Randomlap

Ha már túl szánalmas a Szánalmas teknős.

A HKK-ban – mint már sokszor – az a helyzet jött elő, amikor az adott metagame-et felborítja egy frissen megjelent kártya vagy kártyák kombója. Ez volt annak idején a Bundás yeti, az orgling őrület, a Nekrofun máglya, a Dalnok stb., és így van ez egy kicsit most is Szánalmas teknős és Őshangya here barátainkkal.

Ilyenkor a HKK közössége hazamegy, és mélyre ás a mappákban régi elfeledett lapok után kutatva, hátha valami igazi csemegére bukkan. Három lehetőség történik ilyenkor:

1. Nem találunk semmit.
2. Olyan lapot találunk, ami a már eddig is erős kombót még jobban segíti, jelen esetben pl. Tüskés dohratog.
3. Olyan lapot találunk ami ellenszere lehet az ilyen kombóval játszó paklinak.

A Vyarg cserzőmester személyében egy olyan lapot tarthatunk a kezünkben, ami ellenszer és segítő lapként is megállhatja a helyét. vyarg cs

Ellenszer, hiszen tökéletesen kivédi mindazt, amivel a Szánalmas teknősre és Őshangya herére építő pakli operál. Szépen kianti-mágiázzák az ellenfél kezét, majd egy Barátságos teknőssel bevédik magukat, és ezután már vígan jöhet a kombó. Ez a kis szkritter szépen ellenáll az anti-mágiának, majd ügyesen varázslatként megnyomva – kikerülve ezzel a Barátságos teknőst – elpusztítjuk az izmos jószágokat. Ez – ha  Sheran követővel játszik az ellenfél- komoly izommennyiség eltakarításával ér fel – ha nem, akkor is nagy valószínűséggel az Őshangya here kikopik az asztalról. Igaz, hogy két manás a szentem, de azért megfontolandó lehet a használata. A színe pedig pont egy másik trónra törekvő pakli színe.

Ha nem ellenszerként tekintünk rá, akkor pedig tökéletes lap beáldozni neki a feleslegessé vált Szánalmas teknősöket, hogy aztán a következővel szépen újrahasznosítsuk azt a gyűjtőből. Igaz, hogy van egy korlát rajta, de mivel szkritterke, nyugodtan visszavesszük, és jöhet megint.

Egyik nagy kedvencem volt, félre is vannak téve, hátha még eljön az ő idejük. De ha inkább a Bitlandi fivérekre vagy Izompacsirtára, netalán Zarknod bilincsére szavaztok, azt is megértem.

Varga Károly

11 thoughts on “Randomlap

 1. pár nyelvtan: ha az igekötőt az ige elé írjuk, akkor egybe tesszük (ki antimágiázta -> kiantimágiázta, meg nyomva -> megnyomva). Nem kötekedés, baráti észrevétel.

 2. Szép találat, de talán annyira nem lesz erős. 1 lapot szed csak ki és valószínű a 2 vp elviszi az erőforrásunk javát, miközben varik nélkül ülünk szemben a 3 szánalmas tekivel, herével és a here feletti dolgokkal.

 3. További probléma, hogy a sok anti-mágia miatt egy idő után az ellen észre fogja venni, hogy nálunk van és akkor nem terül ki annyira/megoldja máshogy.

 4. Meg annyit a Szanalmas teknos ugyhoz, hogy a Latokoros Dungeonon (!) ahol jopar lap mar tiltva volt, es ha jol tudom, abbol a paklibol kb. semmi, nem volt az elso 10-ben sem.

 5. nekrofun miért is lett tiltva? túl erős volt antimágia képesége miatt?
  annélkül is ugyan olyan erős lenne?

 6. Ellenszernek még elmegy, ha nagyon nem találunk jobbat, de a kombó támogatásához (végtelen áldozás) az idéző morf sokkal jobb. Az ráadásul még ngy és színtelen is, így egyszínű és gyngy versenyen is hasznáhlató, míg ez csak hagyin vagy valami speciális formátumon.

 7. @ E: A Nekrofunból most még egy ideig nem kérünk, túl sokat tombolt és nem is oly rég. Itt az ideje kipróbálni inkább a visszaengedett lapokat, nem az esélyteleneket visszakövetelni 😀 !

  @Zorallka: a “színháború” a hkknak egy társasjáték verziója, amit a Baka fejlesztett ki, ő rakott össze hozzá deckeket. A raia-ban megtalálható a cserzőmester és meglehetősen kemény szokott lenni.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.