Randomlap

Egy elgondolkodtató lap.

A tavalyi szezonban akadt még a kezembe a következő szösszenet, ami nem más, mint a Rücskös látógömb. Most gondolom sokan nekiestek és bőszen olvassátok a képességét a lapnak. Ez a zöld kártya még a Rhatt fénykorában látott napvilágot (mint a Tüskés dohratog), és nem futott be nagy karriert, már ha beszélhetünk nála karrierről.rucskos Hogy is jutott most eszembe? Hát, figyelgetve a top paklikat, meg az újrahasznosításos Szánalmas teknős vitát, bevillant egy lap, ami tudja ezt a képességet, valamint a nemrég győztes gyűjtőgenerálós vonalba is simán beillik (jó, azért nem esek túlzásokba).

Nézzük csak meg közelebbről! Egyértelmű, hogy nem kijátszani szeretnénk, hiszen a három manás kijátszási költsége igencsak borsos, ami nem csoda, mert egy 8 éves lapról beszélünk.  De ha már a gyűjtőbe került, akkor egy Zajos lépteknek megfelelő kártyának számít. Tehát akkor van probléma, ha behúzzuk. Ilyenkor hagyni kell, hogy az ellenfél eldobassa, vagy ha tudjuk, mi dobjuk el valaminek. Sajnos általában ha ezt nekünk kell megtenni, akkor a semmibe szokták kérni a kártyák, mégis eszembe jut egy igen gyakran használt lap, a Solisar aurája, ami pont, hogy a gyűjtőbe kéri a dobást.

Mikor kerülhet elő pakliépítésnél? Egyértelmű, hogy csak a korlátozott formátumoknál merülhet fel az ötlet, mondjuk egylapos vagy gyakori, nem gyakori versenyeken. Persze szükséges mellé a kellő környezet, tehát valamilyen módon generáljuk be  gyűjtőnkbe. Egyre több ilyen papír lát napvilágot, azonban már a sima gyakori lapok is nagyon ügyesen tudnak gyűjtőt termelni nekünk (Lidércharcos, Halafir stb.). De hogy kerülhet a zöld szín az ilyen paklik közelébe? Ezt már rátok bízom…

Varga Károly

6 thoughts on “Randomlap

 1. Én is nézegettem már ezt a papírt,de nem volt még olyan korlátozott formátum, hogy akát tesztig is eljutott volna a papír.Pedig lenen benne kraft.Talán egy felújjítást megérne:P

 2. Én nem gyűjtőhokiba képzelném el. Határ eset lehet a lap Trinigan kontrollba, ha használunk zöldet (pl Együgyű). Az IK-ja nem zavarja a szúnyogot, és a legfontosabb lapokat vissza tudja nyomni a pakliba, ha arra van szükség. A következő kör elején pedig csontnak feláldozva már ott is van a gyűjtőben, de átmenetileg torlasznak is lehet használni vagy szándékosan felkenni valamire.
  Nyílván jobb a Solisarnak eldobni, de kijátszva is lehet találni neki feladatot.

 3. Gyakorlati felhasználás: ha van két Rücskös látógömböd és azokat a szemed elé rakod, akkor tök vicces képet lehet csinálni!

 4. Juhász Ferenc:
  Felújítva:

  1. max kettest fogna és kettőért jönne igencsak érezném 🙂

  2. Vagy csak simán maradjon minden így és egy köd ikon rámenne. (bár lehet, hogy az egy kicsit durva lenne úgy)

  🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.