Vonuljunk az istenek színe elé! (2. rész)

Még négy templom vár bemutatásra.

A múlt alkalommal elkezdtük végigjárni a HKK nevezetes templomait, most folytatódik a túra.

fairlight_templomaFairlight temploma: Ismét egy olyan templom, ami nem a gyűjtőt nézi az aktivizálódáshoz. Nyilván akkor jó kijátszani, ha biztosítani tudjuk a három építőt (vagy persze a három lapot). Mi is történik? Visszaad legalább három manát, hiszen nagy valószínűséggel három Fairlight lapot tudtunk passzivizálni neki, majd használjuk a képességét és húzunk egy lapot. Kvázi laphátrány nélkül és ráadásul mananyereséggel tettünk egy jókora drágítást az ellenfélre. Már csak ki kellene találni, hogy hova lehet igazán erős. A sárga egyszínű paklik nem a legacélosabbak, de egy Lassan járj!-as vagy szabálylap nélkül játszó tárgy pakli akár hasznát is tudná venni. Még a rég elfelejtett Fairlight bűbáján is elgondolkodtam egy pillanatra, hiszen olcsóbbítani tudja a templomot. Lehet, hogy kipróbálom a kedvenc etnikumom, a gólemek mellé is, mert ugye a három drágításnál még mindig jobb az öt. Sajnos azonban úgy érzem, hogy neki sincs meg még a fix helye. Talán ebben a templomban már van annyi fantázia, hogy megéri a kísérletezgetést (egyszínű sárga kontroll, hmm…).

elenios_templomaElenios temploma: Nagyon hosszú a szövege, az ember már-már unja végigolvasni. De miután átrágtuk magunkat rajta, lássuk csak, mit is tud közelebbről. Tehát második körben már jöhet egyért is, ha dobunk. Nyilván, hiszen első körben túl durva lenne egy Molluszkkal mondjuk. A gyűjtőből kell semmizni ahhoz, hogy aktivizálódjon. Talán tudjuk garantálni neki, bár az első körös Energiaitalon kívül nem tudom, mit tudhatunk biztosra a gyűjtőnkben. Esetleg egyszínű kék manópakli, amiben a Manókapitány gyűjtőt termel? Hát nem is tudom… Na jó, valahogy megoldjuk a felhúzását és az aktivizálását is. Szeretnénk használni az egy manába kerülő szenzációs képességét. Tehát megnézzük, egy a kézbe, egy a gyűjtőbe, és szépen megcsináljuk a sorrendet. Kár, hogy a pakli aljára nem tehetjük, mert lehet, hogy a maradék két lap pont rossz ütemű, bár legrosszabb esetben keresünk egy Kurtzot és rákeverünk a paklinkra. A felhúzott lap tökjó, de van-e olyan, ami a gyűjtőben kék színű és jól dolgozik? Hát persze, jópár kemény víziót fel tud mutatni ez az istenség (pl.: Víziók, Térfaló manaspórák, Tűnékeny csábítás), de egy Ekhnagorhu is jó választás lehet. Már alakul is a pakli: egyszínű kék vízió, ami felépít egy TEMPLOMOT??? …ezt még át kell gondolnom. Egy szó, mint száz, sajnos neki is nehéz egzakt helyet találni, remélem lesznek, akik kitalálják a tutit. (burástya deck? 🙂

chara_din_templomaChara-din temploma: Na egy egészen tetszetős darab, kár, hogy aktívan jön és nem aktivizálódik. Ehhez mindössze egy Chara-din lap kell a gyűjtőbe, amit a Molluszk simán teljesít. Kijátszása után ügyesen kereshetünk valami szaftosat a pakliból, jobban hangzik, mint a kék cimbora felső négy lapjából való szerencsétlenkedés (persze lehet szerencsénk is). A körönkénti Chara-din fatty pedig igencsak kecsegtető, főleg egy Chara-din követő mellett, hiszen olyankor nagy valószínűséggel kettő jön be naponta, akarom mondani körönként. Sajnos a keltetős vonalba +1 manánkba fog kerülni, ha aktívan akarjuk látni. Kár, hogy így van megfogalmazva. Amit jelen pillanatban mondhatok, az az, hogy egy jóféle Molluszk vagy Chara-din követős pakli jó eséllyel második körben aktívan hozza, és onnantól kezdve nincs megállás. A képe pedig szenzációs!

raia_templomaRaia temploma: Hát igen, neki igencsak látszik a helye, más kérdés, hogy valóban szüksége van-e rá a paklinak. Ugye a Raia hordáról beszélünk. Mivel aktivizálja az egyik építő lényt, nem mondunk le a hordáról, mert ugye jön egy angyal a követő miatt, és még ez a szép templom is ontja magából őket, meg persze szépen beizmozza a többi fiút, így talán nem fog tempóhátrány okozni. Aktivizálása már nehezebb tészta, hiszen Raia lényt kér, ha varázslatot nézne nem lenne nagy dolog. Ha sikerült felépíteni, nagyon jók vagyunk, mert szegény ellenfél nem fogja tudni állni a sarat a kettes drágítás mellett. Nem vagyok nagy Raia hordás, így nem tudom rendesen megállapítani, hogy szüksége van-e a paklinak egy ilyen lapra, de lehet, hogy játszanék egy-két darabbal. Más pakli, amiben nagyon szólna nem jut az eszembe, esetleg egy fehér épület pakli, ami ha szerencsénk van még működhet is.

Összességében az a véleményem, hogy majdnem mindegyik templomról elmondhatjuk, hogy nincs még megágyazva nekik egyik pakliban sem, de bármikor meglepetést okozhatnak, így nem szabad elfelejteni őket.  A dobogó nálam a következő:

 • 3. helyre tenném a Raia templomát, mert igencsak erős mostanában a Raia követős pakli és ott egész jól működhet.
 • 2. helyezett nálam a Chara-din temploma, mert több paklit is el tudnék rá képzelni, és erős, mind a kijátszáskori, mind a körönkénti fatty.
 • 1. helyezett a Leah temploma, mert ő az egyetlen templom, aminek bérelt helye van – ráadásul három darabbal – az élőholtak között.

Varga Károly 

5 thoughts on “Vonuljunk az istenek színe elé! (2. rész)

 1. Sokan úgy vannak a raia épülettel, hogy jó. Nekem más a véleményem.
  Én kontrollosabban szeretem ezt is és inkább húznék helyette plusz1 kántert vagy leszedést. Ráadás nem egyszín versenyen, azért használgat más színt is a deck. (Ugye Mr cselvetés, kyorg t vagy földanya)

 2. A Fairlgiht templom egy manafonalas, cantrip bűbáj pakliba ideális. Az ellenfél hiába kapja a sok VP-t, én rádrágítok annyit, hogy ne vegye hasznát, míg én vígan lubickolok a manában.

 3. Az első 3 hellyel egyetértek igazából,viszont az élőholtak nem igazán pörögnek újabban,ha meg igen,akkor gyűjtőt generálnak,aminek nem kell templom.De ettől függetlenül erős képességei vannak.

 4. Raia templommal hamarabb játszanék Raia deckben mint Ősmágia tornyával, bár 2-nél semmiképpen se többel.

  A Chara-din templom brutál, főleg korlátozott környezetben fogja megmutatni erejét.

  Fairlight templom az elég prémium, vegyük észre, hogy Molluszk esetén első körben aktívan jön, ha egy Teremtő erőt húztunk.

  Elenios templom meg azért jó, mert a Kurtz miatt 1-ért jön gyakorlatilag, mellesleg a Szkritter jótevő, energiaital, Elzárás típusú lapok mellett könnyű első két körben aktívan kirakni, és mivel gyenge a szín, ezért valóban sok lapot fog drágítani, ellentétben Fairlight/Raia barátjával.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.