Szivárgás – Indul az új kiegészítő tesztelése

Megkezdődött az idei tesztszezon.

Ezen a héten az első megbeszéléssel megkezdődött a következő HKK kiegészítő (és egyben az idei Zénes lapok) tesztelése, így mostantól újból heti szinten jelentkezik majd időszakos állandó rovatunk, a Szivárgás. Miután idén ismételten csatlakoztam a tesztelőbrigádhoz, ezért mostantól tőlem olvashatjátok majd ezen írásokat.

Mint azt említettem, egyelőre még csak az első megbeszélések fázisában tartunk: ilyenkor átrágjuk magunkat a beérkezett lapötleteken (persze ez már alapból egy jócskán megszűrt lista), egyesével ítélkezve a lapok között. A kártyák egy része már ekkor változik: az első pillantásra erős vagy gyenge lapok rögtön változtatásokon mennek keresztül, de az sem ritka, hogy egy lap ilyen-olyan okokból már az első tesztelésen lekerül a listáról. Ezek tipikusan azok a lapok, melyek vagy feleslegesek, vagy túlságosan hasonlítanak valamelyik másikra, vagy egész egyszerűen túlságosan speciálisak, esetleg nem lehet őket “megszerelni”.

A fő koncepció egyébként az egyszerűség és az egyszerűsítés. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek két sorosnál hosszabb lapok, de első sorban ezen “eszme” mentén igyekszünk erősíteni az egyes koncepciókat, ahol lehet, ott kerülve a komplikált megoldásokat. Szerencsére így is akadnak trükkös, illetve rengeteg kombinációs lehetőséget magukban rejtő lapok, így aggodalomra – úgy gondolom – semmi ok nincs.

Fontos még, ilyenkor kerülnek kitárgyalásra az új szabályötletek is. Ezekből most négy is van: kettő lényegében a kötelékhez hasonló rövidítés, melyek bizonyos képességek támogatására, “elszaporítására” jönnének létre, az egyik pedig egy teljesen új etnikumhoz kapcsolódik. A négy persze igen sok, így ezekből fogjuk kiválasztani azt a két-három darabot, amit újítás címén szerintünk elbír majd a játék a következő kiegészítőben.

Jövő héten újból jelentkezek néhány izgalmas infómorzsával!

Csető Zsolt

12 thoughts on “Szivárgás – Indul az új kiegészítő tesztelése

  1. “…az egyik pedig egy teljesen új etnikumhoz kapcsolódik.”
    Lesz új etnikum? Nem az a hivatalos álláspontja a behónak, hogy a régieket kéne erősíteni? Pl az ŐV-seket?

  2. Most tényleg? 😀 De nekik nem volt új képességük,a Regenerációt osztogattam nekik

  3. @Balukaa:

    De igen, ezen etnikum megszületése mögött azonban teljesen racionális okok vannak. Jövő héten kifejtem. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.