Tesztelő álomcsapat

Rakd össze a saját tesztelő dream teamed!

Egy HKK lap élete kalandokkal teli. Nem elég megszületnie az ötletnek, igencsak sok kell ahhoz, hogy ő egyszer majd megjelenjen. A lap kitalálását követően egy viszonylag hosszú folyamaton (tesztelésen) vesz részt, ahol hosszú hónapok alatt elnyeri végső formáját, majd valamelyik (kis- vagy nagykieggel) napvilágot lát.

A tesztelő csapat elég régóta 12 főből áll. Az összetétele évről évre változott, de voltak, vannak és valószínű lesznek örök tagjai is: Makó Balázs, Tihor Mikós és Dani Zoltán a játék atyjai oszlopos tagok. Magukon kívül általában top versenyjátékosokból állították össze a csapatot (bár attól, hogy valaki jó versenyző még nem biztos, hogy jó tesztelő is lesz), bekerülni ide igencsak nehéz feladat, nem is kívánságműsor. Jelenleg a tesztelőcsapat tagjai még: Abonyi Attila, Molnár Ferenc, Erdős Viktor, Valler Krisztián, Gáspár Tamás, Dárday Gergely, Györki Dávid, Kakuk Róbert és Bakos Attila.

A tesztelői munka igencsak nehéz és sokrétű, ezt tapasztalatból mondom. Nem elég összerakni egy dekket, kipróbálni, játszani vele pár órát majd vígan hazamenni mint aki jól végezte dolgát. Összefüggésekben kell gondolkodni, melyik lap hova lesz még jó a saját pakliján kívül (pl. Techiánaflux), milyen koncepciókat erősítünk és melyeket gyengítünk a tesztelés során, stb…

Nem is a tesztelők munkájáról vagy a tesztelésről szeretnék bővebben írni. Tegnap egy verseny utáni beszélgetésnél ott lyukadtunk ki, hogy mi hogyan állítanánk össze a tesztelő csapatot a HKK mindenkori játékosaiból, és nem igazán jutottunk dűlőre, így titeket kérdezünk. Kikből állítanátok össze az ultimate HKK tesztcsapatot?

Szabályok: a HKK triumvirátus (TM, MB és DZ) a csapat tagjai. Rajtuk kívül keresünk 9 embert a feltöltendő helykre, bárki lehet, aki valaha foglalkozott HKK-val.

Kíváncsian várjuk az összeállításokat!

Dév bácsi

Reklámok

20 thoughts on “Tesztelő álomcsapat

 1. Panyik Zoli, Baross Feri, Bakos Attila, Gyorki David, Egyed David, Molnar Ferenc, Beres Csabi, Simon Dani, valamint jomagam 🙂 Osi lenne

 2. Először is pár dolog ami alapján a listát összeállítanám:
  1. olyan ne teszteljen aki nem játszik aktívan (egyszerűen nem látják úgy át a játékot mint akik havi 2-3 versenyre is elmennek)
  2. lehetőleg változatos paklikkal játsszon versenyen(ez a mostani mezőnyből sajnos sokakból hiányzik)
  3. legyenek értékelhető eredményei az elmúlt 1-2 évből (bár írtátok is, hogy nem feltétlen jó tesztelő az aki jó játékos, de azért mégis csak számít valamit szerintem)
  4. a korábban kijött “hibás” lapok kitalálói, kipróbálás nélkül “leokézói” semmiképpen se tesztelhessenek többet (pl. Kyorg tudás, Szánalmas teknős, köd szabály)
  5. szerintem fontos lenne, hogy ne csak ez a 12 ember lássa a lapokat a megjelenés előtt, több szem többet lát, legalább az elírások, fogalmazási hibák megszűnnének (meg esetleg felmerülnének ilyen problémák a megjelenés előtt mint anno a Thuzad megszégyenítése – víziók volt)

  de hogy a kérdésre is feleljek:
  TM, DZ, MB (ők ugye alapok), Csető Zsolt, Dárday Gergely, Erdős Viktor, Gáspár Tamás, Kakuk Róbert, Simon Dániel,
  bár ez nem 12, de őket biztosan meghívnám, a többi helyre pedig az alábbiak közül valakiket (ők nem felelnek meg valamelyik fent leírt pontnak): Abonyi Attila, Aranyi Ákos, Bartus Gergely, Egyed Dávid, Gergely Ferenc, Juhász Ferenc

 3. @Gábor
  Abszolút nem kötözködve és nem megbántva Robit (valamint megtisztelő, hogy engem is oda éreznél),de sajnos Robit messze nem látjuk annyit versenyen hogy aktív játékosként tekinthessünk rá.

 4. Nade, hogy én is írjak valami okosat(vagy annak szántat).
  Nagyon jó lenne persze ha Baros Feri,Panyik Zoli és Béres Csabi visszatérne a tesztelői brigádba és magába a hkk-ba mert komoly minőséget képviseltek ez vitathatatlan,de ha jól tudom erre nem sok az esély így őket én nem is említeném most ide még ha a felhívás így is született(megértem Dave, hogy így tetted ki inkább:P).
  Nálam kb így nézne ki a banda a jelenlegi aktív keretből hasonló érveket szem előtt tartva mint Gábor,de kicsivel nálam a kreativitás valamint magáról a játékról való gondolkodásmód nagyobb mércével kerülne képbe mint az eredmények.
  Bakos Attila,Bartus Gergely,Csető Zsolt,Dárday Gergely,Erdős Viktor,Egyed Dávid,Gáspár Tamás,Moschnitzka Ádám,Simon Dániel.
  Lenne még pár vidéki nevem,de igyekeztem olyanokat írni akiknek realitása is lenne, hogy a keretbe kerüljenek.

 5. A szabályok részletes ismeretet is egy jelentős kritérium kellene, hogy legyen, amit egyes jelenlegi tesztelőknek kellő képpen még nem sikerült elsajátítani.

 6. A legfontosabbnak talán a szabályok ismerete mellett kreativitást emelném ki, és , hogy milyen paklikkal értek el jó eredményt.
  @Gábor:köszönöm , hogy megemlítettél , bár én még nem lennék elég jó tesztelő szerintem.
  A fix emberek nálam a TRIÓ-n kívül: Csető Zsolt, Egyed Dávid,l Simon Dani, Erdős Viktor, Gáspár Tamás, Bakos Attila, Bartus Gergely, Dárday Gergely és Juhász Feri.
  Így viszonylag sok alapkoncepció lenne képviselve.

 7. Nálam talán minden idők “All-star” tesztelőcsapata így nézne ki:

  Báder Mátyás
  Béres Csaba
  Holtzinger Dániel
  Kis Borsó Csaba
  Panyik Zoltán
  Rém András
  Sass Tamás
  Simon Dániel
  Szemerényi Tibor
  +
  Dani Zoltán
  Makó Balázs
  Tihor Miklós

 8. Ebbol Sass Tamasnak csak a korai idoszakat vallalnam 🙂 es Baross Ferit lehagytad (nagyreszuk volt tesztelo amugy)

 9. Balage,

  Sass Tamásnál egyet értünk. 🙂 Baross Ferit nem felejtettem el,- kitűnő játékos és tesztelő volt,- nálam a top 12-be Ők fértek most be, Feri sajnos nem.

  (Szerintem nem csak nagy részük volt tesztelő, hanem mindegyikük az volt.)

 10. A jelenlegi környezetben:

  D.Z. M. B. T. M. állandó tagok mellett
  kreativitás: Daku G., Csető Zs., Juhász F.
  profizmus :D: Dönczi K., Kahn E., Bakos A.
  maradék 3: Abonyi A., Erdős V., Kurunczi D.

 11. Abonyi Attila, Molnár Ferenc, Erdős Viktor, Valler Krisztián, Gáspár Tamás, Dárday Gergely, Györki Dávid, Kakuk Róbert és Bakos Attila.

  Jók vagytok srácok, csak így tovább! 🙂 Köszönet a munkátokért.

  Szerintem a legfontosabb, hogy csak olyanok teszteljenek, akik szeretik ezt a játékot. Fontos, hogy foglalkoztassa őket. Ha buszon ülnek és bambulnak, akkor az ideális tesztelő gyakran pergeti a gondolataiban is a kombinációs lehetőségeket.

  Ha esetleg valaki ezt már nem érzi, akkor érdemes a helyet átadni, annyira nem jövedelmező, hogy “időtöltés” jelleggel üljön benne valaki. Remélem most nincs ilyen. 🙂

  Krisztián kilépését sajnálom, mert rendkívül jó kapcsolat volt tesztelők és készítők között, valamint az értékesítési (új és használt kártya) oldalról is neki van a legnagyobb rálátása (kvázi a HKK létezés legnagyobb ismerője).

  Fontosnak gondolnám még a következetes szabályépítést is. Jelenleg vicc, ami HKK szabály címszó alatt a honlapon fent van (lény = szörny + kalandozó o.O WTF 2014 van, csókolom). Azt gondolom, hogy a FAQ-k töredéke, mely szabálymódosító részt tartalmaz (és nem szabálymagyarázó vagy lapértelmező vagy lappontosító részei) belátható munkával átvezethetőek lennének az online szabálykönyvön és ezt már hosszú-hosszú évek óta nem lépte meg a cég, ezért a trehányságért nagyon haragszom…
  Ha JJ úr elsöpri új szabály alkotásával ezen kellemetlen részét a játéknak, akkor érdemes lenne esetleg őt is honorálni egy szabálykövetési díjjal a későbbiekben, melyben az új lapok illeszkedését lektorálja. Gondolom nem kérne 50%+1 részvényt a Beholder Rt-ből ezért a tevékenységéért, viszont a játéknak nagyon jót tenne.
  Elnézést kérek a stílusért, de ez a mulasztás tényleg felháborító egy 18 éves nagy múltú és kiváló játék gondozásában. Nem méltó úgy érzem…

 12. A tesztelés semmilyen szinten nem az én asztalom, de a lapok lektorálását, véleményezését, szövegpontosítását természetesen vállalom, ha felkérést kapok rá. Köszönöm a bizalmat előre is.

 13. Nem játszok régóta, a véleményem nem feltétlen releváns, de a lektorálás elkéne, mert minap nézegettem a Rambó bogarat, és botrány, hogy, több, mint 15 év után kiadnak ilyen szövegezéssel egy lapot, a nagy kép nem kárpótolt a szöveg minőség miatt.

 14. Most hogy újra felköltöztem Pestre többet fogok versenyeken is terrorkodni 🙂

  Az én Dream Teamem:
  Dönczi Krisztián
  Béres Csabi
  Györki Dávid
  Panyik Zoli
  Kurunczi Dávid
  Langráf Áron
  Juhász Ferenc
  Abonyi Attila
  Egyed Dávid
  + a Tiumvirátus

 15. @LordX
  Na ennek a hírnek igen örülök(hogy többet láthatunk végre újra) és köszi a megemlítést!

 16. Nálam nem tudom pontosan hogyan nézne ki a “dream-team”, viszont 3 embert biztosan beválogatnék. Nevezetesen: Panyik Zolit, Baross Ferit és Béres Csabit.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s