Felmérés: még egy HKK verseny Budapesten?

Egy játékostárs kérdését továbbítjuk most felétek.

Ismételten hozzátok fordulunk, egy leendő versenyszervező ugyanis megkeresett bennünket, hogy vajon lenne-e igény egy negyedik budapesti HKK versenyre a Beholder, a Dungeon és a HKK Blog szokásos havi rendezvényei mellett. A választ természetesen nem mi, ha nem ti fogjátok megadni – várjuk visszajelzéseiteket a témát illetően.

Amit tudni lehet: a versenyek a XV. kerületben lennének jól megközelíthető helyen, a díjazás kezdetben több mint 30 nagykiegészítő lenne, a létszámot illetően pedig nem lenne probléma, hiszen 40-50 ember is kényelmesen elfér, de akár ennél komolyabb létszámú versenyeket is lehetne szervezni.

A szervező nevében is várjuk reakcióitokat!

Csető Zsolt

Hírdetés

37 thoughts on “Felmérés: még egy HKK verseny Budapesten?

 1. Személy szerint nekem már a 3 verseny is túl sok (általában egyet kihagyok, a behosat). Még egy verseny véleményem szerint abszolút felesleges lenne.
  Ráadásul ez a verseny csökkentené az eddigi versenyekre járók számát, ami nem lenne szerintem jó.
  Összefoglalva a válaszom: nem.

 2. Én sajnos csak korlátozott számban tudok szombatot szánni a versenyekre. Próbálok 2x elmenni egy hónapban, de van, hogy 1x sikerül csak. Wekerle nálam első helyen van eddig a HSZ miatt és a Blogos liga miatt a Blog a második. Ha lesz jobb ajánlat, akkor átpártolhatok, de nem biztos, hogy ezen a fórumon kell erről nyilatkoznom. 😀

 3. Én örömmel venném, bár tuti hogy nem férne bele nekem minden héten a verseny, mégis van olyan, hogy az esetleges szombat programok miatt nem jutok el a fent említett 3 közül valamelyikre és legalább ott lehetne pótolni + még egy verseny ahol jó lehetne a HSZ

 4. Wekerlét nehéz lesz kigolyózni nálam, mert pénzdíj és Nemzeti bejutás lehetősége is üt.

 5. nem támogatom, gyakorlatilag ezzel minden pest környéki versenyhelyszín létszámcsökkenést szenvedne el, amit meg a beho nem honorál túl jól

 6. Sok.
  Már így is igen ritka a régebben mindennapos 50+os Dungeon-ös verseny (pedig volt amikor még a csocsóasztalon is kellett játszani… 😀 )

 7. Nyilván jó lenne mint+1 esély,de ez csak mint kényelmi funkció lenne jó, tehát ha úgy alakul a többi 7végém, hogy nem érek rá akkor ide eltudnék jutni.Ellenben nekem is havi 2 verseny kb amit vállalni tudok így nem valószínű, hogy fél évente mondjuk 2nél többször választanám ezt a helyet max akkor ha valami extra dolog szólna mellette(pl pénz díjjazás)

 8. Engem érdekelne a lehetőség, de csak akkor, ha a dungeonos vagy a blogos verseny utáni VASÁRNAP lenne megtartva a verseny.

 9. Engem fix vasárnapi versenyként lehet érdekelne, mert a szombat nekem sokszor kimarad állandó elfoglaltság miatt.

 10. Aranyi mester hozzászólásával értek egyet,így jobban megérni a vidékieknek is felmenni.

 11. Budapesten nincs szükség minden héten HKK-versenyre, ez szinte biztos.

  Csökkenne a versenyek látogatóinak száma, így a versenyélmény is. Nem is beszélve a nyereményekről, amit alacsonyabb nevezői létszám esetén szintén nehéz lenne a jelenlegi szinteken tartani.

  Akárhogyan is nézem, a havi 3 pesti verseny elég.

 12. Én nem támogatom a HKK további Budapesti centralizációját. A versenyre éhes játékosok utazzanak csak el a vidéki versenyekre!

 13. Még egy szombati pesti versenyre tényleg semmi szükség.

  Van 3 ilyen, mind a háromnak meg van a maga előnye, lehet válogatni bőven.
  Nem mindenki iskolás, vannak szombaton is dolgozó emberek. Aki további pesti versenyeket akar, az legyen zsidó és tegye vasárnapra. A 15.ker nekem speciel nem jó, de ez már egy másik történet.

  Összefoglalva: sajnos nem.

 14. Egy HKK Keltetőt el tudok képzelni, mint új bp-i helyszín a kezdő játékosoknak!
  (behó 0 profipont kitétellel)
  Az a kezdő,aki esetleg nem mer D-be,Behósra elmenni, azoknak ideális lehet a tanulásra.
  Max. ennyi!

 15. Először is köszönöm,hogy kiraktad Zsolti!
  Másodszor pár dologra szeretnék reagálni az elhangzottakkal kapcsolatban:

  Szerintem az eddigi versenyek létszámát semmiképpen sem csökkentené mivel ez egyrészt utánuk lenne(tehát ha valami kimaradna ez lenne) másfelől meg mindegyik eddigi versenynek megvan az egyedisége amivel nem igazán lehet vetélkedni.

  Ez a verseny inkább azoknak szólna akik a 4. hétvégén is versenyeznének így nem kellene vidékre utazniuk.Ezért lehet nyugodtan sírni nem érdekel,mindenkinek könnyebb helyben versenyre járni és ez tény.A “pesti centralizáció” alapból baromság mivel így Pesten van a legerősebb bázis.

  A vasárnapi napra szervezéssel nekem nincs bajom,ahogy a díjazásnál is lehet szó akár pénzdíjról is(de ez semmiképpen sem a legelső versenyen).Azt viszont garantálni tudom,hogy a nevezési díjakból befolyt összeg 100%ban a díjazásba lesz visszaforgatva.

  Azt pedig hozzáteszem a végére,hogy semmiképpen sem az a cél,hogy másik versenyek alá vágjak ezzel,hanem plusz versenyzési lehetőség biztosítása.

 16. Minden tiszteletem a vidéki versenyzőké-szervezőké, ha úgy engedi 1x-2x el is szoktam látogatni vidékre. De egyszerűen nem értem ezt a dolgot. Pesten nagyobb a közösség. Ez tény. Miért ne lehetne azt még tovább növelni, még több igényt kielégíteni?
  Attól, hogy vidéki helyszínen több verseny lesz nem fognak többen járni Budapestről. Ahogy a vidékieknek pénzbe kerül az utazás, ugyanúgy ez fordítva is igaz. Egy helyi erős bázis tud nagyobb vidéki versenyt szervezni.

 17. Szerintem mindenképp meg kéne próbálni aztán ha nem megy akkor nem folytatni egy próbát megér nem baj az ha minden héten van verseny így legalább aki nem tudott vagy nem akart elmenni a másik háromra el tudna ide.

 18. Egy próbát megérne hogy pl vidéken 2 x 2 versenyt szerveznénk ,és meglátnánk hogy mennyien mennek el rá. Ha megvan pl a 20 fő,akkor simán lehetne. Fehérváron pl mindig 15-20an vagyunk,nem értem miért lenne baj annyira a 60 km… 🙂 kocsival is annyi lenne hogy mindenki belefizet 500+ -t benzinbe 😀

 19. Én támogatnám a negyediket is 🙂 egy szabad szombat mindig van, és legalább tuti les verseny is 🙂

 20. Vidéki versenyszervezőként egyet kell értenem Nagy Robi barátommal. Alapvetően ez azt jelentené, hogy a 8 hétvégi napból 4-et lefednének a pesti versenyek, így ha egy vidéki szervező nem akar keresztbe tenni egy pesti versenynek, akkor eleve csak 4 időpontja marad. Ha ez a verseny szombaton van és mondjuk van olyan szervező, akinek nincs lehetősége vasárnap szervezni, már tehetetlen, csak keresztbe szervezni tud. Ráadásul nyilván a szervezőknek sem jó minden időpont, nekik is van munkájuk, tanulmányuk, családjuk, így még többször lesznek kénytelenek keresztbe szervezni.

  Nekem, mint pécsi versenyszervezőnek nyilván nem akkora gond, mivel igazából csak a pécsi kötődésű játékosok járnak le rendszeresen Pestről, őket meg gondolom nem egy új helyszín fog arról meggyőzni, hogy nem kellene Pécsre lejárniuk. De a Pest környéki vidéki helyszíneknek ez tényleg reális veszteséget jelenthet.

 21. Sziasztok!
  Én biztosan megnézném ezt a lehetőséget s csak aztán mondanék rá valami véleményt. Próbáljuk ki. Hangulat, formátumok, nevezési díj, helyszín(megközelíthetőség),díjazás.Nekem ezek a fontosak ebben a sorrendben.Várom a fejleményeket… Üdv: István

 22. Én is támogatnám.Nem minden szombaton szabad nekem sem munka, család miatt, és Murphy törvénye, hogy amikor ráérnék pont nincs verseny. Így viszont egy versenyre biztos le tudnék jutni.

 23. Igaz kifejtettem már a véleményem személyesen is h4x0r-nak is,de megteszem itt is, hogy többen lássák ezt a véleményt is.
  Sztem olyan versenynek van keresnivalója a jelenlegi paletta mellett ami eltér valamiben a jelenlegi versenyektől.
  Versenyek változatosságát tekintve a blogos srácok munkáját igen nehéz lenne felül múlni így ezt a vonaal biztos nem erősíteném ellenben mivel Krisz is átáll most egy jó időre beszűkült látókörre pont a hagyományos verseny válik mostoha gyerekké így ezt kellene felkarolni(ami a beszélgetésünk alapján ki is derült cél is) esetlegesen 2-3 havonta pl pergőssel vagy Ur nélkülivel váltogatva csakhogy ne legyen teljesen az sem unalmas bár lehet nem lenen fontos.
  Amiben viszont sztem lehene eltérni az a díjjazás!Pénz nyeremény igen sok embert motiválna(úgy gondolom) mert aki kártyát akar nyerni még mindig elmehet a másik 2(esetleg 3) verseny valamelyikére.Viszont pénz díjjazás abban az esetben lehetne kvázi jelentős ha a nevezést is némileg megemeli a szervező.Nyilván ez egy szűrő lenne valamelyest mert nem akarnak majd sokan feltételezhetően sok pénzt kifizetni csupán a szórakozásáért,de mivel másik 3 verseny lenne ez mellett nem is lenne erre “kötelezve”,de legalább a lehetőség meglenne.Továbbá akinek nem tetszik ez a struktúra még mindig lemehet egy vidéki versenyre.
  Amire én gondoltam, hogy kb 2000-2500 Ft-os nevezési díjjak legyenek egy ilyen versenyen(jelzem a Dungeonos nevezésnél már nem égbekiáltóan lenne sokkal több amennyiben egy profi nevezést nézünk).
  Mivel arra került utalás, hogy az a cél, hogy a teljes nevezés visszaosztásra kerüljön így ez egy szűkebb létszámmal is számolva(mondjuk 25 fő) 50K(amennyiben 2K nevezést veszek alapul) ami ha 5 -7 főre osztunk ki akkor egész motiváló lehet(persze magasabb létszámnál a díjazottak száma is nőne).Ez mellett esetleg az UR+amit a behó még mint támogatás ad szigorúan amatőröknek kerülne kiosztásra, hogy ezzel kapjanak ők is plusz inspirációt a nevezésre.
  Amiben további rációt látok,hogy esetleg itt is lehetne valamilyen ligát csinálni és esetleg a nevezések kis %át lecsippentve egy díjjalapot képeznénk és akik jó teljesítményt nyújtanak(pl top 3) a félévben azok között szintén visszaosztásra kerülne ez az összeg.
  Nah mi a véleményetek lenen ilyenre igény?

 24. Köszi Feri hogy kiírtad amiről beszéltünk.
  Én tényleg abszolút mindenre nyitott vagyok(sicc barti!),amire csak igény lehet

 25. ya és ha valaki megint beszűkültet akar rendezni szerintem rögtön a végével kezdje..:)

 26. én annak ellenére is TÁMOGATNÁM ( részvételemmel is ) az ötletet, hogy tudom, hogy a többi pesti versenyről vinne el nevezőket.

  ez tény, és fejtegetés nélkül ki lehet jelenteni.

  valaki elégségesnek tartja a 3 versenyt, valakinek meg konkurenciát jelentene egy negyedik. mi versenyzők csak jól járhatunk, ha egy újabb lehetőség egy 4. időpontban megjelenik a programok közt. egyetlen negatív következménye, hogy emiatt egy kisebb létszámú D-s vagy Blogos versenyen a helyezésemért kb 1-2 csomaggal kevesebbet kapok. Behón meg amúgy is a szokásos kifizetés van. hát ez engem nem tántorítana el, sőt, ha jobban belegodnolok, úgy érzem, egy magasabb beugrós verseny, komoly tétekért igencsak jó motiváció lehetne a paklik, koncepciók még erősebbé fejlesztéséhez és epic csaták lebonyolításához.

  nem mintha maga a játék és a pakliépítés nem jelentene önmagában örömöt, szórakozást, de hosszótávon elég kiábrándító hogy egy 4-6. helyért már alig nyersz valamit.

  ha valamiért mégis mondjuk érdeklődés hiányában kikopik, vagy be sem indul ez a dolog, nem vesztettünk semmit. ha viszont működik, és szeretik a játékosok, akkor ” működik és szeretik a játékosok”

  egy biztos, még egy ugyan olyan ( nevezés, díjazás , szabályok, ) verseny nem lenne indokolt, és téynleg csak megosztaná a létszámot a versenyek közt, mint ahogy Krisztián is írta. Valami más kell. ( ha egyáltalán kell)

  szerintem simán lehetne 2.500 ft-os nevezési díjjal indítani egy versenyt, aminek a díjazása modnjuk így nézne ki 20 főre:

  össz: 50.000 ft

  1. 12.000 + UR
  2. 10.000
  3. 8.000
  4. 6.000
  5. 4.000
  6. 3.000
  7. 2.000
  8. 1.000

  ( vagy a 7. és 8. helyezett 3.000 ft-ját akár föl lehetne osztani 500 ft-onként 1-6. díjba akár)

  a maradék 4.000 Ft meg szervezési költség, bérlés stb. ha esetleg ezt meg lehet odlani költségmentesen, akkor az is tovább növeli a díjazást.

  így, ha egszer kikapsz, még full korrekt a történet, két bukónál meg sehol nem számíthatunk nagy csodára…

  a behó támogatását, a csomagokat meg el lehetne tenni egy év végi draftra.

  itt szerintem nem igazán lenne az, hogy valaki hazamegy az első vagy második forduló után.

  elképzelhetőnek tartom, hogy pörgős formátumban lehet érdemesebb lenne ezt megrendezni, hogy ne egy lemákoláson vagy kockadobáson ússzon a ” nagy lóvé” 😀

  egy ilyen versenyre tényleg megérni jól felkészülni.

  vidéki szervezőknek: sokan tudjátok, hogy én szívesen mentem vidékre is, de jelen feltételek mellett, ha nem a HSZ-re gyúr azt ember, akkor csak az első hely éri meg egy pestinek, szóval csak azt tudom elképzelni, hogy teli kocsival duplaversenyre utazok le. de az időben és készülésben is sokkal több idő, amit én már sajnos nem tudok megengedni magamnak. de a tiszteletem továbbra is megmarad.

  a helyszínnél érdemes lenne olyan helyet váalsztani, ami a 107E, 7E vonalán van, mert azzal hétvégén villámgyorsan ki lehet utazni és érinti a metrókat, meg az összes körúton járó villamost.

  szerintem jó kis árnyalata lenne a hkk-s életnek, hogy van oylan verseny, ahol ne mazt nézem, hogy a10 helyezett de első amatőr a kis varkaudar deckjével több csomagot visz, mint az amúgy 5. helyezett.

  félre ne értsétek krisztián évtizedes munkája és a blog segítsége amit a játékosoknak és főleg az amatőröknek nyújt óriási, dolog, ezt mindenki tudja, és elismeri, nélkülük vajon, hogy nézne ki most a játékosállomány?? 😀 , de ez a verseny inkább más szegmenst célozna, anélkül persze hogy mégse zárna ki senkit.

 27. persze lehetséges, hogy a behó nem támogatná az ötletet, mert a díjalapba nem tudna eladni 20 db színesre nyomtatott papírdarabot 1000 ft-ért. de ez persze érthető részükről, hiszen ebből (is) él a cég, és a játék fennmaradásához számukra profitáló opciók kellenek.

  ja és ha hivatalosan KP-s versenyt szervez valaki, akkor abból hivatalosan adózni kell. ezt VÉLETLENÜL nem kalkuláltam bele az előbbi hsz-ben. de ha azt hiszem úgy igazából eléggé lehúznánk magunkat 😀

 28. Behós fórumon írtam egy részletes közlekedést.Az újpalotai vásárcsarnoktól 196os buszokkal pár megálló és hétvégén sem járnak ritkán.
  A helyszín bérlése nem kerül pénzbe(egy művház amúgy 5-10000/óra)
  Ahogy írtad a pénzdíjnak más a célközönsége ezért sem hiszem hogy emiatt csökkenne a többi verseny látogatottsága.
  Az Ur-t viszont pénzdíjazás esetén mindenképpen a legjobb amatőrnek fogom adni.
  A többi dologgal egyetértek és köszönöm a tippeket.
  Mindent át fogok nyálazni és úgy lesz megszervezve hogy a lehető legjobb legyen

 29. Később majd akarok a díjazásba paklikat is,de először kell legalább 1 verseny hogy tudjak mire számítani.Látatlanban nem fogok vegyes díjazást csinálni,mert csúnya bukó is lehet belőle.
  Ezt gondolom a Behó is megérti és megvárják türelemmel a 2. versenyt

 30. Tetszik az ötlet, de mindenképp vasárnapra szavazok. Szerintem sokan egyetértenek azzal, hogy inkább legyen egy kétversenyes hétvége, mint két versenyes félhétvége. Gyakorlatilag Pesten (talán pár Abyssos, Serpás versenytől eltekintve) nem is volt soha vasárnapi verseny. Biztosan lenne rá érdeklődő. Szerintem a behó után lenne a legjobb, ilyenkor pár vidéki is fent maradna, ha van lehetősége, és már ennyit utazott. Szombati versenyként viszont nagyon inkorrekt lenne, mert akkor már majdnem minden szombaton elcsábítana a kártya, és még a végén azt hinném, hogy függő vagyok! 😀

 31. Ha meg a kocsmában lesz, akkor főleg legyen vasárnap, mert ha szombaton kicsúszik a verseny kb. 6-7 óráig, akkor még a végén lincshangulat lesz, hogy nem engedjük be a törzseket! 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.