Tíz év – Méonech fürkész

Tíz évvel a megjelenése után a fürkész elindul második világhódító útjára.

Eddig kevés olyan lapról volt szó itt a Tíz év rovatban, mely a maga idejében valóban joggal nevezhette magát a HKK legjobb lapjának, az Ébredésben megjelent Méonech fürkész azonban mindenképpen közéjük tartozik – ő már-már jelenség, nem is egy sima kártyalap.

meonech_furkeszSúlyát jól mutatja, hogy alig pár hónappal a megjelenését követően, 2004 márciusában le is korlátozták, hiszen szkritterként – ha volt rá elég mana – könnyedén kiszedhettük az ellenfél kezéből az összes olcsó lapját, hogy aztán búcsúzóul még le is szedjünk vele valamit az asztalról. Kapott hát egy horgonyt, hogy egynél többször ne működhessen. Pályáját azonban ez sem törte meg: a paklik túlnyomó többsége éveken keresztül a Méonech fürkésszel (és így a sárga színnel) kezdődött, amiben persze óriási szerepe volt annak, hogy egy rendkívül univerzális lényről van szó. A Lassan járj! nyilván nem az ő területe, ám az összes többi szabálylaphoz jól illeszkedett, és az anti-mágia sem zavarta – arról nem is beszélve, hogy számos pakli remekül tudta hasznosítani az asztalon maradt lényt, hiszen később építkezhettünk vele, vagy feláldozhattuk valaminek.

A pohár végül 2008 nyarán telt be, amikor júniusban a Méonech fürkészt – a Bundás yetivel egyetemben – a tiltott lapok közé tették, több mint öt éve már tehát, hogy (néhány ritka kivételtől eltekintve) nem találkozhattunk vele versenyen. Ez utóbbi azonban most végre megváltozik: mint az ismert, februártól a HKK Blog versenyein (az említett yeti és az Idegösszeomlás mellett) az ő használata is engedélyezett lesz, most szombattól tehát a régi motorosok újból kezükbe vehetik ezt a régi kedvencet, és a “fiatalabb” kártyások is megízlelhetik a legendás cirip erejét.

Ti milyen jövőt jósoltok számára?

Csető Zsolt

Reklámok

11 thoughts on “Tíz év – Méonech fürkész

 1. Tesztelgettem erre a jóféle blogos versenyre többek között egy Terrgath kontrollt is és elég kegyetlenül működött a fürkész..:). Ott lesz minden pakliban.

 2. 😀
  Baka ráérzett Balázs vesszőparipájára. Azért vegyük észre, hogy ez legfeljebb a sárgát választó paklikra lesz igaz és van még 1-2 lap amiről ez szintén elmondható.

 3. Hat nagyon remelem, hogy ez nem csak az en vesszoparipam 🙂
  Szerintem barki, aki el tud es akar gondolkodni rajta, belatja, hogy az ‘ott lesz minden pakliban’ lapok ROSSZAT tesznek egy gyujtogetos kartyajateknak (a gyujtesnek es a jatek-elmenynek is).
  Nyilvan ez csak 1 korlatozott formatum, es remelhetoleg a mondat nem is igaz, de azt szogezzuk le, hogy rosszul hangzik.

 4. Amennyire elmondhato, annyira rosszat is tesz. A tiltashoz a ‘rosszat tevesnek’ at kell lepnie egy kritikus hatart. Ez nyilvan szubjektiv, szerinted, gondolom, atlepte.

 5. Balázs, szerintem ha vannak csúcslapok egy színben, az jó húzóerő lehet. Mégjobb ha ezek nem ritkák és bárki által beszerezhető erős lapokról van szó.
  A HKK 9 színválasztékkal biztosítja, hogy valamennyiről biztosan lemondj. Előre mutatóan, ha jelennek meg olyan lapok, hogy “ikon, melynek jelentése: ha az ellenfeled egy forrásának hatására betekintést nyerhet a kezedben lévő lapokra”: megnézheted a kezét és eldobathatsz egy véletlenszerűen választott lapot ; fel kell áldoznia két általa választott lapját…. akkor a fürkész sem fog minden sárgával játszó pakliban szerepelni. Hasonló ötletek alkalmazhatóak a többi ‘ kedvenc ‘ lapra is, hiszen azért kedvencek, mert nincs rájuk erős megoldás, vagy IK-hoz képest túl erős dolgot tudnak (broken), ezeken pedig Ti tudtok válaszolni a következő kiegészítőkkel / zénekkel.

  A fürkész szerintem nem broken. Ebben a környezetben erős lesz, mert kevés lesz rá a megoldás.

 6. Annyival kiegészíteném, hogy a probléma szerintem akkor van, ha az egyes színek húzóerőt képviselő lapjai között borul fel az egyensúly és bekerülnek olyan lapok a játékba, ami az adott színt “kötelezővé” teszik a versenygyőzelem érdekében.

 7. A fürkész ugye horgonyos lett volna ,csak “véletlenül ” lemaradt róla a horgony ikon? Azután Faq-zták szoval nem lehet visszavenni ugye?
  A Yetivel az a baj hogy játszol valakivel lehet hogy jol állsz ,vagy jót játszanál és jön a yeti és vesztettél……(ezt pedig a tesztelők nem vették észre “véletlenül” ).
  Viszont az meg a másik hogy aki brokennek látja ezeket a lapokat csináljon velük dekket aztán irány a verseny …..(csak nehogy csalodjon)……

 8. Visszajelzés: Mi lesz veled, Méonech fürkész? | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.