Top 7 counter a Világégésből

Kutakodjunk egy kicsit a lapok között

A Top 7 cikksorozat újra felüti a fejét. Ezúttal a Világégésben megjelent countereket nyálazom át és választok ki belőle az én ízlésem szerint hetet. Meglepően sok counterrel lett gazdagabb a HKK lapkészlete az új kieggel. 38 olyan lap van itt, ami valamilyen módon képes lapot megakadályozni, így nem is volt olyan könnyű dolgom.

#7 – Az élet ereje

az_elet_erejeSok fejtörést okozott ez a lap. Ingyenes lapcounterek általában hosszú életű univerzális lapok maradnak, itt azonban a kijátszási feltétel elég drasztikus, hiszen lény nélkül az első körben nem tudok vele beleszólni az ellenfél ügyeibe. Ezt persze egy Molluszkkal megoldhatjuk, de még akkor is csak nem lény lapokat lehet megfogni vele. Ettől függetlenül a második körtől már igencsak erős, hiszen jó eséllyel már lesz lényem. Arochosba kipróbálnám.

#6 – Zinthurg börtönőr

A másik megosztó lap. Sokan esküsznek rá, sokan pedig gyengének tartják. Önmagában egy két manás lény ami szépen tud menni ütni, de ha úgy van, megakadályozhatok vele egy lapot, sajnos ekkor varázslatként kell kijátszani, ami jócskán gyengít rajta (pl: anti-mágiás lapokat nem tud megfogni). Ha a játék elejére koncentrálunk, nem sokra megyünk vele, és ugye manapság ha a játék első három körében nem bírjuk a szuflát, borítékolhatjuk a vereséget. Persze ha kerítünk mellé más thargodant, akkor egész olcsó lappá válik. Nem rossz, nem rossz, olyan 6. helyre elég.

#5 – Az ősmágia tornya

az_osmagia_tornyaCounter épület. Ilyen se volt még, ráadásul lapot fog meg, sőt, ha van mellette másik épület, akkor még a varászlatok sincsenek biztonságban tőle. Kicsit hasonlít Az élet erejéhez, mert itt is szükséges az (aktív) lény. Többször játszottam már vele, és mindig volt egy kósza építő lény, ami feltudta húzni. A tetőpontját élő Raia paklik nagyon szeretik használni, mert az angyalkák igencsak ráérnek építeni, főleg ha kapnak még egy társat.

#4 – Fürge manó

Demizra (új) ? Nagyon hasznos és pofátlanul olcsó, sajnos a drágább lapokat nem tudja kezelni, de hitvány anti-mágiás lapok ellen is igen hatékony. Aktívan ottmarad, így már építhet is egy Az ősmágia tornyát vagy Az idő tornyát. Éppen lemaradt a dobogóról, de egy nagyon erős lapnak tartom.

#3 – Zseniális teknős

Dobat, üt és lapot counterel. Kb. tökéletes lap, meg is bocsátjuk neki a drága idézési költségét. Ha plussz izmokkal látjuk el, az ellenfél nem fog tudni lapot kijátszani. (Sziturena? :))

#2 – Tl’urlang tojás

tlurlang_tojasA kieg egyik nehézfiúja. Ha kijön, elég nehéz helyzetbe kerül az ellenfél. Igaz, hogy nem meglepetésszerű, de ha ügyesen használjuk és nem ugrunk be a felkínált csali lapoknak, uralni tudjuk vele a játékot. Ha még néhány éjfatty kerül mellé, vagy egy A halhatatlanok nagymesterével plusz élettel áldjuk meg, még több counterlési lehetőségünk lesz.

#1 – Techiánaflux

Egy kis karcsú búbáj, de annál bosszantóbb. Érkezhet védekezve, de az egy mana sem igazán borsos. Nem varázslat lapot fog és nincs IK korlát, mint a korábbi tojásnál. Annyira olcsó, hogy csak pozitívan jöhetünk ki a használatából. Ha valamivel vissza tudjuk venni, nem állunk rosszul (pl: Fezmin gépezete). Én eleinte nem éreztem benne az erőt, de akármikor kijátszották ellenem, általában úszás lett a vége. Egy nagyon erős lapról van szó.

Lehet vitatkozni! Hajrá!

Varga Károly

6 thoughts on “Top 7 counter a Világégésből

  1. Én személy szerint ennyi erőt nem érzek a zseniálisba.Ok korrektül hangzik és nem is rossz,de akkor is 3 mana és az ellen számít rá.Nálam pár hellyel biztos hátrébb kerülne.

  2. Az Ősmágia tornya ráadásul angyalkát is ad követővel……
    Nagyon idegesítő…….

  3. Több lap helyével is tudnék vitatkozni.. a Montrix szerintem az élbolyban van és a stigma erősen hiányzik a listáról..

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.