

András alapozott talán legjobban a ritkáira, ugyanis volt két erős leszedése, a Szétterjedő köd és az Őrjöngő vérfarkas (utóbbihoz 2 Morgh is dukált), ami mellett Guolg császár is hozzátett a leszedéseihez, amiből aztán Nekromantanonccal próbált hasznot húzni, de A feledés ára is sokat segítette a munkáját. E mellett 3 morffal sáfárkodhatott úgy, hogy 5 törpéje (köztük 3 Delga) és 4 őshangyája volt, így volt mire építenie etnikumok terén is. A versenyen végére ő volt az egyetlen veretlen játékos, két döntetlenje azonban elég volt ahhoz, hogy lecsússzon a dobogó legfelső fokáról.

orjongo_verfarkasVele ellentétben Bálint összesen 2 ritkát használt a paklijában, az egyik a Bölcs látomás, aminek azért sok meccset köszönhetett, a másik pedig nála is egy Dezintegrátor volt. A legtöbb lapból egyet bontott, viszont 3 Togya orkkal és 2 Rohamozó orkkal egy intenzívebb orkos vonulata volt, valamint 3 Gyászbeszédet is bontott és használt. Morfokat viszont – számomra kissé meglepő módon – nem használt. Érdekesség, hogy csakúgy, mint tavaly, öt forduló után ő nyerte volna a versenyt, de végül a hatodik fordulót követően meg kellett elégednie a dobogó harmadik fokával.

Krisztián szintén sok orkkal és vérfarkasokkal operált, ritkái között többek között Őrjöngő vérfarkas és Dornodon temploma is volt, valamint sokat köszönhetett a két darab Varkaudar tűzmágusának is.

Érdekességek a versenyről

  • Béres Gergely és Szabó András meccsén apró nüansz döntött. Gergely olyan lényt akart megcélozni a Mágiapróbájával, ami nem felelt meg a feltételeknek, ezt nem tehette meg, így nem játszotta ki, viszont információt adott Andrásnak, akinek egy Varkaudar tűzmágus volt a kezében és ki akarta játszani a körben, ami könnyen lehet, hogy azonnal Mágus halálát okozta volna. De András kivárt, és csak akkor rakta ki, amikor Gergelynek csak egy lapja volt kézben, ami a Mágiapróba volt, amit az anti-mágiának eldobott. A Tűzmágussal András kb. 45 Ép-t gyógyult a játék során, ami nagyon kellett a győzelméhez.
  • Vasvári István és Schróth Dániel egy meccset sem tudott 50 perc alatt lejátszani. Dani a mérkőzésen egy Szétterjedő köddel – amit Ork mesemondóval visszavett – 6 lapot szedett le, plusz egy hetediket egy Okulüpaj robbanó gömbjével, de ezután sem tűnt úgy, hogy a mérkőzés bármelyik játékos javára billent volna.
  • Véber Roland és Béres Gergely 7 körön keresztül ütögették egymást Szemtelen ördögfiókákkal, de folyamatosan gyógyultak, a végeredmény itt is 0-0 lett.
  • Véber Roli pogácsákkal jelölte a Zarádok életjelzői, amiket megevett, amikor felhasználta őket.
  • Niklai Bálint az utolsó fordulóban mindhárom mérkőzésen szembe kellett, hogy nézzen a második körös Őshangya here + Őshangya lélekbúvár kettőssel.
  • Eperjesi Gábor Vasvári István életenergiájának köszönhetően nyert. Isti több meccsen leütötte az ÉP-jét 10 alá, de Gábor rendre visszajött és végül megfordította a meccset.
  • Ehrbár Antal szinte minden alaklommal megdobta a Xantusz manó képességét, azonban egyszer éppen kulcspillanatban nem sikerült, amikor egy másik, már feltápolt Xantusz manó támadta meg az övét. A rossz dobás akkor ott a meccsébe került.

Ezek után mondhatnánk, hogy remek hangulatban zártuk az évet Pécsett. Azonban ez nem igaz, mert még nem zártuk le, ugyanis előszilveszteri versenyen várunk mindenkit. (erről a csúszás következtében sajnos már lekéstünk… 🙂 ). De aki ezzel nem él, az remélem, eljön majd valamikor hozzánk a 2014-es évben! Versenyeink biztos lesznek. Januárban az már 100%, hogy egy Veszélyes faj és egy egyedi versennyel fogunk kedveskedni, ahol három kiegészítő lapjait kell használni egyenlő arányban, az időpont még nem biztos. Várunk mindenkit szeretettel!

Reklámok

3 thoughts on “A rutin diadalmaskodott a decemberi pécsi versenyen

  1. Innen is még egyszer bocsi a késésért, a verseny előtti estém, kicsit durvábbra sikerült mint ahogy én azt terveztem… ^^ De azért a verseny jó volt. 😀

  2. Hát igen,az a második körös őshangya kombó…Kiakasztó volt Bubu 🙂 De azért örülök,hogy kicsit “visszatérhettem”,és a 4. forduló után még egész jól is álltam. Sajnos a végén kikaptam tőled és Bálinttól is,de hát ilyen a popszakma 🙂 Annak viszont örültem,hogy a 4. helyezett,tapasztalt Urat sikerült megszorongatnom 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s