Isteni küldetések (1. rész)

Elmélkedjünk a Világégésben megjelent isteni küldetések felett.

Most, hogy minden isten megkapta a maga kis templomát, nyugodtan adhatnak ki küldetéseket, amelyek teljesítése után egészen kellemes jutalom üti a végrehajtó markát. Nézzük csak meg közelebbről, milyen paklik tudják egyszerűen megoldani az istenek általuk kitűzött feladatokat.

chara

Chara-din küldetése: Nyilvánvaló volt a lap képessége: Chara-din a dobatás nagymestere, két lapot eldobatni neki igazán nem nagy kunszt. Jópár versenylap képes teljesíteni a küldetést: gondoljunk csak Őrült Szajonnra vagy éppen A tébolyodottra. De vajon beférhet-e melléjük az egy manás Chara-din küldetése? Jó eséllyel nem. A tébolyodott igazi erejét a Hegymélyi keltető mellett mutattja meg, és ugyanez igaz a xenó társadalomra is. Szajonn barátunk mellé beférhet, bár őt manapság már egyre kevésbé látni asztalokon. Esetleg valami anti-mágiás vagy KF-es hordába, ahova meg szintén nem fér be a küldetés.

Eszünkbe juthat még a dobatások nagymestere, Edralian, ahova az általános volta teszi nem megfelelővé. Pedig a Kiüresedés tökéletesen megfelelne neki. (Sajnos a Martian repertoárja csak a kör végén dobatja a második lapot így az már egy általános varázslatnak nem éppen ideális). Még egy lap jut eszembe, amivel talán működhet, A feledés köde, amit – ha meglátjuk, hogy kezünkben a küldetés – előrántjuk egy másik köd lappal. Végeredményben azt mondhatom el róla, hogy nem nagy ördöngősség a feltétel teljesítése (ezt mutatja, hogy a legkisebb a párbaj száma is), mégse ideális egyik manapság játszott pakliba sem.

drono

Dornodon küldetése: Hat sebzést kell okozzunk, ami nem az ütéstől van, hanem valamilyen forrással okoztuk. Első blikkre tűz pakliba éppen jól fog működni, hiszen egy-két kör múlva már a legkisebb tűzvarázslat is bőven hat fölött fog sebezni. Sajnos azonban elég sok ősmágia került a játékba, így szegény Bűvös erdős tűz pakli igencsak peremvidékre szorult. Azonban megérkezett a piros istenség követője, ami igencsak nagyot dob a Dornodon varázslatok erején.

Már csak az kéne, hogy olcsóbban jöjjenek, ami meg is tehető, mert beugrik egy szabálylap, a Specializáció. Ki is próbáltam versenyen ezt a párosítást, és igen hamar le tudtam redukálni az ellenfelem életpontját 0-ra. Minden legalább 4-et sebző varázslatot beletuszkoltam a pakliba, így bármikor húztam fel a küldetést, biztos volt a kijátszása. Máshová nem tudom elképzelni, hogy elég jó lenne, de ide tökéletes.

elenios

Elenios küldetése: Lopós küldetés. Ahogy látom, Elenios kezd talpraállni, ami nagyban köszönhető a Techiánafluxnak, de más finom ropogós kék lap is napvilágot látott mostanság, nem egy lopni is képes. Ha sikerül ismét kontroll színné kinőnie magát, akkor nyugodt szívvel mehet be a kék küldetés is, hiszen garantáltan játszani fogunk, Tünékeny csábítással, Szörnybűvöléssel, Bájolással vagy Ősi hibával, és még sorolhatnám. De tekintsünk még előbbre, és hátha megjelenik egy etnikum, aminek egyedi képessége az lesz, hogy lopni is tud. Azok biztos hasznát veszik majd egy ilyen jóféle húzásnak.

fair

Fairlight küldetése: Sok manád van, és varázslatokra kell költened? Ezt csakis Fairlight barátunk tudja rendkívül jól megtenni. Kezdjünk egy Bűvös tavacskával, és már meg is van a kellő mana a hancúrozáshoz. Jöhetnek az Örökmozgók, Trinigan energiapuffassztások és egyéb nyalánkságok, és ha szükségünk lesz plusz lapokra, már jöhet is a küldetés. Tehát tuti biztos vagyok benne, hogy össze lehet rakni egy olyan kontrollt, ami hasznát tudná venni (ami késik, nem múlik). De ha már a piros küldetésnél a tűzvarázslatokról megemlékeztünk, akkor a sárgánál a villámokat sem hagynám ki. Ők is egészen ügyesen tudnak már ölni, így nem esik nekik sem rosszul egy kis plusz táp. Bár versenyen még nem tettek le annyit az asztalra, mint piros testvéreik.

Folytatása következik – addig kíváncsian várom, ti hogyan aknáznátok ki ezen küldetéseket.

Varga Károly

12 thoughts on “Isteni küldetések (1. rész)

 1. Fairlightet teszteltem a blogos versenyen.Nagyon jól működött a ködös vonalba.

 2. A Chara-din 1 dobatással nagyon jó lehetne,2-vel túl gyenge. A Dornodonnak megvan a helye,oda 10/10. Az Elenios akár még spoiler is lehet,ha érdemleges szirénpaklit lehet majd összerakni. A Fairlight-on sosem agyaltam,biztos jó valahova…

 3. Az elenios küldetés sajnos nem fog működni sok esetben Az ősi hibával, csak ha a saját körömben védekezésre használom, mivel a küldetés feltételének a saját körömben kell teljesítődnie. Eleve azzal kalkulálni, hogy kizárólag védekezésre tartogassak egy nem 0 VP-s conutert, majd azzal kombózzak egyet, szerintem már túl sok feltétel a minikombó elsütéséhez, de kétségtelen, hogy összejöhet, csak nem éri meg annyira, mint támadni a counterrel.
  Más lopó lapoknál továbbra is fennáll az a probléma, hogy miért hagyjam, hogy egyáltalán lapja maradjon az ellenfélnek az asztalon, így csak a saját körömben lopkodni már eleve többszörösen rossz helyzetbe visz minket.
  Én mindenéppen az elenios küldetését érzem a legrosszabbnak az összes új küldetés közül.

  A fairlight küdletést tartom még talán a legjobbnak a küldetések közül a rugalmassága miatt, de annak is olyan kemény a feltétele, hogy mire azt teljesítem, a legtöbb paklinál már addigra rég elértem azt az erőforráselőnyt, hogy ne legyen rá szükség. Hiába jutok előnyhöz a nyertes helyzetben, ha már eleve nyertes helyzetben vagyok. A mai olcsó lapoknál pedig 6 VP-t lapokra költeni igenis egy nyertes helyzetnek mondható, egyszerűen felesleges használni.

  Jómagam is a küldetéseket gyengéknek tartók táborát szaporítom. Talán 3-4 évvel ezelőtt jók lettek volna, de ma már nem az ilyen erőforráselőny építésről szól a játék, ennél hamarabb eldőlnek a meccsek.

 4. Egyedüli kivételnek a Dornodon küldetését mondanám, mivel az jól illeszkedik a saját koncepciójához, de azért nem mondanám a legjobbnak, mert a Fairlight küldetése legyen akármilyen nehéz, még így is több fajta pakliba betehető.

 5. Bár ha jobban megnézem a Dornodon küldetést, nem írja, hogy csak tűzsebzést igényel a feltétele kisütése, csak sima “forrás” kell neki. Ez esetben viszont mégis ez a leghasználhatóbb, visszavonom az előző HSZ-emet. Minden direkt sebző koncepcióba, még villám pakliba is illeszkedik, de akár egy dal pakliban is jól muzsikálhat egy dupla barna dal után, hogy meggátoljuk a beragadást, ha esetleg csak 1 dalnok és a counterek jönnének fel (valós veszély).

 6. Azok a lapok, amiknek kijátszási feltételük van, eleve hátrányban vannak az összes többihez képest. Ahhoz, hogy használhatók legyenek, nagyon komoly dolgot kell, tudjanak. A dal lapoknál ez összejött, de egyébként, nagy általánosságban a játékosok idegenkednek a kijátszási feltételekkel rendelkező lapoktól.
  Épp ezért a küldetéseknek nagyon kemény dolgot kéne tudni ahhoz, hogy népszerűek legyenek. Nos, a három lap húzása vagy két lap visszavétele – úgy tűnik – nem ez a szint.
  Ez a baj velük, és ezen a párbaj képességük sem segít.
  Szerintem.

 7. áramlás kéne az összesre és máris jobb lenne.
  pl hogy következő ilyen színű küldetésedet kijátszási feltétel nélkül kirakhatod. vagy valami lehetöség hogy ne legyenek laphátrányok… mert sajnos azok ha nemtudod kijátszani.

 8. a raia talán pont emiatt a legjobb, hiszen ha a párbajával gyógyulunk, akkor a tesója már létre is jöhet 🙂

 9. Alapvetően gyengék. Még a pusztító motyival, vagy más égetéssel való leah küldetés is nagyon nehezen jött össze a kultivátoros pakliégetőben. Inkább mást csináltam abból az 1 manából, vagy amit felhúzta, már nem tudtam kijátszani. A párbajt használtam róluk a legtöbbet. 🙂 Én nem fogom erőltetni őket. Ja és a Bufa küldetése a legjobb szerintem.

 10. A Leah küldetést én is próbálgattam és sokszor megakadt tőle a pakli…a spektrálist jobbnak ítéltem…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.