Randomlap

Ha már a teknősöktől dübörögnek a HKK asztalok…

Zsolti szavaival kezdeném a cikket, miszerint ” az egy manás speciális keresésekről sosem szabad megfeledkezni!” idezoEbbe a kategóriába tartozhat az Idéző teknős is. Régebbi lapról beszélünk, azonban minden egyes alkalommal megakad rajta a szemem, amikor a tekikből építek paklit.

Annak idején elég kevés olyan lap volt, ami egy mana, és anti-mágia: 1 -es képességgel bírt. Az Ifjú és Kölyökteknősökön kívül szerintem csak az Idéző teknősön szerepelt. De nem csak a varázslatok ellen volt hasznos, elég keményen vissza vette a tempóját akár a horda pakliknak is, hiszen egy Idéző teknős vígan előkapja a régi A víz síkját, és -2 erőt ad minden nem úszó lénynek (ekkor még nagy divat volt a teknősök között az úszás). Nem elég, hogy előkeresi, de még építeni is tudta, hiszen repül, így tényleg igazi kincs volt. Sajnos már rég kikopott a használható teknősök közül.

Azonban, amióta megjelent az új A víz síkja, ismét szöget ütött a fejembe, hogy egy hordásabb vonalra összerakhatóak-e páncélos barátaink? Ezen sokat segíthet a sík +2/+2-es tápja, de az olcsóbbítása sem utolsó, ehhez pedig jól jöhet Idéző barátunk. Nem mondom, hogy nem lenne rossz, ha kicsit combosabb legény lenne… Ti hogy látjátok, van benne potenciál, vagy egy ügyes felújítás jót tenne neki?

Varga Károly

10 thoughts on “Randomlap

 1. Ez a lap a mai napig a játszható lapok között van nálam, és nem egyszer hagyományos paklikba is beteszem. Ugyanis rajta kívül aktívan érkező 1-es anti-mágiával, 1-ért jövő lény nem nagyon van. Ezek a paraméterek teszik játszhatóvá, és nem a keresése. Tehát 1-ért jön, dobat egy varázslatot és építkezik (építményt vagy zanszilákot). Bőven jó lap a megfelelő feladatra.

 2. Szerintem megér egy felújítást. Kereshetne víz sík mellett még akár Sheran épületet is és azzal viszont tényleg igazi kincs lenne,előránthatna Sheran oltárat vagy Földanya ligetet. Egyébként keresi az új víz síkot? Nem igazán tudom mi a hivatalos álláspont most a kismasszás szarakodás miatt,remélem a következő Kérdezz-felelek ezt le fogja tisztázni,mert a régi FAQ alapján az Idéző csak a régi víz síkot keresi.

 3. @Zorallka: én még nem láttam egyetlen lapot sem, aminek a nevében oda lett volna írva, hogy (új). Ilyen lapokra csak akkor hivatkozunk, ha tókent hoz létre egy lap. Ha a pakliban, kézben, játékban, gyűjtőben (Semmiben) lévő lapra hivatkozunk, akkor a hivatkozott nevű lapot kell érteni a hivatkozáson. A neve pedig egyforma a régi és az új lapnak (kivéve az Életadót, ugye).

 4. @JJ
  Ha így lenne, akkor az alábbi lapok nem termelnének/keresnének semmit sem:

  CHD templom (új)
  Kripta (új)
  Pókkirálynő (új)
  Íjászképző
  Méregdúsítás
  Sheran temploma (új)
  Trok Rakon

 5. Módosítanám előző hozzászólásomat ‘értelmezést kérek’-re, illetve ‘hivatkozást kérek’-re. 😛

  Zorallka szerint:

  Egyébként keresi az új víz síkot? Nem igazán tudom mi a hivatalos álláspont most a kismasszás szarakodás miatt,remélem a következő Kérdezz-felelek ezt le fogja tisztázni,mert a régi FAQ alapján az Idéző csak a régi víz síkot keresi.

  Jancsár János szerint:
  @Zorallka: én még nem láttam egyetlen lapot sem, aminek a nevében oda lett volna írva, hogy (új). Ilyen lapokra csak akkor hivatkozunk, ha tókent hoz létre egy lap . Ha a pakliban, kézben, játékban, gyűjtőben (Semmiben) lévő lapra hivatkozunk, akkor a hivatkozott nevű lapot kell érteni a hivatkozáson . A neve pedig egyforma a régi és az új lapnak (kivéve az Életadót, ugye) .

  Alapvetően azért gondolom _jelenleg_ szabályszerűnek, hogy az (új) megkülönböztetést élvez, és nem kereshető ha nincs oda írva, mert vannak olyan lapok (előző hozzászólásban felsorolva), amik külön jelzik azt, hogy (új) lapot hoznak játékba.

  Hozzáteszem én sem szabályszerűen játszom azzal, hogy az (új) lapokat alkalmazom ott is ahol nincs feltüntetve.

 6. lol, kacsacsőr közé tettem az észrevételeimet, amit kiszedett (gondolom definiálva van ez a kacsacsőrre…

  Akkor külön írnám le:

  Vannak lapok, amik külön említik, hogy (új) lapot hoznak játékba, noha nincs a nevükben, hogy új. Ezt jelenleg nem kezeli a szabályrendszer, de emiatt logikusnak tűnik, hogy ami nem említi külön az (új)-at, az a régire gondol, ezt erősíti (a témával egyedül foglalkozó) múltidéző szabály, és az a faq, hogy (AK140) Minden lap olyan Chara-din fattyat termel, ami rá van írva.

  Ez nem jó így és én is támogatnám, hogy ha nincs konkrét utalás arra vonatkozóan, hogy régi vagy új változatot termel, akkor a név egyezőség miatt azt termelhessen amit a használó választ. Amíg viszont ez nincs szabályba foglalva, addig a fenti hivatkozások alapján nem keresi az új síkot.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.