Végleges tudnivalók a HKK Blog februári versenye kapcsán

Pontos szabályok, kihívás, fürkész, yeti, nagyobb díjazás.

Az utolsó részletek is a helyükre kerültek a HKK Blog februári versenye kapcsán, így immáron minden biztosított számotokra, hogy a végleges szabályoknak megfelelően készüljetek a jövő heti megmérettetésre.

A február 8-i dátum, illetve a formátum már eddig is ismert volt: egy olyan egylapos versenyt fogunk tartani, ahol két színt kell majd használni a pakliban, méghozzá mindkettőből pontosan ugyanannyi lapot. Ezen felül tetszőleges mennyiségben színtelen és Bufa lapokat is lehet használni, a paklid tehát nézhet ki például úgy, hogy 21 Leah, 21 Raia, 2 színtelen és 1 Bufa lap van benne. Színtelen, illetve Bufa emellett lehet az egyik választott szín is (például 22 Rhatt, 22 színtelen, 1 Bufa).

Kérdés volt, hogy mik legyenek tiltottak: az ultraritkák, a Kurtz és az Archaix tiltása eddig is biztos volt, ezek mellé pedig felvettük a Vlagyimir szekercéjét is, valamint a ködkeresés képesség sem fog működni.

meonech_furkeszEgy bővülésről is be tudunk azonban számolni, februártól ugyanis a HKK Blog versenyein engedélyezett lesz a Méonech fürkész, a Bundás yeti és az Idegösszeomlás használata. Reméljük, hogy szívesen forgatjátok majd újra ezeket a kitiltott lapokat – mi úgy ítéltük meg, hogy a mai lapok közé már jól illeszkednek a játékerőt tekintve, így vélhetően nem lesz probléma a használatukkal.

Felmerült még néhány kérdés a kiegészítő pakli kapcsán is. Amit tudni kell: a side-ban kizárólag ugyanazokat a színeket lehet majd használni, mint a pakliban, és az arányoknak a kiegészítő pakli használatát követően is meg kell majd maradniuk. A side-olás ennek megfelelően nyíltan zajlik majd

Természetesen ezúttal is lesz kihívás, mellyel plusz pontokat lehet majd szerezni a Blogligában. Most is egy könnyebb és egy nehezebb feladatot fogalmaztunk meg számotokra.

 • 10 pont – Végezz az első ötben úgy, hogy legalább 20 különböző altípusú lény van a paklidban.
 • 5 pont – Végezz az első tízben úgy, hogy az egyik választott színed színtelen vagy Bufa.

Az utolsó fontos hírünk (és amit a januári verseny végén is jeleztünk már), hogy februártól megemelt díjazással várunk benneteket versenyeinket. Immáron nem az első 10, hanem az első 16 játékost fogjuk nagykiegészítővel díjazni – mindezt változatlan nevezési díjak mellett. A jövőben az alábbi szisztéma szerint fogunk díjazni:

I. helyezett: 6 Világégés + UR
II. helyezett: 6 Világégés
III. helyezett: 5 Világégés
IV. helyezett: 4 Világégés
V. helyezett: 3 Világégés
VI. helyezett: 2 Világégés
VII – XVI. helyezett: 1 Világégés

I. amatőr: 1 Világégés + 1 Zén + UR + beülő a következő versenyre
II. amatőr: 1 Világégés + 1 Zén
III. amatőr: 1 Világégés + 1 Zén

Vígaszdíj: minden más helyezett egy Zén kiegészítőt kap.

Szeretettel várunk benneteket februárban is!

A HKK Blog februári versenye

 • Időpont: február 8. (szombat), 10 óra (kezdés 10:30-kor)
 • Helyszín: Budapest, Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
 • Formátum: A sokszínűség jutalma*

*A paklidban két különböző színt kell használnod, mindkét színből ugyanannyi lapot. A színtelen és a Bufa lapokra nem vonatkozik a korlátozás (de ezekből is csak egy darabot lehet használni). Bufa, illetve színtelen is választható az egyik kötelező színnek. (Példák a szabályos paklikra: 21 Raia, 21 Leah, 2 színtelen, 1 Bufa | 22 Rhatt, 22 színtelen, 1 Bufa)

A kiegészítő pakliban csak azok a színek szerepelhetnek, mint a pakliban, és az arányoknak a side használatát követően is meg kell maradniuk.

A szokásosak mellett tiltottak az ultraritkák, a Kurtz, a Vlagyimir szekercéje és az Archaix, a ködkeresés képesség nem működik. Engedélyezett a Bundás yeti, az Idegösszeomlás és a Méonech fürkész használata.

68 thoughts on “Végleges tudnivalók a HKK Blog februári versenye kapcsán

 1. Ja és a fürkészre lehet én emlékszem rosszul, de nincs olyan verziója, amit vissza lehet venni kézbe? Ha létezik ilyen verzió, azt lehet is úgy használni?

 2. Érdekessége, hogy a lapkeresőben felbukkanó lap szövegezésére rákerült a FAQ (nerf), de ez a lapokon nincs rajta, viszont a FAQ (nerf) továbbra is él, így nem vehető vissza.

 3. A tippjátékról a csúszások miatt lemondtunk, de időnként ad hoc jelleggel nem kizárt, hogy lesz. 🙂

  A fürkész természetesen a nerffel (horgony) működik majd minden esetben.

 4. hehe.Érdekes mert tőletek függetlenül én is beengedtem a fürkészt meg az összeomlást(+a nerfelt boszkir lapjat) az én versenyemre.Remélem ez így már hosszútávon elég lesz ahhoz hogy felülvizsgálják ezeket a lapokat

 5. 20 lény egy pakliban? 😀 , nálam egy hordába se fér annyi 😀
  aki talál húsz különböző altípust, és értékelhető paklit rak össze belőle, az már elismerésre méltó, ha még helyezést ér el, az full respect

  nagyon tetszik a verseny, és a visszaengedett lapokkal i srég szerettem volna már játszani, mondjuk nem ez lesz a két színem, de majd legközelebb…

  TÖK JÓ MINDEN

 6. Pár tisztázatlan szabállyal kapcsolatban nyilatkozzatok kérlek, hogy a versenyen miként lesz:

  szánalmas teki dobat-e ha magát veteti vissza
  morf +1 vagy morf az altípus kihívás szempontjából
  TF nálam kikapcsolja-e az ellenfél ősmágiáját
  átkozott követő vs. átkozott követő esetén van – van vagy nincs – nincs a követők alap státusza

 7. @hd1992

  Ha egy lapnak egynél több altípusa van, akkor csak az egyik számít. Vagyis egy lappal nem lehet két helyet feltölteni (a Solatopolka vagy goblin, vagy reakció).

  @Leinád

  Szánalmas teknős: működik az anti-mágia
  Morfok: ezekkel egy “morf” (vagyis egy) hely tölthető fel a pakliban
  Túlélők Földje: kikapcsolja az ősmágiát
  Átkozott követő: nincs – nincs

 8. Az új xenó féregről lemaradt a féreg, de a régin ott van, meg amúgy is ha egy lény nevében szerepel az altípus, akkor annak számít, nem? Tehát lehet féreg?

 9. az óriás patkány speciel tényleg óriás a faq miatt, bármilyen furán is hangzik 🙂

 10. Én nem tudok ilyen faq-ról. 🙂 Ezt ismerem: (AK143) Lovas altípusúnak számítanak a Két lovas eljövetelével kapott jelzők. Minden olyan jelző lény, amelynek a neve egy altípus neve, olyan altípusnak is számít egyben, akkor is, ha a lap ezt külön nem mondja. Pl. a quwarg jelzők mindig quwarg alítpusúak.

  Viszont ez a jelzőkre vonatkozik. Melyik faq-ra gondoltok?

 11. Ilyen faq-ról én sem tudok.
  Amíg egy lap nincs lefaqzva, addig mi sem “erőltetünk” rá altípust (még akkor sem, ha olyan szerencsétlen a helyzet, mint a Xenó féregnél).

 12. Hm, akkor könnyen lehet, hogy én a jelzős faq-ra emlékeztem úgy, hogy lapokra is vonatkozik.
  Vagy a veszélyes faj szabályaira, mert ott viszont óriásnak számít az óriás patkány.

 13. @Gice: Szerintem a faj szabályaival kevered, ahol az Óriás patkány beszámítható óriásnak, és ugye a Charadin templom (új) meg Chara-din fatty 🙂

 14. És a manó szabály?
  http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=4195
  “Minden lény, amelynek a nevében a manó szerepel manónak számít.”
  Ez alapján szerintem kimondható az altípusokra, hogy ha nevében egyértelműen szerepel egy altípus neve, akkor annak is számít. (De pl. Thor a sárkányölő nem sárkány.)
  Illetve az Ében íjász is le lett faq-zva, hogy ében íjász altípusú.
  Ennyi könnyítést igazán tehetnétek a küldetésbe! 🙂

 15. Ez még csak nem is szabály vagy FAQ, hanem egy lap mondja ki. Általánosítani pedig végképp bolondság lenne belőle. Maradunk a lapra írt dolgoknál és a FAQ-zott lapoknál.

 16. Csető Zsolt
  Az én helyszinem(TF) kikapcsolja az ellenfél ősmágiáját?? 😀
  ez most komoly?
  érdekel a véleményed. nem lehet hogy félreérteted a kérdést?
  mert a kérdés nem az volt hogy a sajátomat kikapcsolja e. mert a sajátomat kikapcsolja az biztos.

 17. E:
  Jancsár János álláspontja is ez. Ez gondolom abból ered, hogy a helyszín játéktechnikai szempontból semleges. (Az más dolog, hogy vannak olyan síkok, melyek egyirányúak.)
  Zsolt:
  Ezek alapján a Xenó férget sem fogadod el féregnek? Egyértelműen szerkesztési hanyagság az altípus hiánya, indokolatlannak érezném megfosztani féreg mivoltától szegény kis csúszómászót.
  Az altípusos általánosítás pedig szerintem csak egy minimális könnyítés volna a küldetéshez. Nem kellene örökérvényűleg alkalmazni, csak ezen a versenyen.

 18. Ilyet szerintem kár kérni Józsi, mivel akkor egy színnel kivételeznénk, ráadásul egy a verseny szempontjából irreleváns bónusz elem kedvéért. Marginális, de a többi színt választók számára bosszantó, felesleges elem.

 19. Ez a szabály kiegészítés jelent meg a kieggel annó :
  Amennyiben nincs olyan szabálylapod, követőd vagy forrásod játékban, amely idézési költséget módosít, az ősmágiás lapoknak az idézési költségét semmilyen szabálylap, követő vagy forrás nem növelheti. Az ősmágia nem altípus.

  sík képesége forrás.
  ez alapján akkor a lent lévő helyszínnek mind2 játékos a gazdája??
  csak igy veheti el mind2 játékostól az ősmágia képeségét!

 20. Eléggé érdekesen keverednek itt a szezonok a fazonokkal… Egyrészt én sosem mondtam, hogy a TF minden ősmágiát kikapcsol. Attól, hogy a TF minden játékosra vonatkozik, az még a kijátszójának a helyszíne. Az idézett definíció pedig egész egyszerűen pontatlan, szokás szerint… A sík képessége pedig csak akkor forrás, ha játékban (gyűjtőben) lévő lapra (önálló jelzőre) hat. A TF pont nem ilyen.
  Szóval az én álláspontom az, hogy a TF kikapcsolja annak a játékosnak az ősmágiáját, akié a TF.
  Lehet vitatkozni, de egy elb..ott szabályszöveg miatt ne rúgjuk már fel a HKK logikáját (ha egyáltalán van neki olyanja…)

 21. Sajnálom, megkérdeztem tőled a blogos verseny után, és úgy emlékszem, hogy egy véleményen voltunk.

 22. Jancsár János
  Egyetértek. abszurd lenne én kirakom és neki kikapcsolja.
  bár raknám be az erdős koncepcióba alapból ha ilyen lenne. szóval nem mintha bánnám.
  csak tisztázni akartam hogy igy használjam e vagy úgy.

 23. @Schwartz: Kizárt, hogy ezt mondtam volna. Vagy én értettem félre a kérdést, vagy Te a választ. Vagy mindketten félreértettük egymást. 🙂

 24. TF: elnézést, nem figyeltem a kérdésnél. A TF csak annál kapcsolja ki az ősmágiát, akinél van.

  @Schwartz

  Oké, akkor újra: amíg nincs FAQ, addig nem kivételezünk. 🙂 Ha nem muszáj, akkor nem teremtünk “nem hivatalos precedenst”, még akkor sem, ha a hiba nyilvánvaló.

 25. Áldozat a főistennek mechanikailag, vagy abszolút másolja a színt? Hova számít, ha mondjuk bufa, vagy színtelen a választott szín: színtelen lesz, vagy adott színű?

 26. Hol lehet találkozni HKK-zókkal?
  Meg akarok tanulni játszani, de nem tudom hol van erre alkalmam.
  A profik légyszi írjanak vissza!Biztos tudnak segíteni.

 27. csak még két kérdés
  nelyik nap érdemes menni?
  mit érdemes venni a HKK elkezdéséhez?

 28. Szia! A fenti kezdőknek menüben van pár jó cikk, azokat érdemes elolvasni. Ha elsősorban játszani szeretnél, akkor valamelyik szimpatikus kezdőpakliba érdemes beruházni (~1-2 ezer Ft). Ha gyűjteményt építenél és csere-berélnél, akkor mindig a legújabb kiegészítőt érdemes venni, és tájékozódni az árak felől. galambd által adott linken találsz egy hosszú listát a HKK ritka lapok értékéről.

 29. Pénteken mindenképp kb 3tól talán az lehet a legjobb időpont(akár ma is).Venni talán az utolsó 2 kiegészítőt érdemes vásárolni,de később majd akár érdemes laponként is vásárolgatni ha már kialakul a fejedben milyen paklit szeretnél építeni.Amúgy mindenképp javaslom itt a blogon olvasd el a kezdőknek szóló cikksorozatot(fent a lap tetején a kezdőknek fül alatt) mert sok okosságot tartalmaz.

 30. apropó,kellékeket nem említ egyik cikk sem, de sztem tuti kell valami a kártyákon kívül ha igen akkor mik ezek?

 31. Toll minek teee?MAx versenyre paklilistát írni:P
  Kockák és deck protector(fólia) ennyi.

 32. decknek a paklit hívjuk, sidenak a kiegészítő paklit

  az én életfilozófiám pedig az, hogy mind testvérek vagyunk a Nagy Akváriumban 😀

 33. Versenyen ugye általában 3 meccset játszol egy ellenféllel.
  A kiegészítő paklidnak 25 lapból kell állnia és az első meccs után, a meccsek között cserélgetheted a lapokat a paklid és a kiegészítő paklid között (az 1 jön be, 1 jön ki szabályt betartva)

  Még annyit, hogy a Beholderes versenyeken (ezeket a Wekerlei Boccia klubban tartják) szokott lenni kezdő kategória, oda érdemes benézni.

  Amúgy ha nem ismernéd, itt egy hasznos oldal: http://www.hkk.hu

 34. Amm az altípusos témára visszatérve, a pegazusokra jött ki faq, később ezt a tigrisekre is kiterjesztették, hogy általánosítva nem jött e ki azt nem tudom:

  (AK103) Minden lap, aminek a nevében szerepel a pegazus szó, ebbe az altípusba tartozik, bár magukon a lapokon az altípus külön nincs feltüntetve. A pegazusok hercege, Aranysörényű pegazus, Bronzsörényű pegazus, Élőholt pegazus, Ezüstsörényű pegazus, Gyémántsörényű pegazus, Izmos pegazus, Legendás pegazus, Obszidiánsörényű pegazus, Rubinsörényű pegazus, Smaragdsörényű pegazus, Szivárványsörényű pegazus, Zafírsörényű pegazus.

 35. @GTomi: biztos, hogy ebből nem lehet általánosítani! Ha lehetne, akkor vajon hol húzódna a határ? Vajon hány egyforma nevű lénynek kell lennie, hogy egy külön altípust alkossanak? Ha egy lénynek nincs altípusa, mert lemaradt róla, akkor azt a készítőnek egyedileg kell pótolnia. A játékosok önkényesen nem adhatnak altípust a lapoknak.
  Megjegyzem, én tigrises faq-ról nem hallottam (ettől még lehet persze), de tudtommal nincs “tigris” altípus, ahogyan nincs pl. mit tudom én lidérc altípus sem pedig 25 ilyen nevű lényt dob ki a kereső.

  De hogy konstruktív is legyek: azok a lények, amiknek gyárilag két altípusa van, a kihívás szempontjából mindkét altípusnak elszámolhatók, ugye?

 36. kérdés:

  Kacagó nimfa és Alakváltó ősköd beszámíthat egy-egy külön altípusnak?

 37. János: korábban feltettem a kérdést már és Zsolti válaszolt is. Amelyiknek több van ott el kell dönteni melyiknek számítattod be. pl.: Szajonn vagy végzetúr vagy árnymanó!

  Tomi: Alakváltó Ősköddel nem próbálkoznék ezen a versenyen.:D

 38. A Kacagó Nimfának csak kijátszásakor kell altípust választani, alapból nincs neki, vagyis nem számít bele a 20-ba.

 39. @Nash: Szerintem csak akkor, ha se Bufa se a színtelen nem az egyik választott színed.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.