Vendégcikk – Randomlap

A Világégés megjelenésével megszaporodó antimágiás lapokkal úra feltűnhet egy ősrégi side-lap, a Manaevő féreg elődje.

Újabb vendégcikk következik Kalugyer Rolandtól, aki ezúttal a Randomlap rovathoz járul hozzá egy, a mostani metagame-re reagáló “találattal”.

Őrült Montrix, Moa daraboló, Szánalmas teknős: igen erős frontot, sőt, párhuzamos frontokat nyitott a HKK jelenében az anti-mágia, bár az új kiegészítő megjelenése óta megrendezett versenyek alapján korai lenne temetni a kontrollokat. Mindenesetre most már a legtöbb játszható pakli bír valamilyen erős anti-mágiás kulcslappal, így érdemes berendezkedni erre a vonalra. Ebben lehet segítségünkre egy, akár a blog Tíz év sorozatában is elférő lap, a Szunnyadó kullancs.

szunnyado_kullancsA kis sárga lény közel egy évtizede jelent meg nem gyakori lapként a Káoszkatlan kiegészítőben, az ugyanott kiadott tucatnyi teknős vélhető ellensúlyozásaként. Paraméterei alapján azonban nemhogy elavult volna a vele egyidős lapok 99%-ához képest, de még talán erősödött is egy kicsit. Mit is tud? Nos, paramétereiben és tulajdonságaiban látványos elődje a mindmáig top Zénes lap Manaevő féregnek, ő azonban még nem reakcióból, hanem szimpla cselekvésként dolgozott. Ha az ellenfél kijátszik egy párbajos vagy anti-mágiás lapot (ne feledjük, lehet ez akár anti-mágia: 0-s is, tehát Villámháború / Guolg császár / hasonlók ellen különösen erős!), akkor kört szakít, gyógyít egy szépet, sőt, még vissza is rakhatunk egy asztalon maradó lapot a gyűjtőből! Ez még mai szemmel nézve se rossz, főleg ha realizáljuk, hogy gyűjtőből forgatva szintén működik a képessége, mint a féregnek. Még túl is mutat rajta egy kicsit, hiszen a Kárpótlása által az azonnali Semmibe lövéstől sem áll sokkal jobban az ellenfél szénája.

Nyilván felvetődik, hogy ugyan hogyan fogja kimaxolni a kontroll, ami köztudottan kevés asztalon maradó lappal játszik? Nos, szerintem célzott paklik ellen egy 1 VP-s körszakítás még manapság is elég durva, főleg egy olyan lénybe ágyazva, ami hiába kicsi, kiröhögi az Óriások földjét és a Domináns morfot is. De manapság egyre jobban kúszik vissza a kontrollba a kék szín (Techiánaflux, A szépség dühe), így ritka nagy mulatság mondjuk egy Szánalmas teknős után beszakítani az ellenfél körét, pluszba pedig rátenni az ellenfél egy Techit. Arról nem is beszélve, ha mondjuk Kasztroplanáris stigmával is játszunk: eldobjuk a stigmát, meghal a sikeresen lejött lény, és már “harap is a kullancs”. Szakad a kör, jön az asztalra a stigma, ami egyből lapelőnyt is adhat áldozásra. De az esetleg elhullott kontroll lényeinket is vígan éleszti újra.

Szerintem hatalmas lehetőségek vannak a lapban, a Stigma-Kullancs-Halászat trióval elég rendesen el lehet látni az anti-mágiára berendezkedett paklik baját. Az egyetlen komolyabb negatívuma, hogy saját körben teljesen haszontalan a féreggel szemben, de összességében így is ütős randomlap, kifejezetten a jelenlegi metában.

Kalugyer Roland

Reklámok

6 thoughts on “Vendégcikk – Randomlap

  1. Nem biztos, hogy saját körben haszontalan, a mai villámháborúkkal terhelt környezetben vígan jöhetnek a mi körünkben is ez ellenfélnél anti-mágiás lények.

  2. Sajnos a szövegezése miatt csak az ellenfél körében lehet kisütni.

    “Ellenfeled ebben a _körében”

  3. Annó mikor zsz megjelenése után pár versenyig sokszor előmásztak a tekik én is rendre beraktama sideba őket és ha összehozott a sors velük nem okoztak csalódást.

  4. Előbányászom őket a gyűjteményből…:D Ha újra kontrollozni kezdek (még egy jó ideig nem tervezem, max. járj-kyorg), adok neki esélyt.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s