Top 7 illusztráció a Világégésből (2. rész)

Újabb személyes lista a kedvenc illusztrációkkal.

Karesz a tegnapi nap folyamán már megosztotta veletek kedvenc illusztrációit a Világégés kiegészítőből, és miután megtetszett az ötlet, úgy döntöttem, én is közzéteszem a saját személyes listámat.

A tegnapi hetes több személyes kedvencemet is tartalmazta (pl. A moák bukása, Világégés, Chara-din temploma, Tiltott mágus), ám a listát úgy állítottam össze, hogy ezek ne szerepeljenek újból – így legalább több lapra is vethetünk egy-egy alaposabb pillantást. A régi illusztrációk ezúttal sem játszottak, de persze ezek között is akadnak remek, időtálló darabok – A föld sárkánya például régi kedvencem. Jöjjön tehát az én toplistám!

rajz_dornodontemploma#7 – Dornodon temploma: Ahogy az tegnap már elhangzott, az új templomok illusztrációi a legjobbak közé tartoznak a Világégéses rajzok közül. Jól visszaadják az egyes istenek színvilágát, valamennyire hűek a régi grafikákhoz, de talán ennél is fontosabb, hogy rendkívül erős hangulatot árasztanak. A denevér személyében egy jellegzetes Dornodon-szimbólum, is felbukkan, de ezen túl is sok egyéb apró részlet színesíti a lapot.

.

rajz_bufakuldetese#6 – Bufa küldetése: A kifejezetten Bufa-témájú lapok általában a színkavalkádról szólnak, a Bufa küldetése pedig jól viszi tovább a Bufa bűbája koncepcióját a rengeteg árnyalattal és a kép középpontjában álló maszkkal. Az említett bűbájhoz hasonlóan azért tetszik leginkább, mert olyan karakter látható rajta, amely nem mindennapos a játék világában (például nincs makifeje).

 .

rajz_rohamozoork#5 – Rohamozó ork: Bodnár Balázs most már hosszú évek óta az orkok legfőbb “gondozójának” számít, a Rohamozó ork pedig mind stílusában, mind minőségében jól illeszkedik az eddigi sorba. Szerintem jót tesz a játéknak, ha az egyes fajok egységes “arculatot” kapnak, de azt hiszem az is a lapot dícséri, hogy a minap, amikor egy bontogatás után “véletlenül” otthagytunk egy lapot az egyik bevásárlóközpont egy forgalmas részén, a Rohamozó orkra esett a választás.

.

rajz_pirinyo#4 – Pirinyó: Nocsak, a Disney is saját kártyajátékot gyárt? Nem, ez bizony még mindig a HKK, és ezt teljesen pozitív töltettel mondom, szerintem ugyanis rendkívüli módon színesíti a játékot az, hogy ennyi fajta különböző grafikai stílus megfér egymás mellett. És bár a Pirinyó rajza nem kínál egetverő részleteket és mélységeket, szerintem így is az új kiegészítő egyik legkarakteresebb illusztrációjának mondható.

.

rajz_tharrtemploma#3 – Tharr temploma: Nocsak, még egy templom. Az új Tharr temploma szintén hű maradt az eredetihez, ugyanakkor rendkívül kifinomult színvilággal és részletes textúrákkal turbózza fel azt. A kissé mordori hangulatú rajz a háború szele mellett némi reménytelenséget is sugall a sötéten gomolygó felhőkkel és a sarokba elrejtett karakterrel – márpedig ha egy lap érzéseket is kelt a befogadóban, az csak jót jelenthet.

.

rajz_sherankuldetese#2 – Sheran küldetése: A kiegészítő egyik legrészletesebb illusztrációja, amely több szempontból is kiemelkedőnek mondható. A fókuszban lévő karakter, valamint az őt borító levelek és növényzet csak a hab a tortán – ami igazán tetszik a képben, az az, hogy már-már megmozdul, annyira jól el van kapva az a pillanat, ahogy Földanya hívó szavára a virágok megnyúlnak.

.

rajz_nzkromithlan#1 – Nz’kromithlan, a mágus: Bár az éjfattyak legfőbb sajátosságait – három szem, titokzatosan gomolygó, megfoghatatlan alak – magabiztosan viszi tovább, Nz’kromithlan, a mágus valamiért mégis elüt társaitól, ami persze nagyban betudható Bodnár Balázs rögtön felismerhető stílusának. Nekem pont ezért sokkal jobban tetszik, mint a többi éjfatty, és olyannyira erőteljesnek tartom a szörnyeteg kisugárzását, hogy végül őt raktam első helyre. Hogy az Alice Csodaországban “áthallás” szándékos-e, azt nem tudom, de bárhogy is legyen, az óriási, gonosz vigyor baromi jól sült el.

.

Továbbra is várjuk a Ti kedvenceiteket!

Csető Zsolt

12 thoughts on “Top 7 illusztráció a Világégésből (2. rész)

  1. Paszkál, hitelesebb lenne a negatív kritika, ha pozitív kritika is társulna mellé és objektív próbálna maradni.

  2. Ne kezdjünk el definíciós kérdésekbe belemenni. Gondolom a kegyetlen Éjfatty ábrázolásához nem tartozik szorosan a 3D szempilla, így alkotói szándéktól távol eső momentum véleményezése az alkotáson tekinthető (akár humorosnak is mondható) negatív kritikának.

  3. Sheran küldetése már szerepelt egy korábbi AK címlapján, és ha jól emlékszem könyv borítón is. Jól sikerült darab, bár Földanyáról eddig más kép élt a képzeletemben. 😛 Inkább valamilyen minion dicső tettének jutalma előtti/alatti állapot látható szerintem a képen.

  4. Igen, konyvborito volt, es en is inkabb 1 minionra gondoltam, amikor kivalasztottuk a laphoz.

  5. Sheran küldetés: ezt nem tudtam (mármint ez régi). Amúgy félreértettetek, én sem úgy gondoltam, hogy a vicces hajú forma Földanyó. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.