Vonuljunk az istenek színe elé! (1.rész)

Véget ért egy korszak: minden isten megkapta a maga templomát.

Korszak? Milyen korszak? Hát a templomok restaurálásának időszaka. A Világégéssel minden isten megkapta a maga személyre szabott új templomát, legtöbbjüknek szép új grafikája is lett. Elhatároztam, végigjárom őket, és megalkotom a személyes véleményemet, és felállítok egy dobogót a szerintem legjobbnak vélt templomokból.

Előre lefixálom, hogy mindegyik templom 2-es drágítást ad a más vallású nép lapjainak, így ezt nem fogom emlegetni mindegyiknél.

leah_templomaLeah temploma: Ő már egy régebbi bútordarab a HKK versenyasztalokon. Mondhatni ő volt az úttörő, hiszen a további templomok is az ő mására alakultak ki. Az élőholtak miatta voltak életképesek. A megjelent Sötétségszellem segítségével és egy Vortexzombi jó flipjével már az első körben fel is tudták húzni a fekete isten templomát, ami után már nem volt megállás. A játékosok rájöttek, hogy jó mielőbb az asztalra parancsolni ezt a szép épületet, és előbányászták a Bundás yeti idején megjelent Rolfot, aki elő tudja rántani a templomot a pakliból, és még az építésében is tud segíteni. Látható, hogy az élőholtak igencsak megörültek, hogy ismét van hol imádkozniuk istenükhöz. De vajon más, specifikusabb paklik miként vélekednek? A fekete színben a motyogók, esetleg a vámpírok tudják hasznát venni, mert az élőholt tulajdonság sajnos egy fontos kritérium. A jövő még hozhat neki dicsfényt. De vajon hoz-e?

sheran_templomaSheran temploma: Az Istenek Viadalában folytatódtak a templomújítások. A Sheran temploma szerintem egész ügyesen el lett találva. Az aktívan jövésnek most is a gyűjtőben lévő zöld lény a feltétel. Milyen egyszínű zöld pakli tudná jól hasznát venni? A templom segít ezen, mert a másik képessége, hogy körönként megáld minket egy Fekete özvegy pókocskával. Hát persze, mérgező pakliba jó lehet! De vajon szükség van-e ott rá? A sok kis pók jó eséllyel fel fogja tudni építeni. Talán nem olyan fontos, mint a fekete az élőholtaknál, de egy-két darabot bepróbálnék. A baj talán az aktívan hozással lesz, mert itt nem törvényszerű a gyűjtőben a lény megléte. Az, hogy minden lényem kap egy életet jó lehet. Más egyszínű zöld paklinak szerintem még nem ér a közelébe.

rhatt_templomaRhatt temploma: A másik Istenek Viadalában megjelent templom. Szerintem még senki nem használta éles versenyen (tisztelet a kivételnek). Egyszínű Rhatt pakli? Blokkol! Egyből be is ugrik, hogy a bloki-hoki mindig öröm. Nézegetve a lapot feltűnik, hogy kapott egy horgonyt is. Tovább olvasva leesik, hogy a saját képessége miatt van, hogy ne tudjuk sokszor kijátszani. De mire lesz jó ez a képessége? Nyilván akkor üt nagyot, ha egy jókorát blokkoló lényt visszaveszünk, majd kijátszva lenullázzuk az ellenfelünk VP-jét. Most, hogy ezt kitaláltuk, megvizsgálnám az aktívan jövését, és az látom, hogy itt is a lényt kérik a gyűjtőbe. Egy blokkoló pakliban próbálkozhatunk Halafírral, aki tud nekünk egy aprócska gyűjtőt termelni, így ezt akár tudjuk is teljesíteni, de vajon megéri-e az, hogy ezt a lapot húzzuk? Mert ugye tud rosszkor is érkezni, ahelyett, hogy valami jóféle nagyon blokkoló lény érkezzen helyette. Ezt én most nem tudom megmondani, de tervbe vettem, hogy kipróbálom. Nem olyan rossz ez!

dornodon_templomaDornodon temploma: El is érkeztünk a Világégésben megjelent templomokhoz. Olvasás után a szokásos szövegeket találom: gyűjtő – lény => aktív. Szuper, de hol lesz nekem jó eséllyel piros lényem a gyűjtőben? Korábban írtam egy ork paklit (igaz, hogy kaptam rá negatív kritikát), de ott szerintem működhet. Szegény pakli tipikusan egy szuflás így, ha egy kicsit megpihenünk a templom hűvösén, lehet, hogy új erőre kapunk. Az ork paklinak a lényege, hogy a gyűjtőbe kerüljön lény, hogy tudjuk használni a követőt, gondoljunk csak egy Akmalra, Rohamozó orkra vagy éppen egy Alkoholistára. Drágításon kívül tudunk sebezgetni vele: ha már van három-négy lényünk, gyorsan tudja nyesni az életpontokat, de az egyéb piros lapok is erősítik a lövését.

tharr_templomaTharr temploma: Ez első templom, ami nem nézi a gyűjtőt. Helyette a szörnykomponensek uralkodtak el a kártyán. Fontos, hogy nem tud aktívan jönni, aktivizálódni tud, megkerüli a Hegymélyi keltetőt! Hol tudnánk ennyi csontot összekaparni? Mert ugye kell egy az építő kiváltására, kettő az aktívizáláshoz, és ha szeretném használni is (azért építettem, hogy használjam), kell még egy. Goblinok egész szép számmal hozzák magukkal a csontokat, és ha mellébiggyesztünk egy Tharr követőjét is, meglesz a kellő mennyiség, és akkor már nagyon meleg a körönkénti keresés! Még megpróbálhatjuk KF pakliba is, bár ott a csontokat inkább költjük fegyverre, mint egy templom aktivizálásra.

Folytatása következik…

Varga Károly

4 thoughts on “Vonuljunk az istenek színe elé! (1.rész)

 1. A rhatt meg a dornodon bántóan rossz sajnos. A barnában van fantázia szerintem, de az se spoiler.
  Az összes jó rhatt asztalon maradó (mondjuk meglehetősen kevés ilyen van) az vagy drága ahhoz h megérje 2x megnyomni, vagy horgonyos.. A kastélyt jó lehetne 2x megpörgetni (leszed huzat am2) de az 6 epito.. ha annyid van mar szarul nem állhatsz.
  A dornodon egészen vicces. Az egyszinu piros deckek keptelenek kb felepiteni:
  A q-k 3 lappal kezdenek igy nem engedheted meg h rosszkor huzd be, raadasul az vegtelen az a deck ( kovetoloves ellen a harcos fenyevekkel jobb).
  Az ork sokkal tobbet üt annál mint h ilyet epitsen: idealis 1. Kor ha kezdesz — rohamozo, korong, brutalis, meg egy ilyen az 7 seb ha mindket lenyed letrejon es/ vagy nem vagy dragitva (ez a 2 elofordulhat egyaltalan 2014ben?). Kov korre dragit csak es addigra valszinu egyedul marad fent (a bruti leesik a masikkal meg megfogsz vmit). Elég light (az egyik top templomos huzassal).
  A tűz deck ugye nem tudja felepiteni..
  Varka deck olyan létezik versenyen egyáltalán? (Tudom a sztar nekromanta ott van)

 2. Tervezni kell táp horgony nélküli Rhatt papírt,amit jó az asztalon,majd kézben látni. Ez nem nagy dolog és máris bekerülne a játék véráramába a templom.

 3. Hát azért pl. Halafírt vagy Elvetemült burkinátort lehet értelme visszavenni a templommal. Szerintem azért a Rhatt messze van a legrosszabbtól a templomok terén. A Dornodon az, aminek szerintem abszolút nincs értelme (ahogy DM is mondta, nincs pakli, amibe jó lenne egyszerűen).

 4. Na igen sajnos a legtöbb templomon azt lehet észrevenni,hogy ezek bizony nem lettek megfelelően kitesztelve mert nemigen van még meg a helyük.Pedig a nagy múltú feka templom után nagyok voltak(lennének) az elvárások,de így sajna messze nem tudnak felnőni ezek a papírok a nagy előd mellé.Nem véletlen, hogy a VÉ-be kijöttek is többnyire a 300-400 Ft-os kategóriába esnek:S.Pedig itt lett volna a lehetőség, hogy az 1 szín követő tápolások után tovább folytatódjon ez a folyamat és még tovább színesedjen a már most is 1000 színű meta,de sajnos ez a ziccer most kimaradt és megmaradt a fehér és lila deckeknek ez a lehetőség(mellesleg pont az ő templomuk lett rejtélyes mód “legerősebb” ami aztán pont nem volt indokolt).Persze lehet még ezen korrigálni ha megfelelő papírokat adunk ki melléjük,de egyszerűbb lett volna alapból egy-egy koncepcióba beilleszthető lapot kiadni mint később kozmetikázni színenként kiadott 3-4 lappal(ha egyáltalán lesz ilyen),

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.