Erősödő kombóhangulat a HKK Blog első idei versenyén

Daku Gergely nyerte a versenyt Szánalmas teknősre építve.

A Dungeon és a Beholder után január 18-án a HKK Blog is megtartotta első idei versenyét, ahol egy korábban már bevált formátum került megrendezésre: Hatalom korlátozása, méghozzá azzal a kiegészítéssel, hogy a ritka szabálylapokat és követőket is lehetett használni.

Használtak is belőlük sokfélét a játékosok, mivel nem kevesebb mint 49 fő jelent meg a versenyen, az Átkozott követő (9) Lépéselőny (8) az Életenergia (7) és A kalandozók védőszentje (7) azonban kiemelkedett a mezőnyből. Érdekesség, hogy az előzetesen legerősebbnek tartott Raia paklit mindössze ketten vetették be, így inkább ez ellen készültek a játékosok, mint hogy vele induljanak, amit a rengeteg Átkozott követő is jól mutat, melyet egyébként főleg szabálylapok mellé használtak.

 • Szabálylap (10): 4 Életenergia, 2 Lépéselőny, 1 Birtoklás, 1 Felkészülés, 1 Semleges csatamező, 1 Zarknod börtönében
 • Követő (20): 7 A kalandozók védőszentje, 3 Sheran követője, 2 A legfőbb követő, 2 Raia követője, 2 Sötét manifesztáció, 1 Arochos, 1 Átkozott követő, 1 Krigis, a lélekkufár, 1 A torzak hercege
 • Egyéb (19): 3 Életenergia + Átkozott követő, 3 Lépéselőny + Törpe-gnóm Glion, 2 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 2 Lépéselőny + Átkozott követő, 2 Specializáció + Dornodon követője, 1 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 1 Bűvös erdő (3) + Melák, az óriás, 1 Bűvös erdő (2) + Sötét manifesztáció, 1 Hegymélyi keltető + Átkozott követő, 1 Hegymélyi keltető + Tokozó rakshallion, 1 Lassan járj! + Átkozott követő, 1 Lépéselőny + Toborzó

DSC09359

A várt angyalözön ezúttal elmaradt

A hat fordulós verseny végén senki sem maradt száz százalékos, egy veretlen azonban igen, ő pedig Daku Gergely, aki zanszilánkokkal megtámogatott Szánalmas teknősös kombó paklival győzedelmeskedett, újabb elsőséget szerezve egyben az Életenergiának. Szintén ezt a szabálylapot használta Simon Dániel, aki egy másik kombóra, a Sötét kastplom + Akmalra épített, a harmadik helyre pedig Bartus Gergely futott be, aki Sheran követő mellett kombózgatott, leginkább Szánalmas teknőssel és Magzattal. A legjobb amatőr a 9. helyezett Szili Béla lett zanszilánkokkal.

A végeredmény

I. Daku Gergely (paklilista)

Szánalmas teknősös kombó pakli Életenergiával és Átkozott követővel.

II. Simon Dániel (paklilista)

Sötét kastplomos kombó pakli Életenergiával.

III. Bartus Gergely (paklilista)

Szánalmas teknősös / Magzatos kombó pakli Sheran követőjével.

IV. Gáspár Tamás (paklilista)

Fókuszkristály pakli Lépéselőnnyel és Átkozott követővel.

V. Erdős Viktor (paklilista)

Törpe-gnóm pakli Lépéselőnnyel és Törpe-gnóm Glionnal.

VI. Abbas Krisztián (paklilista)

Óriás pakli 3 Bűvös erdővel és Melák, az óriással.

VII. Abonyi Attila (paklilista)

Tárgyas kontroll pakli Életenergiával.

VIII. Klujber Balázs (paklilista)

KF pakli Lépéselőnnyel és Átkozott követővel.

IX. Szili Béla (A) (paklilista)

Zanszilánk pakli Átkozott követővel.

X. Felizardo Dániel (paklilista)

Kalandozó pakli A kalandozók védőszentjével.

DSC09356

A döntő: Daku Gergely vs. Gáspár Tamás

A sokak által használt követők és szabálylapok ellenére végül igen színesre sikeredett a legjobb tíz, hiszen hiába találunk visszatérő lapokat, szabálylapokat és követőket, összességében elmondható, hogy tíz igen különböző deck végzett a legjobb helyeken. A Blogliga különféle kihívásaira (melyekkel plusz pontokat lehetett szerezni) végül nem sokan startoltak rá, és a top tízbe nem került ilyen pakli – a bravúrhoz Jancsár János állt a legközelebb.

Köszönjük, hogy ilyen szép számban eljöttetek – reméljük, hogy februárban is hasonló létszám mellett tarthatjuk majd versenyünket!

Csető Zsolt

Hírdetés

15 thoughts on “Erősödő kombóhangulat a HKK Blog első idei versenyén

 1. Sheran követővel lejön Oltár mellett 1Vpért 1 izommal,majd saját magát visszaveteti,kapsz 1 vp-t az izomért,oltárra jelző kerül,és így tovább…:) Én ezt ismerem.

 2. Csak az a probléma, hogy ha saját magát veteti vissza, akkor nem kap izmot. Ettől függetlenül persze az oltárjelző rákerül az oltárra.

 3. akkor végtelenszer tud ujrahasznosítani. max.
  de 2 oltárral már instant win. de gondolom nem ez volt a kombó, vagy igen?

 4. Here, vele keres teknöst, az lejön visszaveszia herét az keres teknöst, visszaveszi a herét lejön a here kap egy izom , majd ezáltal folyamatosan kapja az ujabb izmokat a here ahogy gyülik az ellenfélnél a qwuarg, a herét visszavesza teknössel, közben a teknösöket valahogy beküldi a gyüjtöbe, zanszilánk stb. amiket folyton ujrahasznosit, egy idő után felhuzza a pakliját.

 5. Őshangya here keresi a szánalmast majd a szánalmas visszaveteti a herét.Legjobb esetben vagy követő vagy oltár mellett esetleg a liget is tud olykor manát adni a hoki folytatására.Here termeli a quwargokat így egyre több izmot ad és lassan felhúzzuk a decket majd a végén egy nagy here agyonver(na ezt a vizuális típusoknak nem ajánlom elképzelni):P
  Ez az alap ezt lehet több módon még csavarni ide oda,

 6. a szánalmast ki kellett volna tiltani, mert gyngy környezetben nincs rá megoldás. Még hagyin is egy versenytáp. Persze én is utólag vagyok okos…

 7. hát igen. nincs párja
  1vp ért ösmágiásan amel semmiz leszed dobat kijátszásakor! 😀
  szerintem a kieg leguniverzálisabb lapja lett gyngy kategoriában

 8. :), “…a végén egy nagy here agyonver (na, ezt a vizuális típusoknak nem ajánlom elképzelni):P”
  🙂 🙂

 9. Legjobb a versenyről, mikor Balázs keres szem szimbólummal a paklimból:
  “Barti, hol a harmadik heréd?” 🙂

 10. @Bradator: Haha, vicces volt ilyen téren a verseny. Szegény Editnek a következőket találtam mondani: “Jól van, akkor most letépem az Arcod!” 😛

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.