Isteni küldetések (2. rész)

Folytatódik a szemle.

Következzen újabb három küldetés, aminek kicsit jobban a körmére nézünk.

leah

Leah küldetése: Elérkeztünk egy használhatóbb példányhoz (talán). Miután elolvastuk, gyorsan rájövünk, hogy egyik feltételt sem lehetetlen teljesíteni. Két lap gyűjtőbe juttatása egy fekete színt használó paklinak nem jelenthet gondot, főleg, hogy a harci fázisban leütött lények is számítanak. Sajnos azért kicsit vegyesek az érzéseim, mert leszedni sokkal jobban szeretünk instantként, valamint a harci fázis előtt szokás erőforráskodni. Erre a vonalra tudatosan nem építenék, azonban az ellenfél paklijából való dobatás egy fokkal jobban hangzik. Elég sok olyan lap van már, ami hat lapot mosolyogva el tud dobatni, és máris zsebre vághatjuk a jussunkat (Csontkupola ura, Morgan átka, Suttogó Végzet, Pusztító motyogó…). Az ezen lapokat használó pakli egy létező, versenyerős koncepció, csak egy baj van vele, hogy szívesebben dobatja a saját pakliját, mint az ellenfelét. Ha éppen nincs jobb ötletünk, talán egy darabot használnék a küldetésből.

De nézzünk egy kicsit jobban a lap mögé. Nincs feltüntetve rajta, hogy csak az én forrásom felel meg neki, így akár az ellenfél is teljesítheti a feltételeket. Gondoljuk csak egy Kedvenc trükkömre, vagy Dharosz hatalmára, és már meg is vagyunk. Másik jó dolog a lapon, hogy nem a pakli tetejéről várja a dobatást, elég a pakliból. Tehát máris beugrik, hogy a Szem szimbólum + Mestermágus kombó segítségével is kikaparható a gesztenye, esetleg egy jókor elsütött Friss szellő is elegendő lehet. Összességében én egy használható lapnak vélem, de nem játszanék vele sehol maximális darabszámmal.

raia

Raia küldetése: Gyógyulni jó. De játék elején behúzni, amikor tuti, hogy max. ÉP-ben vagyunk elég blanknak tűnik. Olyan deck, hogy gyúgyuló deck versenyszinten nem létezik. Annak idején persze próbálkoztunk vele (Isteni érzés!), de mostanság nem jellemző. Hova is lehetne használni? Egyre több lap tud side képességként gyógyítani, de ez tipikusan 3 ÉP (Goblin kutató, A bátorság dala, Zarándok…). Egyszerűen nem jut eszembe olyan pakli, aminek hiányozna egy ilyen kártya. Szerintem sok a 4 ÉP-s gyógyulás, de még akkor is nagy kérdőjel maradna. Persze ha az ellenfelünk megkínál minket egy A verekedők szétválasztásával, akkor máris teljesíti helyettünk a feltételt.

rhatt

Rhatt küldetése: Nem kell mást tennünk, mint blokkolni. Ez Rhattnak nem nagy ügy. Négyet blokkolni kicsit egyszerűbb, mint négyet gyógyulni. Furcsállom, hogy valaki még nem lepte meg a mezőnyt egy mindenkit lehengerlő blokkoló paklival. Napvilágot látott jó pár igencsak szépen blokkolgató kártya, pl: A tudat ellensége, Bomtar kastélya. Egy ilyen masszívan blokkolásra építő pakli, amiben szinte minden lap négyet blokkol (de két lap már biztosan blokkol annyit), jó hasznát veszi egy olcsó laphúzásnak, ami szintén blokkol. Szerintem még van jövő ez előtt a lap előtt, ha nem is hagyományos versenyen, de korlátozottabb környezetben biztos.

Jöhetnek az ellenvélemények.

Varga Károly

4 thoughts on “Isteni küldetések (2. rész)

  1. A Morgan átka se rossz papír,de te a Morgan rontásra gondoltál 🙂

    Egyelőre gyengék sajnos ezek a küldetések. A Leahot élesben próbáltam,sajnos sokszor szidtam,mert azaz 1 db sem jött jól sokszor :/

  2. En altalaban 2-t szoktam hasznalni a kuldetesekbol.
    Ezeket probaltam: A Leahos motyogosban mindig jo volt. A Dornodon 3 erdos tuzesben mindig jo volt (ha mas nem, a parbaja). A Bufa pedig Molluszkos-zanszilankos-sok asztalon maradóval jatszoban (Molluszk ugye 2 féle szín tud lenni) fuggetlenul attol, hogy az ellenfel lerakott-e valamit, mindig jo volt.
    Akkor kell berakni, ha olyan a paklid, hogy 90%-ban ki tudd jatszani, es tapasztalatom szerint ha egy ilyen kisult, szinte mindig nyertem.

  3. Ja a Rhattot is probaltam blokkolosba, az is mindig jo volt (bar maga a blokkolo deck nem az igazi).

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.