A HKK Blog áprilisi versenye

Bolondos formátum az áprilisi hónapra.

Bár mindig is az egyedi formátumokat preferáltuk, áprilisban mindenképpen egy más jellegű, viccesebb versennyel szerettünk volna meglepni titeket. Némi tanácskozást, illetve néhány játékos megkérdezését követően végül az alábbit ötlöttük ki.

Az alap egy teljesen hagyományos pörgős verseny lesz, ahol azonban tiltottak lesznek a szabálylapok és a követők. Ehelyett minden forduló előtt kisorsolunk egyet az alábbi szabálylapok közül, amely érvényben lesz az adott fordulóban: Zarknod bilincse, Zarknod börtönében, Szűk esztendők, Hálócsapda, Korlátozás, 2 Bűvös erdő, Lassan járj!, Hegymélyi keltető. Minden forduló előtt véletlenszerűen kiválasztunk egyet a 8 szabálylapból, és ha mind sorra kerültek, a kilencedik fordulótól újból a “teljes készletből” sorsolunk.

Játéktechnikailag úgy kell majd tekinteni, mintha mindenki az adott szabálylap(okk)al játszana, vagyis Zarknod börtönében mellett kettő, a 2 Bűvös erdő mellett három, az összes többi esetben pedig négy lappal fognak kezdeni a játékosok. A szabálylapok hatását megszüntetni (pl. Nerub csendvarázzsal) nem lehet majd. Úgy döntöttünk emellett, hogy tiltjuk a ködkeresés képességet is.

Bízunk benne, hogy szokatlansága ellenére elnyeri majd tetszéseteket a formátum, és a némileg átértékelődő spoilerek, valamint háttérbe szoruló kombó paklik egy izgalmas, jó játékélményt nyújtó környezetet biztosítanak majd.

flash_valtozo_kornyezet

Az áprilisi verseny

  • Időpont: április 12. (szombat), 10 óra (kezdés 10:30-kor)
  • Helyszín: Budapest, Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
  • Formátum: Pörgős verseny

Kiegészítés: Tiltottak a szabálylapok, a követők. Minden forduló előtt kisorsolunk egyet véletlenszerűen az alábbi szabálylapokból: Zarknod bilincse, Zarknod börtönében, Szűk esztendők, Hálócsapda, Korlátozás, 2 Bűvös erdő, Lassan járj!, Hegymélyi keltető. Az adott fordulóban úgy kell tekinteni, mintha minden játékos az adott szabálylappal játszana (tehát kevesebb lapot húznak miatta), de semmilyen módon nem lehet őket megszüntetni. Nem működik a ködkeresés. Engedélyezett a Méonech fürkész, a Bundás yeti és az Idegösszeomlás használata.

Szeretettel várunk benneteket áprilisban is!

Csető Zsolt

16 thoughts on “A HKK Blog áprilisi versenye

  1. Az ugye világos mindenkinek, hogy a gyűjtőgen darabokra fogja hasítani a mezőnyt? 🙂 A korlátozás-Börtön-Bilincs haza pálya neki, a keltető nem zavarja nagyon (lidércharcos, patesz, lidércúr, életadó, megrontott lélek…) a járj annyit tud h nem a 2. hanem a 3. körben nyer, a hálócsapdát kineveti, hiszen a gyűjtőből fossa vissza a lapokat, az erdő meg valszeg ugyanannyira lassítja az ellent, mint őt – 4. körben így is eltesz a lidércúr-életadó. Csak egy észrevétel.

  2. @BonyiG: pont ezt akartam írni. Szerintem is az egyetlen értelmes elképzelés az életadós-lidércuras hoki. Még a korlátozást is körberöhögi.

  3. Persze a gyűjtőgenerálós paklikat kell tönkre tenni, ami egy évben jó ha nyer egyszer versenyt, ÚGY hogy az új kiegben még nagyanyám térde kalácsa is semmiz valamilyen módon (megmutatom, passzivizálom, összefogás, lapdobás, 3-4-5 lapok a semmibe …).

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.