Megkésett interjú Robotkézzel

Megkésve bár, de törve nem: a januári Beholderes verseny győztesével, Felizardo Dániellel beszélgettünk. 

Felizardo Dániel nyerte az idei év első Beholderes versenyét, ahol egy Életenergiás kontroll-kombót vezetett győzelemre. Vele beszélgettünk most röviden.

HKK Blog: Szia Dani! Először is le kell szögezni, hogy szerintem egy nagyon rossz játékos vagy ( 🙂 )! Mesélj egy kicsit Robotkéz, ki vagy te, és miként kerültél (testi) kapcsolatba a HKK-val!

Felizardo Dániel: Sziasztok, köszi szépen! Felizardo Dániel vagyok, 18 évesen most végzem a 12. osztályt a budapesti ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában. Magával a mesekártyázással még talán 2007 nyarán ismerkedtem meg egy nyári táborban. Hamar magával is ragadott a játék, így össze is dobtam első paklimat, ami egy jó kis Teremtő rakshallionos fókuszkristály deck volt. Aztán szép lassan az iskolában is terjeszteni kezdtem új hobbimat, míg végül egy barátommal 2009 októberében el is merészkedtünk első versenyünkre. Ez annyira megtetszett, hogy azóta nincs is megállás, 2012-re profivá értem, azóta gyakorlatilag csak tavaly ősszel volt egy kis kényszerpihenőm a kártyaasztaloktól távol.

HKK Blog: Egy jó fókuszkristály dekk, reméljük, hogy Szibarita váz is volt benne! Hogy született meg a mostani győztes pakli alapötlete?

Felizardo Dániel: Maga a pakli alapötlete a decemberi blogos verseny után született meg bennem, miután az arra összerakott lényes börtönömet az első fordulóban Dr. Ákos Életenergiás hokija erőforrás-kontroll létére csúnyán parkolópályára rakta, egyszer még a második körös végtelen Hallert is megkaptam az arcomba. Mivel mindig is szerettem hoki paklikkal játszani (dal 4ever!), ezért rögtön megtetszett a deck alapkoncepciója, csupán megváltoztattam pár dolgot a saját ízlésemre, így került ki a számomra imbának tűnő Létsíkok a kombóhoz semmit nem adó barna szín társaságában, helyére pedig bekerült a kék egy kis bűbáj-vonallal. A változtatást az eredmény tudatában egyáltalán nem bántam meg, sokszor segítettek a kombó stabilizálásában ezek a papirosok. Ugye a kombó maga viszonylag egyszerű, két Előnyös üzlettel és egy erőforrással felmegyünk max manába, felhúzzuk a decket, majd az Univval elővett Hallert végtelenszer megpörgetve biztosítjuk győzelmünket. Érdekesség, hogy a verseny előtt egyetlen tesztmeccsen sem próbáltam ki a paklit, így engem is meglepetésként ért, amit tudott.

DSC09347

HKK Blog: Igencsak jól hangzik! Nézzük, melyik fordulóban ki volt az ellenfeled, és hogyan hullott darabjaira!

Felizardo Dániel: Az első fordulóban Bakos Attila Raia kontroll-hordájával sorsolt össze mindenki kedvenc programja. Az első meccset kezdhettem, azonban csupán egy Földanya ereje figyelt a kezemben beleszólásként. Baka ennek megfelelően ütött is 24-et a második körében két Baltazárnak köszönhetően, szerencse, hogy így is éltem még hatban. Mivel egy A fény oltárára megmutatta a kezét, láttam, hogy neki is csak két countere van, így a körömben sikerült kipörgetnem a kombót a két behúzott Előnyös üzletnek, valamint egy Ősi legendáknak köszönhetően. A második meccs viszonylag sima lehetett, miután nem maradt meg túl sok momentum belőle, itt már húztam 3-4 countert, így hamar be is húztam a meccset. A harmadikban Baka azért megmutatta, miért népszerűek a kis angyalkák, egy Gyászbeszéd és pár lény segítségével elég hamar lenullázta az életpontomat. 2-1

A második meccset András Bence és a Barti-verő köderdője ellen játszhattam. Ment is részéről a szokásos Mangó-Molgan hoki, míg én Techiánafluxxal, Bűvös forrással, valamint a gyűjtőjét semmiző Fezmin gépezettel körönként megtolt Isteni keggyel tartottam magam. Itt rosszul mérte fel a helyzetet, és azt hitte, a Magányos tornyos kombóra gyúrok, így elködözte A végső ködét, ami már nem is került vissza a gyűjtőből. Vártam az Univerzálist, hogy egy Pihenővel kipörgethessem a kezemben lévő kombómat, közben Földanya erejével akadályoztam Bencét. Az Univ egy síkváltást követően meg is érkezett, majd egy kisebb counter-csata után meg is nyertem a meccset a következő körömben. Szerencsém volt, hogy AB nem húzott egy autó papírt se a meccsen. Side után ugyan még elkezdtük a másodikat, de teljesen reménytelen volt, hogy be tudjuk fejezni. 2-1

A harmadik fordulóban Földi Viktor Krigises Szúnyog-kontrolljával kerültem szembe. Az első meccsen Bagharnál jött a Kyorgtól kezdve a Manakonzerven át A mágia létsíkjáig minden, így hamar elfogyott az a kevés counterem is, ami volt. Ezután már csak a kombója bemutatását kértem, és dobtam is be, hogy legyen időnk a többire. A második játszmában megint rámrakta második körben a síkját, és megnyomott pár erőforrást, azonban a kulcslapjára kijátszott Erősömre már nem volt countere (Solisar plz). Így kerestem síkot, amit ki is raktam, majd két Bűvös forrás támogatása mellett egy Ősi legendákból és egy Előnyös üzletből ki is jött a kombó. A harmadik meccsen én raktam ki a második körös síkot, ami után egy többször kijátszott Gemina könnyei el is döntötte a mérközést a javamra. 2-1

A következő ellenfelem Abonyi Attila és az Életenergiás Délibáb+Magányos tornyos kombó paklija volt a második asztalon. Én dobtam nagyobbat, azonban talán egy Kyorgra átadtam a kezdést. Innen megvolt az erőforrásfölényem, amit végig is tudtam vinni a meccsen Bonyi nem túl fényes húzásának köszönhetően. A második meccsen ő húzott jobban, mind counterek, mind kombólapok terén, így hamar kaptam is a végtelen sebzést az arcomba. A harmadik meccsen nem adtam át a kezdést, így a második körömben kirakva egy síkot, mint utólag kiderült, gyakorlatilag megnyertem a meccset. Bonyi kezében ugyanis öt aktív counter is volt, amiből így viszont csak egy fért ki, nem akadályozva abban, hogy háromszor is kipörgessem Gemina könnyeit (Fezmin gépezete, Karácsony). Ezután már csak annyi dolgom volt, hogy a következő körben háromszor átlépve a halandóságot megnyerjem a meccset.

Következett a döntő és Aranyi Ákos Életenergiája, amivel már decemberben is találkoztam és elég nagy szerepe volt a paklim megyszületésében. Az első meccsen nála jött a Mágia sík, így egymás lecounterlése után egyértelműen jobban állt a topdeck fázisban, hamar be is dobhattam a játékot. Side után beszálltak a buliba a Szökőkutak, Kasztroplanáris stigmák és a harmadik sík, szerencsére be is húztam őket, így elég hamar stabilizálódott a helyzet az én oldalamon, most Ákos keze fogyott ki idő előtt. Ezután már csak egy Ősi legendákra volt szükségem a kombó előrántásához. A harmadik meccs ehhez elég hasonlóan játszódott le, itt a kulcsmomentum Ákos második körös Gemina könnyeinek megfogása volt, ezután már vígan pörgethettem a kombót a harmadik körömben egy sík mellett.

HKK Blog: Köszönjük az interjút, gratulálunk még egyszer és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

Dév bácsi

Hírdetés

5 thoughts on “Megkésett interjú Robotkézzel

  1. Két dolog
    a) Jól sikerült a spelles dekkek visszaszorítása… az első két helyezett dekkjében csak spell van meg helyszín 😀
    b) az 5db 2-1 jól mutatja, mennyire egyforma erősségű paklik csaptak össze (most arról ne beszéljünk, h a harmadik meccsen egyetlen out volt, a második körös sík – oly gyönyörűen érkezett meg az asztalra, mintha eleve elrendeltetett volna…)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.