Paklileírás – Chara-din követős pakli a blogos versenyre

Ideje szabadjára engedni a fattyak hordáját.

Szombaton újabb egyedi formátum debütál a HKK Blog márciusi versenyének keretein belül, ahol is az egyes ritka lapokból legfeljebb 1, az egyes nem gyakori kártyákból pedig maximum 2 darabot lehet majd használni. Ezáltal egy különleges környezet jön majd létre, hiszen az egylapos versenyek varázsa mellett az erőteljes koncepcióépítés lehetőségéről sem kell lemondani. Paklileírás gyanánt most egy Hegymélyi keltetőre és Chara-din követőjére építő decket fogunk bemutatni.

mhorgBizonyára sokan tudjátok, hogy a pakli lényege a folyamatos fatty-utánpótlás biztosítása, úgy kell tehát összeállítanunk a paklit, hogy lehetőleg minden körben tudjunk lila lapot kijátszani. A legkritikusabb nyilvánvalóan az első kör, hiszen az első három (ha az ellenfél kezdett, akkor az első négy) lapunk között kell találni egy első köröset, ami azt jelenti, hogy minimum a pakli egyharmadának 1 VP-s (vagy olcsóbb) Chara-din lapból kell állnia.

Szerencsére ez utóbbit nem nehéz összehozni. Az egy manás ritkák közül ugyan csak három xenó, a Xenó atka, a Xenó féreg, a Xenó bilincsmester, valamint a Káoszmester állnak rendelkezésünkre (a Xenomorf keltetőfészekről és a Xenó savköpülőről a kétséges xenó-támogatás miatt ezúttal lemondtam), a gyakori lapok között azonban szerencsére találunk bőven megfelelő kártyákat. A legjobbak Mhorg és a Thargodan szolga, melyek egy-egy bónusz lényt is hoznak magukkal, míg a TigriscápaÉjfatty plazma, Csápmester hármasnak leginkább az ellenfél minél komolyabb terrorizálása a feladata. A cápa akár rögtön felkelhet, a plazma egy kis ÉP-befektetéssel nagyobb csapásokat s túlélhet, a csápos srác pedig mindig oda rakja nekünk az extra sebzéseket, ahol a legjobban szükség van arra. Ez összesen 19 egy manás lila lap, melynek elegendőnek kell lennie az optimális játékhoz.

chara_din_templomaFolytassuk a mustrát az egyéb ritka kártyákkal. A kettes lapok közül megkérdőjelezhetetlen a két legjobb morf, a Halálos morf és a Domináns morf használata, hiszen mindkettő brutálisan veszélyessé teszi fattyainkat, legyen szó leszedésről vagy ütésről. Akad még itt egy kis dobatás A tébolyodott és a Xenó élősködő révén, remek counterek a Lélekszolga és az Őrült Montrix személyében, míg a Nagyobb vércápa és a Kifejlett xenomorf igazi nehézfiúk – előbbi az ellenfél ÉP-jét, utóbbi pedig az asztalát veszi igencsak durva kezelésbe. A xenót kombózgassuk bátran saját lapjainkkal – különösen jó visszavenni vele például a “kiürült” életes lényeinket. Bekerült az említetteken túl néhány lila nem-lény lap is: Chara-din temploma remekül illeszkedik a koncepcióba, hiszen egy első körös lény után már jöhet is a második körben (ha Thargodan szolgával vagy Mhorggal nyitottunk, akkor akár aktívan is, ha bedobjuk csontra az egyik lényünket), míg az Agykéreggyalu és az Ében kehely párosa a dobatós szekciót hivatottak erősíteni.

Van itt persze néhány egyéb nem-lila ritka is, tipikusan életjelzős lények személyében. Deego és Az élet és halál ura első sorban a leszedésben erősek, de egyéb képességeik sem éppen haszontalanok (arról nem is beszélve, hogy egymással is kombóznak), míg az Életadó elhullott lényeink visszahozásában jeleskedik – különösen ízletes Kifejlett xenomorffal kombózni.

magiamorfaloA nem gyakori lapok közül mindössze három fajtát fogunk használni, de ők igencsak hasznos darabok. A Mágiamorfáló főleg, mely counter-szekciónkat erősíti, de a drágító Orgling tanácsadó sem éppen egy rossz opció a második körre. A Xenomorf harcos egy sokoldalú kártya: alapesetben háromért nagy per nagy és dobat egyet, de igazán akkor mutatja meg az erejét, ha leszedésként tudjuk használni, legyen szó két lényről, vagy egy adag olcsó nem-lény lapról.

A használt gyakori lapok nagy részét már átvettük az egy manás szekciónál, de azért maradtak még itt fontos kártyák. Ilyen például a Földharc, melyet a második körben már építhet is valamelyik első körös lényünk, durván begyorsítva hordázásunkat olcsóbbítással, erősítéssel és aktivizálással. A Xenó élősködőt vagy a Thargodan szolgát különösen jó vele felkelteni. Míg az Áldozati fatty a Halálos morf testvérének tekinthető: leszedni ugyan nem tud, az ellenfél körében azonban többet lőhetünk vele, vészhelyzet esetén pedig gyógyulni is tudunk.

Ezzel össze is állt a paklink – lássuk, mire jutottunk.

A pakli

szabálylap: Hegymélyi keltető
követő: Chara-din követője

chara_din_kovetoje1 Xenó atka
1 Xenó féreg
1 Xenó bilincsmester
1 Káoszmester
1 Deego
1 Xenó élősködő
1 Halálos morf
1 Domináns morf
1 Őrült Montrix
1 Chara-din temploma
1 Lélekszolga
1 A tébolyodott
1 Nagyobb vércápa
1 Kifejlett xenomorf
1 Agykéreggyalu
1 Ében kehely
1 Életadó
1 Az élet és halál ura
2 Mágiamorfáló
2 Orgling tanácsadó
2 Xenomorf harcos
3 Thargodan szolga
3 Mhorg
3 Tigriscápa
3 Éjfatty plazma
3 Csápmester
3 Földharc
3 Áldozati fatty

45 lap

A kiegészítő pakliban mindenképpen érdemes használni lény-alapú leszedéseket, hogy a hasonló jellegű paklik ellen hatékonyabban működhessen hordánk: a Goblin kutató és Bobó, a tőzegelementál a legjobbak a gyak-nemgyakok közül. Fontos természetesen a Csodatevő Fenyő Zoárd is, melynek azonban hátránya ezen a formátumon, hogy csak egyet használhatunk belőle. Hogy növeljük az esélyeket, tegyünk be Talpig vasbant és Morf mágiát, melyekkel áramolva kereshetjük őt.

Jó felkészülést mindenkinek szombatra!

Csető Zsolt

Reklámok

8 thoughts on “Paklileírás – Chara-din követős pakli a blogos versenyre

  1. iszonyat. ennek a decknek még az is optimális, hogy ritkából-ngyből csak 1-2 fér be

  2. A bundás yeti nem söpri el Chara-din káoszhordáját? 🙂

    Amúgy tetszik a leírás, erősen számolni kell ezzel a deckkel. Amúgy Torqant még raknék bele.

  3. deego mellett is jobb a káoszteki, mint a lélekszolga, mert nincs rajta K, és ingyen permanensen megfog nettó minden 2. spellt. életjelző is kerülhet rá, és már kijátszásakor is csinál egy lapelőnyt…
    ha meg a 3 tigriscápát is lecseréljük 3 fürkészre akkor 10/10 a pakli 😀

  4. Nagyon eros ez a dekk :)par lapot tettem be: furkesz, x1, nagyobb atokpiramis, torquan. A kehely gyalu sztem nem esszencialis egyaltalan, es az orgling tanacsado is csak akkor jo, ha kezdtunk. Rettegjetek chara-din kaoszhordait, ellepik a vilagot a szornyetegek!

  5. Visszajelzés: Paklileírás – A legfőbb követő igazi ereje | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s