Közel 80 játékos az év első Beholderes versenyén

A profiknál az Életenergia, az amatőröknél pedig a Lassan járj! dominált.

A Beholder is sort kerített idei első HKK versenyére, ahol a szokásos profi és amatőr kategóriák mellett visszatért az egy alkalommal már sikerrel kipróbált kezdő kategória is, ahol a nulla profi ponttal játékosok mérkőzhettek meg egymással. Ennek köszönhetően közel 80 játékos látogatott el a hagyományos formátumra – mindhárom csoportban öt fordulós verseny zajlott.

A részletes statisztikát a mezőnyt illetően szokás szerint most is a profik paklijai alapján készítetük el, melyből kiderül, hogy a szabálylapok közül a Lépéselőny (4), a követők közül pedig az Átkozott követő (6) volt a leginkább foglalkoztatott, de népszerű volt az Életenergia, az Ősi rúna, a Krigis és a Raia követője is.

 • Szabálylap (12): 3 Életenergia, 3 Ősi rúna, 2 Lépéselőny, 1 Zarknod bilincse, 1 Változó környezet, 1 Villámháború, 1 Ősi bölcsesség
 • Követő (10): 3 Krigis, a lélekkufár, 3 Raia követője, 2 Sheran követője, 1 Átkozott követő, 1 Edralian
 • Egyéb (8): 2 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 2 Lassan járj! + Átkozott követő, 2 Lépéselőny + Törpe-gnóm Glion, 1 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere, 1 Villámháború + Átkozott követő

DSC09348

A Lépéselőny volt a legtöbbet használt szabálylap

A metagame végül a hagyományos, varázslat alapú kontroll jellegű pakliknak kedvezett: az első két helyen két Életenergiás deck végzett Felizardo Dániel, illetve Aranyi Ákos “irányításával”: mindketten az Univerzális megoldásra építettek, mellyel A halandóság átlépését kerestek, és egy Előnyös üzletes végtelen kombó segítségével tettek pontot a meccsek végére. A dobogó harmadik fokára Földi Viktor állhatott fel Krigissel felálló Trinigan kontrollal.

A profi kategória végeredménye

I. Felizardo Dániel (paklilista)

Előnyös üzletes kombó pakli Életenergiával.

II. Aranyi Ákos (paklilista)

Előnyös üzletes kombó pakli Életenergiával.

III. Földi Viktor (paklilista)

Trinigan kontroll Krigis, a lélekkufárral.

IV. Kahn Evarth (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével.

V. Molnár Ferenc (paklilista)

Dal pakli Átkozott követővel.

VI. Gergely Ferenc (paklilista)

KF pakli Lépéselőnnyel.

DSC09347

A profi kategória győztese, Felizardo Dániel

Amíg a profiknál az Életenergia, addig az amatőröknél a Lassan járj! tűnt nyerő választásnak, hiszen a döntőt itt két ilyen pakli játszotta: Nagy Balázs moákra, Szarvas Attila pedig óriásokra építve küzdött meg a győzelemért. Ezt végül Balázs érdemelte ki, a harmadik helyre pedig Kalugyer Roland ért oda Raia követőjével.

Az amatőr kategória végeredménye

I. Nagy Balázs (paklilista)

Moa pakli Lassan járj!-jal és Tharr követőjével.

II. Szarvas Attila (paklilista)

Óriás pakli Lassan járj!-jal és Melák, az óriással.

III. Kalugyer Roland (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével.

IV. Varga Károly (paklilista)

Teknős pakli Sheran követőjével.

DSC09342

Az amatőr kategória döntője: Nagy Balázs vs. Szarvas Attila

A kezdő mezőny most is igen népes volt, hiszen (akárcsak az amatőröknél) 23 játékos szállt harcba a díjakért. Az első helyre végül minden ellenfelét legyőzve Berczi Balázs futott be, méghozzá Ősi rúnás dal deckkel – pakliját ide kattintva nézhetitek meg.

Gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el, és örülünk annak, hogy ilyen sokan ellátogattatok a Beholder versenyére – a nagy létszám következtében bizonyára nem most volt utoljára három kategória…

Csető Zsolt

Hírdetés

26 thoughts on “Közel 80 játékos az év első Beholderes versenyén

 1. Gratula mindenkinek! Nagyon jó látni,hogy ilyen sokan vannak a versenyeken,reméljük ez így marad a későbbiekben is.

 2. Tényleg jó, hogy ilyen sokan jelentek meg, kellemes csalódás volt. Kívánom, hogy a versenyek nőjjék ki a Boccia Klubbot és a Dungeont! 🙂

  A kezdő mezőnytől így utólag is elnézést kérek a dal paklis szemétkedéseimért, igyekeztem minél hamarabb letudni a dolgot, ígérem többször nem fordul elő.
  A kiegészítő pakli hiánya miatt indultam ezzel a felállással, ami egyszerűen túl erős volt oda. Javaslom a Beholdernek, hogy a következő versenyen használhassanak a kezdő játékosok is kiegészítő paklit. Elég kompetensnek és gyakorlottnak tűnt mindenki ahhoz, hogy tudjon sideolni, elég furcsa volt számomra a Beholder ezen ötlete. Side paklik használatával elkerülhető lenne még egy ilyen imba pakli megjelenése a későbbi formátumokon. Engem is röhögve megoldott-, vagy legalábbis megfelelő mértékben lelassított volna egy kósza Thaugloredon vagy Szökőkút.
  De persze nem csak az én paklim tűnt megoldhatatlan akadálynak, több köderdőt is láttam a kezdő asztalokon, amik side nélkül a legtöbb paklit egy-az-egyben taccsra vágják, azok ellen is sokat segített volna a kiegészítő pakli.
  A játékélményt is irtózatosan rombolja, ha valakinek az auto hokizást kell nézni egy érdekes, fej-fej melletti küzdelem helyett, ami szerintem a kezdő kategóriában különösen fontos része kellene, hogy legyen a versenynek.

  Minden esetre örülök a kezdő játékosok nagy létszámának és felkészültségének, remélem találkozok még velük a későbbi versenyeken!

 3. Én sem értem ezt a side-parát. Már az első versenyemre (1996. január, Szolnok) is vittem side-ot (teljesen használhatatlan volt, mert javarészt olyan lapok kerültek bele, amik kimaradtak a pakliból), de ez semmilyen gondot nem okozott.
  Meg kellett volna kérdezni a kezdő játékosokat a múltkor, hogy legközelebb legyen-e side? Sokkal nagyobb demoralizálás 3-0-ra tehetetlenül kikapni, mint egy használhatatlan side mellett. Legalább az illúzió megmarad, hogy tehetett volna valamit…

 4. Nagyon jó volt ennyi embert együtt látni a frissbontáson kívül is versenyen.Nagyon jó volt a hangulat(még az enyém is annak ellenére, hogy az eddigi legnagyobb úszásom produkáltam:D).Reméljük közel ennyien lesznek a jellemeken is!!!

 5. Na igen a side hanyagolása egy túlontúl idealista gondolat volt.Aki végignézte a kezdő kategória paklijait kb 50%ban top deckek voltak és nem feltétlen rosszul összetéve.Szüksége lett volna ennek a mezőnynek a sidera mindenképp!!!

 6. Nagyon érdekes, hogy két olyan pakli nyert profiban, ami ha kap egy azaz 1db szem szimbi passzivizálást, akkor csomag. 🙂

 7. Én is köszönöm a részvételt, és életem első profi pontját kezdőként. 🙂
  Külön köszönném megköszönni a Beholdernek, a mákos húzásaimnak (kezdőkéz szökőkút, stb) és a mások által idegesítőnek tartott Lélekszipolyozónak! (ja és Balukaaa, a dal paklid elmehet..:D )

 8. Ahogy elnézem side után se nagyon változna a helyzet. Ha nem húznak pihenőt, akkor kb vége is dalnak. Azt nem hiszem el, hogy egy Hydrát ne lehessen megoldani egy igazi bilincsnek 😀

 9. Én sem értem ez a duplázást a profi elsőben. Akármelyik korlátozó szabálylapot nézem,bármelyik tönkreteszi szinte. Újabban senki nem játszik Pesten ilyenekkel? 🙂

 10. Tudni kell lavírozni:P De, hogy azt, hogy azt nekem is megtaníthatná valaki.

 11. Megpróbálhatjuk legközelebb a side-ot, de a valódi kezdők (az a néhány) pont úgy fogják összerakni, mint ahogy János említette az első versenyét (vagy sehogy, mert az is előfordul), tehát semmit nem fognak érni vele. A nem annyira kezdők számára (mármint akik pl. ide is írnak – vagyis a többség) jobb lesz nyilván.

 12. Nem értem a nagy félelmet a kezdők sideolásától. Aki eljön egy versenyre, az valószínűleg nézi a beho fórumot és/vagy ezt a blogot is. Innentől kezdve szinte kizárt, hogy ne találkozott volna még az alábbi szavakkal és azok mögöttes tartalmával: metagame, side. Valószínűleg lemásol egy dekket, amiről olvasott a blogon, vagy megnézi a régebbi versenyek beszámolóit a dekklistákkal, ahol a side lapok is fenn vannak. Ne csináljunk már úgy, mintha a kezdő versenyre csak olyanok jönnének, akik a verseny előtt 1 héttel tanulták meg a játékot és a teljes gyűjteményük 5 Junior alappakli és a versenyen kapott Hsz lap. Ha jól emlékszem a kezdő kategória most -is- televolt a kortárs top versenysekkekkel. Így a side tiltásával tulajdonképp csak azokkal toltatok ki, akik a ti megfogalmazásotok szerint, valóban kezdők. Mert nekik nagy segítség lett volna néhány szem szimbólum, szökőkút, átoksemlegesítés, halászat vagy stigma stb.

 13. Én pl bilincsel indultam… ki is kaptam a runa daltól, meg a raia kontrolltól, ahogy kell… de legalább Mfét eltetem XP

 14. @Kyb: most nincs idom hosszan kifejteni, de hidd el, hagyi versenyen is elofordul, hogy nem csinalnak side-ot, mert nincs hozza lapja, vagy fogalma sincs, mit kellene beletenni. Es nem, nem olvassa a HKKBlogot (irgum! 😉 ) – mas kerdes, hogy a kezdo kategoriaban hany ‘valodi’ es hany ‘nem teljesen valodi’ kezdo van, erre csak tippjeim vannak.

  Most arra hajlok, hogy legkozelebbre:
  – kell a side
  – vagy tiltolista a kezdobe

 15. Kezdőben nyugodtan lehetne gyak-nemgyak formátumot tartani, elég jól kijöhetne a kezdők kreativitása pénztárca barát módon.
  Érdemes lenne őket is megkérdezni, hogy mihez lenne kedvük (mondjuk 3 felajánlott lehetőség közül).

 16. Mondjuk egy Dungeon árlista (meghatározott hónap) alapján kihirdetett max. 4-500 Ft-os kártyák használata is érdekes tiltott mágia lehetne.

 17. Én ezt nem értem,egyik versenyre se kötelező side-dal indulni. Lehessen nekik használni és kész,ők majd eldöntik,hogy raknak-e össze,vagy nem. Az esély megvolt,élhetnek vele,ha szeretnének.

 18. Visszajelzés: Megkésett interjú Robotkézzel | HKK Blog

 19. side tiltása hogy merült fel?
  vannak amatőrök között olyanok akik profin sideolnak?
  ilyenkor nem az van hogy ezek a “profik” kikerülnek az amatőr kategoriábol?
  Amúgy a side gyakorlása szerintem elég fontos ahoz hogy valakinek fejlödjön a játék tudása.

 20. hali
  valaki tudja mi volt a 3 gyenge ereje helyett a pakliban?
  mert biztos nem 6 dbvolt alapból 😀

  “I. Felizardo Dániel (paklilista) “

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.