Randomlap

Lássunk egy olyan lapot, melybe a Világégés egyik új követője lehelhet új életet.

Ha nem is olyan mennyiségben, mint az Istenek Viadala, de a Világégés is hozott a játék számára jónéhány új követőt, melyek közül némelyiket már bőszen el is kezdték próbálgatni a játékosok. Nem mindegyikükre igaz ez persze: Dornodon követőjében egyelőre még nem látják a potenciált – legalábbis vélhetően ennek tudható be, hogy egyelőre még nem láthattuk a versenyasztalokon. A korábbi lapokat átnyálazva azonban talán találhatunk néhány olyan kártyát, amely jelentősen erősebbé válik a követő mellett.

eleven_zancseppEzek közül mi most az Eleven zancseppet emelnénk ki, melyet két ponton is erősít a szóban forgó narancssárga lap. Egyrészt plusz egy sebzést kap, de ennél is komolyabb előrelépés, hogy lehelete is kettővel nő – márpedig két zanszilánkért egy hármat ütő és ugyanennyit fújó (utóbbit teljesen ingyen!) lény már egyáltalán nem számít rossznak.

A zancsepp hatékonyságát tovább növelhetjük zanszilánkokkal, melyek közül azonban kevés illeszkedik jól Dornodon követőjéhez, így inkább a tűzsebzés irányába érdemes elindulni. És bár az ellenfélre helyezett nyomás tekintetében aligha tudjuk megütni azt a szintet, mint mondjuk Raia vagy Leah követője mellett, nem kizárt, hogy kellően körültekintő pakliépítéssel megszülethet egy olyan horda, amely több lábon áll, hatékonyabb módjai vannak a kivégzésre, és kevésbé függ a követőtől.

Ti milyen lehetőséget láttok az új Dornodon követőben?

Csető Zsolt

Reklámok

8 thoughts on “Randomlap

 1. Szerinterm egy gyak-nemgyak formátumon elég erős akár, ha tűz paklit építünk köré akkor is. De még lehet, hogy sokszínen is okozhat meglepetést.:)
  Izzó fókusz minden esetre elég jónak tűnik a követővel… nem beszélve Dornodon küldetéséről, ami igen hamar teljesülni fog.
  De lényekből a Quwarg gyújtogató amit érdemes kipróbálni a követővel.
  Persze ez csak az én véleményem.

  Amúgy én csak a zancsepp miatt raktam össze itthon egy Dornodon követős paklit.:D

 2. Pirofordítás áramlással 5öt sebez? Arkona tűzdémon passzivizálós képessége se rossz,1ért 6ot lő 🙂 (követő mellett)

 3. Kemény ez az Eleven zancsepp, a +3 sebzés elég szép és még büntetést is kap.

  Itt kell megemlékeznünk a Sárkányteknős-poronty dicső pályájáról is 😀 Amúgy a követővel az se olyan gagyi 😉

 4. Én pont a napokban terveztem összerakni egy ilyen koncepciót, főleg a Quwarg gyujtogató + Quwarg széltáncos kombóra és a Démoni bálra építve. A 2 Quwarg együtt azt tudja, hogy bármilyen drágítás (akár Erdő ellen is!) első körben kijön 2 lényünk lövünk 3-at és ütünk 5-öt (követő mellett 6-ot, a lövés sajna nem nő, a lapdobás nem zanszilánk 😦 ) A démoni bál + manakorong, pedig azt tudja, hogy 2. körre ütöttünk 20-at (1. kör: 4+2 2. kör: (4+3)*2), 2 nem lehet célpontja forrásnak lénnyel, ha a van követőnk. A kérdés csak az, hogyan védem meg ezeket a kombókat, és hogyan lehet összefüggő koncepciót összerakni ezekre.

 5. Lehet mókás dolgokat nyomni, kérdés mennyire kell korlátozottnak lennie a formátumnak, hogy reális esélye legyen odaérni a decknek. Spec+dornodon követője mellett, azért egy 2. kör léptek, öröktűz, öröktűz után valószínűleg vége lesz a játéknak

 6. Kyb:”A kérdés csak az, hogyan védem meg ezeket a kombókat…”

  Hát úgy védjük meg őket ahogy ebben a játékban bármi mást.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.