Tíz év – Idegösszeomlás

Két okból is aktuálisnak mondható Tíz év rovatunk legújabb alanya.

Az Ébredés kiegészítő joggal nevezhető minden idők egyik legemlékezetesebbjének – jól mutatja ezt többek között az is, hogy az aktuálisan tiltott lapok közül kettő is ebben jelent meg. Most az Idegösszeomlás tizedik születésnapját fogjuk megünnepelni.

idegosszeomlasA kettőért jövő cantrip leszedések kora aligha jött még el 2003 végén, így nem véletlen, hogy a kék bűbáj csupán egy évig terrorizálhatta az asztalokat a maga idejében. Persze nem is csoda, hiszen nem elég, hogy a “bűbáj lapra” jellegű kártyákkal operáló Boszorkánykirályos koncepcióval akkoriban rengeteg gond adódott (a különféle gyengítésekről meg is emlékeztünk annak idején), de az Idegösszeomlás emellett egy új problémás paklit is magával hozott.

Miután a bűbáj sebez is a kijátszott lapok után, ezért a játékosok hamar rájöttek, hogy érdemes valamiféle kombó után kutakodni. Ez hamar, alig pár héttel az Ébredés megjelenését követően meg is lett: A fájdalom szépsége felbukkanásával összeállt az Idegösszeomlás + Magzat kombináció – talán mondani sem kell, hogy egy két lapos, két manás kombó azokban az időkben nem számított éppen gyengének.

Az Idegösszeomlás tehát nem sokkal később a feledés homályába veszett, most azonban visszatérhet: februártől – a Bundás yeti és a Méonech fürkész mellett – újból használhatjátok majd a HKK Blog versenyein. Korlátozott formátumokon szinte biztos, hogy viszont fogjuk látni, de akár még a hagyományos-közeli formátumokon is felbukkanhat majd. Ez utóbbiban nagy szerepe lehet a Világégés egyik nagy spoilerének, a Techiánafluxnak, mellyel nem csak Elenios kapott komoly erősítést, de vegyük észre, hogy az Idegösszeomlással akár még az olcsóbbítós képességét is kihasználhatjuk a bűbájnak. Potenciál tehát mindenképpen van a lapban – kérdés, hogy a játékosok mennyire fogják keménynek érezni a kijátszási feltételét. Hiszen ne feledjük: egy lapra is szükség lesz az ellenfélnél, amire rá tudjuk rakni.

Ti mit gondoltok, a visszaengedést követően lehet még jövője az Idegösszeomlásnak, vagy csupán epizódszerep fog jutni számára?

Csető Zsolt

Hírdetés

7 thoughts on “Tíz év – Idegösszeomlás

  1. Szerintem senki sem fogja komolyan venni. Egyrészt semmi védelme, másrészt tényleg kell hozzá az ellenfél egy asztalon maradó lapja (mondjuk ezt egy vagány Tehetetlen monstrum, Zirri cica meg miegyéb lazán megoldja), harmadrészt meg ezerszer jobb ölések léteznek már. Móka-palkiba (pl. régi Mágiasíkos bűbájdekk) elmegy, de versenyt nyerni aligha fog.

  2. Én minden tiltott lapot visszaengednék és levenném a nerfet mindenről. A mai lapokhoz viszonyítva már nevetséges, hogy ezek tiltva vannak, és móka paklikhoz igenis használható lapok lennének. A fürkész horgony nélkül se rosszabb, mint egy konzerv vagy egy dalnok.
    Az Idegösszeomlás soha nem fog már a régi fényében tündökölni, nem kell tőle félni.

  3. nagyon jó ötlet volt ez hogy lehet használni a tiltott lapokat. igy kiderül mennyire erősek még mostani környezetben!
    remélem majd tiltás is lekerül róluk ha végre ráeszmélnek az emberek hogy nincs mitől félni 🙂

  4. szánalmas teki amit tiltani kell a jövőben szerintem. túl erős lett úgy hogy am müködik ha magát veszi vissza.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.