Randomlap

Ha már a szkrittereknék tartunk…

A HKK-ban egyedi fajként vannak számon tartva a szkritterek, hiszen a végzeturak mellett csak nekik van olyan képességük amit nem tüntetnek fel a lapokon valamilyen formában, hanem egyenesen a fajukból következik. Ezért a szkritter lapok általában nagyon eredetiek, és a játékosok is nagyon szívesen használják őket. Nem utolsó sorban az illusztrációk is rendkívül jól meg vannak alkotva.

sznekro

Két hete már előtúrtam egy szkrittert a cipősdoboz aljáról (ki hogyan tárolja), most egy kicsit nagyobb karriert befutott példány jutott eszembe, ez pedig a Szkritter nekromanta. Egy három manás lényről van szó, ami mai szemmel már igencsak drágának mondható, de a képességei igazán kecsegtetőek. A gyűjtőből való játék az utóbbi három kiegészítő óta nagyon népszerű és életképes paklit eredményez. Régebben ez még nem volt így.

De mit is tudhat, vagy inkább, mit tudott ez a kis lényecske, hogy anno versenygyőztes paklikban szerepelt? Egyszerű a válasz: végtelen kombót. Persze kell hozzá néhány apróság, de korántsem lehetetlen dolog. A legfontosabb az, hogy nagyon gyorsan le kell csökkenteni a költségét egyre. Ezt legegyszerűbben A fókusz meglelése szabálylappal tehetjük meg. Szükséges még egy Szkritter nekromanta, vagy a gyűjtőbe, vagy a kézbe, illetve az akkoriban rongyosra használt Orgling haszonállat. Nyilván A fókusz meglelése pakli arra épített, hogy ezeket felkeresse valamilyen módon (Tonyók, a gazda, Ősi legendák (régi) stb.). Hogyan is működik? Tehát fogjuk az Orgling haszonállatot, kijátsszuk, feláldozzuk és megkapjuk a megérdemelt manánkat. Jön egy Szkritter nekromanta általános varázslatként, visszarakja a haszonállatot => ismét áldozom és plusz mana. Jön a másik Szkritter nekromanta lényként, visszaveszem a már gyűjtőben lévőt. Majd jön ismét általános varázslatként, visszatéve a haszonállatot az asztalra, így újabb manahalommal ajándékozva meg minket. Ekkor az asztalon lévő szkrittert visszaveszem a szkritter képességével, majd jön ismét lényként és ismét kézbe veszem a gyüjtőben lévő szkrittert, és így tovább… Ez a hiki-hoki 3 (vagy 4 – attól függ, honnan kezdjük) manába kerül, míg a haszonállat minden egyes alkalommal 6 manával áld meg minket, így máris kész a végtelen mana.

Mit lehetne kezdeni vele a mai játékkörnyezetben? Drágácska sajnos, így egy sima pakliba tuti, hogy nem megérős. Talán ha 2 manáért jönne, akkor még lehetne próbálkozni vele, hiszen ekkor már egy Hívó kürt / Idéző morf is elég ahhoz, hogy elérjük az óhajtott egy manás határt.

Van, aki próbálkozott vele mostanság?

Varga Károly

Hírdetés

10 thoughts on “Randomlap

 1. Én 2012-ben próbálgattam a szkritter paklit az orgling haszonállatos kombóval, keltető és lassan járj mellett egyaránt. A lassítás kellett, mert elég lassú lapokról van szó, ennke ellenére még a lámpa ellen is gyengének bizonyult, 4. körnél hamarabb nagyon ritkán jött össze a végtelen. 2003-ban ez még elment, de 2012-ben már elfogadhatatlanul lassú volt a pakli. A nem rég megjelent morfokkal talán erősödött valamennyit a koncepció, de nem vennék rá mérget.
  Ahhoz, hogy önálló koncepcióknét használható legyen a szkritter nekromantás kombó, vagy újításra van szükség, vagy ki kell jönnie hozzá valaminek, ami használhatóbbá teszi a jelenlegi formájában.
  Nem önálló koncepció részeként, hanem kiegészítő lapként az élőholt hokiba se érzem erősnek, még korlátozott formátumokon se. Ahogy te is írtad, túl drága a képessége ahhoz, hogy az elején behúzzuk.
  Szép múltja van a lapnak, de vagy temetni, vagy felújítani kell, ha viszont szeretnénk látni.

 2. Fókusz szkritter deckel fajon én még 1-2 éve is próbálkoztam és a Nekromanta benne volt. A baj nem is vele volt, hanem azzal, hogy már 30 szkrittert találni, ami még úgy ahogy működik a koncepcióba, irdatlanul nehéz. Nomeg az ördögi kör…ha szeretnénk, ha stabilan kijöjjön a kombó, 3 kell belőle, de utáljuk az elején behúzni, ezért jobb lenne csak egy…de más sincs nagyon, ami jobb lenne helyette.

  Egyébként aprócska necc, hogy a morf és a kürt csak kifejezetten lényeket olcsóbbít…tehát varázslatként nem lenne tőlük olcsóbb.

 3. A Fókusz hibáit ez a lap sem oldja meg. Talán majd a Fókuszálás a második félévtől… Bár eléggé szkeptikus vagyok.

 4. A Fokuszra (amikor epp versenyeros volt) jellemzoen iszonyat porgos paklikat lehet/erdemes epiteni, azt pedig ugye sokan nem szeretik, ha nincs koruk…

 5. A fokuszalas sztorija, hogy a fokuszba lesz jo. A valosag meg az, hogy a legfobb koveto kapott egy gigatapot.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.