Az első lap igazi hatalma

Behúúúúúúztad? Ja, nem.

Kyorg tudás, Ködmangó esetleg Cselvetés? Vagy egy jó Az erős ereje? Számtalan olyan kártya van, amivel jó elkezdeni a játékot. Arról korábban cikkeztünk már a Vigyázz Autón, hogy bizonyos kezdőkezek esetén milyen valószínűséggel húzunk a kezdő x lapból nekünk tetsző kártyát. Viszont mi lenne, ha nem kellene a szerencsére hagyatkoznunk?

osi_bolcsessegRégebben a versenyasztalokon igen gyakran találkozhattunk Ősi bölcsességes kontrollokkal (3-4 évvel ezelőtt), de a kombópaklik is előszeretettel használták kulcslapjuk kikereséséshez. Manapság maximum korlátozott (nagyon korlátozott) formátumokra veszik elő a játékosok ezt a nemes lapot, talán nem is véletlenül. Ráadásul a kezdőszabály sem kedvez neki, hiszen az első kockadobás előtt kell még lapot előkeresnünk, így az első játékban csak nem támaszkodhatunk teljes bizonyossággal a védekezéses lapok nyújtotta előnyökre (talán a paklival érdemes lehet egybe dobni a 3 játékot).

Azért nem kell feltétlenül a kardunkba dőlni, így is olyan arzenált vonultathatunk fel, amivel nehéz helyzetbe hozhatjuk ellenfeleinket, és én úgy gondolom, hogy mostanában elég jól színezhetjük vele a játékot – már ha tudjuk, hogy milyen a meta. Így ennek függvényében érdemes lehet alapból is kicsit specifikusabb lapokkal játszani (pl. ha sok az erdő (csá Barti!), akkor alapból érdemes egy Beszűkült látókörrel játszani, ha sok a pörgős pakli, akkor Ősi béklyóval, de ha az első körben a kezünkben van egy Kyorg vagy egy Földanya ereje ismeretlen pakli ellen, akkor semmiképp sem szomorkodunk).

A másik előny, hogy side után szintén fölénybe kerülhetünk a megfelelő lap előhúzásával, de megint mi a fontos? Hogy pontosan tudjuk azt, hogy melyik paklinak hol fáj a legjobban, ha odaszúrunk egyet. Az a véleményem, hogy egy kiváló játékos kezében megfelelő felkészüléssel és pakliösszerakással dobogóra, de versenygyőzelemre is esélyes koncepcióról beszélhetünk.

Kezdőbb, gyengébb játékosok kezébe semmiképp sem javalom, elég egyszer hibázni (már ugye az is nagy kérdés, hogy mi ellen mit keressünk), és buktuk a fordulót.

Ti milyen paklit kerekítenétek a szabálylap köré? Egyetértetek velem, vagy máshogy látjátok?

Dév bácsi

6 thoughts on “Az első lap igazi hatalma

  1. Mostanában én se láttam hagyományoson, így nem tudom hogyan teljesítene a mostani metában, de mókapaklikhoz biztos, hogy jó szabálylap.
    Pl nem rég egy Mutáns gladiátoros KF-vonatos mókaságot láttam egy tesztelés során egy játékosnál, az nagyon tetszett nekem. De jómagam is próbálgattam a nyáron egy Földanya amulettes gyűjtőhoki paklit. Ha kontroll ellen játszottam, akkor első körben ingyen kiszórom a countereit, utána pedig hokizok vígan. Elég kockázatos vállalkozás (pl egy Trinigan bemutatója ingyen megoldja röhögve), de meg tudja fingatni a kontrollokat anélkül, hogy anti-mágiáznunk kellene.

  2. Egylaposra szerintem tök jó, ha kezdek dalnok ha nem akkor kyorg. Edra ellen mélység, ködözgetös homárságok ellen friss szellő, Barti ellen pedig józan.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.