A tokenek uralták a HKK Blog februári versenyét

Bartus Gergely nyerte az egylapos kétszínűt Hegymélyi keltetővel és Chara-din követőjével.

Két formátum kombinációjával folytattuk a HKK Blog idei versenyévadát: februárban kétszínű, egylapos paklikat kellett építenie a játékosoknak, ahol a két színből pontosan ugyanannyi lapot kellett használni. A sokszínűség jutalma szokásos tiltott lapjain túl az ultraritkák és a ködkeresés is mellőzve lett.

A 39 játékos szépen megoszlott, már ami a használt narancssárga kártyákat illeti: szinte pontosan ugyanannyian játszottak csak szabálylappal, csak követővel, illetve mindkettővel. A Lassan járj! (5) és az Átkozott követő (8) volt a két kategória legnépszerűbbje.

  • Szabálylap (13): 4 Zarknod bilincse, 3 Ősi rúna, 2 Korlátozás, 2 Zarknod börtönében, 1 Életenergia, 1 Lassan járj!
  • Követő (12): 3 Arochos, 2 A legfőbb követő, 2 Raia követője, 1 Átkozott követő, 1 Fairlight követője, 1 Manafamiliáris, 1 Nikolausz, 1 Terrgath
  • Egyéb (14): 3 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 3 Lassan járj! + Átkozott követő, 2 Életenergia + Átkozott követő, 2 Lépéselőny + Átkozott követő, 2 Lépéselőny + Törpe-gnóm Glion, 1 Hálócsapda + A halhatatlanok nagymestere, 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus

DSC09422

Ami a színeket illeti: Fairlight (16) volt a legnépszerűbb, de Chara-din (14), Elenios (14), Tharr (10), Leah (9) és Raia (9) is sokszor előkerültek, míg Sheran (2), Dornodon (1) és Rhatt (1) szinte egyáltalán nem. A legtöbbet látott kombináció a Chara-din + Elenios volt. Sokan kihasználták emellett azt is, hogy a pakliépítés szempontjából is rugalmas morfokkal jól ki lehetett tölteni a “gyengébb” színt, illetve az egyszínű pakliknak kedvező követők is jobban működhettek ezáltal.

Chara-din + Elenios – 7
Chara-din + Leah – 5
Chara-din + Rhatt – 1
Chara-din + Sheran – 1
Dornodon + Raia – 1
Elenios + Fairlight – 3
Elenios + Leah – 1
Elenios + Raia – 2
Elenios + Rhatt – 1
Fairlight + Raia – 6
Fairlight + Tharr – 6
Fairlight + színtelen – 1
Leah + Tharr – 3
Sheran + Tharr – 1

DSC09424

Fontos “újdonság” volt a versenyen három tiltott lap, a Méonech fürkész, a Bundás yeti és az Idegösszeomlás engedélyezése. És bár utóbbi kettő egyetlen pakliba sem került be, a Méonech fürkészt 12 játékos is bevetette(vagyis a Fairlightot használó paklik háromnegyede).

A hat fordulós versenyt végül Bartus Gergely nyerte, aki Hegymélyi keltetőt és Chara-din követőjét használó paklijával Gergely Ferencet győzte le a döntőben, száz százalékos teljesítménnyel húzva be az első helyet.

A végeredmény

I. Bartus Gergely (paklilista)

Chara-din + Leah lényes pakli Hegymélyi keltetővel és Chara-din követőjével.

II. Szatmári Bálint (paklilista)

Fairlight + Tharr Arochos.

III. Elekes Gábor (paklilista)

Chara-din + Sheran lényes pakli Hegymélyi keltetővel és Chara-din követőjével.

IV. Egyed Dávid (paklilista)

Chara-din + Elenios pakli A legfőbb követővel.

V. Gergely Ferenc (paklilista)

Elenios + Fairlight kontroll Életenergiával.

VI. Simon Dániel

Fairlight + Raia kontroll Életenergiával és Átkozott követővel.

VII. Gáspár Tamás

Fairlight + színtelen pakli Fairlight követőjével.

VIII. Makó Gergely

Chara-din + Leah kontroll Zarknod bilincsével.

IX. Schmidt Edit

Chara-din + Elenios kontroll Zarknod börtönével.

X. Koltai Gábor

Dornodon + Raia pakli Raia követőjével.

Jól látható, hogy a sok Átkozott követő ellenére a tokentermelés bizonyult a nyerő taktikának: az első négyben három Chara-din követőjére építő és egy Arochosos koncepció végzett, megelőzve a különböző kontroll paklikat, melyek vagy az Életenergiás erőforrásfölényre, vagy éppen ellenkezőleg, Zarknodos korlátozásra építettek.

DSC09423

Voltak kihívásaink ezúttal is, melyek közül a nehezebbre többen is rámentek: 20 különböző altípusú lény használatával kellett beérni a legjobb ötbe. Bartus Gergely győzelmének értékét tovább növeli, hogy ezt teljesítve nyerte meg a versenyt, de a harmadik helyezett Elekes Gábor is +10 pontot könyvelhet el. Az 5 pontos kihívásra egyedül Gáspár Tamás ment rá, aki egyik színnek színtelent választva ért be a legjobb tízbe – mindezt úgy, hogy ha két hellyel előrébb végzett, akkor a 10 pontos kihívást is teljesítette volna, hiszen a 20 különböző altípusú lény is megvolt paklijában.

Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott a versenyre – a márciusi megmérettetésről hamarosan olvashatjátok az első infókat.

Csető Zsolt

15 thoughts on “A tokenek uralták a HKK Blog februári versenyét

  1. sztem a Fec paklija Elenios és Fairlight nem pedig a cikkben szereplő:

    V. Gergely Ferenc (paklilista)

    Fairlight + Raia kontroll Életenergiával.

  2. Olyan token-lapot mint ami a képen látható arochos jelző, olyat lehet valahol beszerezni vagy az ilyen otthoni jóféle sufni-cucc? 🙂

  3. Vészjóslónak tűnik a túloldalán az a fekete papíros. 🙂 Régebben valaki közzétett grafikákat egyes jelző fajtákhoz, szerintem onnan valóak. Van esetleg a blogon link a stuff-hoz?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.