Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Elindult az új lapok tényleges tesztelése.

A keddi nap folyamán “élessé” vált az új kiegészítő tesztelése: három hétnyi megbeszélést követően megkezdődött az új lapok tényleges próbája.

Egy rövid gyorstalpaló azoknak, akik korábban még nem hallottak (vagy olvastak) a tesztelés folyamatáról: a tesztelőknek minden hétre olyan paklikat kell építeniük, melyekből legalább 12-15 az újak közül való, vagyis egy-egy tesztpakliban jellemzően 4-5 új kártyát próbálgatnak a tesztelők. Mivel ez még csak az első alkalom volt, ezért volt miből válogatni bőven, hiszen egyelőre még nem voltak “leokézott” (vagyis további tesztelésre nem szoruló) lapok a listán.

zulitÉn egy villám paklit raktam össze az első tesztelésre, mely az egyik titkos kedvencem. Néhány évvel ezelőtt már próbáltam erősíteni néhány lappal a koncepciót (Zu’lit, Túltöltődés, Instabil gerjesztés), ám ezek végül nem bizonyultak elegendőnek, így örömmel töltött el, hogy most újabb lapokkal erősödhet a koncepció.

A paklit egyszínűre raktam össze, Fairlight követőjével – előbbire azért volt szükség, mert az egyik új (nem mellesleg villámsebzést okozó) lap, a Sistergő istennyila ilyen deckben alkalmazva egy VP-vel olcsóbbá válik, így mindenképpen érdemes volt kitesztelni ilyen környezetben is. Túlságosan nagy áldozat persze így sem volt, hiszen így bátran bevethettem a Teremtő erő – Fairlight temploma vonalat is, ami igen erősnek bizonyult.

villamharitoAz új villám lapok szerintem igen jóra sikeredtek, hiszen többségük hiánypótló példány: van köztük erőforrás, asztalpusztítás, azonnali, illetve permanens sebzés is, a pakli legfontosabb láncszeme azonban vitán felül az új Villámhárító, melyet annak idején én is próbáltam keresztülvinni, ám akkor még nem sikerült. Most remélhetőleg ennek sem lesz akadálya, hiszen lényegében ez az a lap, ami igazi erőt visz ebbe a korábban marginális koncepcióba – segítségével pillanatok alatt lefaraghatjuk az ellenfél életpontját. Külön öröm, hogy a régi verzióhoz hasonlóan ez is felbukkanhat majd más paklikban, viszonylag sokoldalúnak és univerzálisnak mondható.

Ami az ellenfeleimet illeti: elsőként Gáspár Tamás Villámháborús, anti-mágiás szirén paklijával játszottam. A háló, amit lényeire kért igen zavaró volt, mint ahogy az is, hogy a sok lopás miatt nem nagyon építhettem a lényeimre, de mivel az anti-mágia általában nem volt túl hatékony (gondosan ellőttem mindig a varázslatokat), ezért végül nekem sikerült többet nyernem, de szoros meccseket vívtunk. Makó Balázs tűz paklja – mely 3 Bűvös erdőt és Rakshallion főmágust használt – ezt követően azonban csúnyán elrakott, és mivel side után sem jöttek az ősmágiás lapok, ezért sok esélyem nem volt a negyedik-ötödik körben nyerő parazsak ellen. Végezetül pedig két gyors pakli nézett szembe egymással: Dani Zoli motyogói ellen játszottam. A követőt mindig lőttem, és bár egyszer pont kilőtt a második körben, a többi meccset sikerült hoznom a Kyorg tudások, Fairlight templomok, meg persze a szépen lövöldöző új villámoknak hála. Itt egyszer az első körös győzelem is összejött.

Az első tapasztalatokat követően úgy érzem, az új lapokkal életképes koncepcióvá nőhetik ki magukat a villámok, melyek igazán jó helyszín híján ugyan nem igazodnak olyan jól a drágításhoz, mint a tűzvarázslatok, de legalább más jellegű direkt sebző élmény nyújtanak – ez inkább egy pörgősebb-kombósabb pakli lesz, mely követőtiltás esetén is életképes tud maradni kontroll-játékot folytatva.

Jövő héten újabb izgalmas infómorzsákkal jelentkezünk!

Csető Zsolt

Hírdetés

12 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. “Itt egyszer az első körös győzelem is összejött.”
  Na ez nem kéne a hkkba.Ha egy versenyre elmegyek, azért teszem, mert szeretnék 1 jót játszani. és nem végignézni, ahogy az ellenfél, az első körben nyer.
  oké-oké.. nem kéne hagynom stb.. de van, hogy ez elkerülhetetlen.

 2. Remélem az új villámhárító nem csak a villámpakliba lesz jó, hanem pár másik lap társaságában feltámasztja az áldozó raksis koncepciót is.

 3. Sajnos az első körös nyerések simán előfordulhatnak, persze versenyen ez nagyon ritka.

  Az új villámhárító nagyon jó, csapda deckbe is simán beraktam a 3-at.

 4. A Fairlight követő eddig is tudta az első körös nyerést, úgyhogy ez nem igazán a villám deck sajátja, csak jól használja ki a követőt. De amúgy egy counter, és máris bukó a dolog.

 5. Vagy dragitas. Igazabol ha jatszol vagy counterekkel, vagy dragitassal (vagy haloval, amit most tobb olcso lapra rakunk), akkor tudod vedeni magad a gyorsan porgo pakliktol. A gondok ott kezdodnek, amikor egy progos pakli Runaval vagy Valtozoval tud jatszani es meg egy csomo countert is be tud rakni, es meg ugy is eleg stabilan mukodik, de azert ez ritka. Az uj kieg egyebkent jopar porges-ellenes hatekony side lapot is fog tartalmazni terveink szerint, a porgeseket pedig (szandekaink szerint) nem (nagyon) erositjuk.

 6. Na,legutóbb ősmágiás,semmizős lapok jöttek,most meg jönnek a hálók 😀
  Sistergő istennyila! Nagyon jól hangzik 😀

 7. “Az első tapasztalatokat követően úgy érzem, az új lapokkal életképes koncepcióvá nőhetik ki magukat a villámok, melyek igazán jó helyszín híján ugyan nem igazodnak olyan jól a drágításhoz, mint a tűzvarázslatok, de legalább más jellegű direkt sebző élmény nyújtanak –…”
  “igazán jó helyszín híján”
  Az új kieggel el fog avulni a Viharsziget? Szomorúan hallom, én nagy potenciált láttam benne.

 8. Villámhárító nagyon helyes ha kijön.Kultikus papír.Most is az asztalon a helye!!!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.