Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Eljő újból a sárkányok kora?

Túl vagyunk az eheti tesztelésen is, ahol újabb paklival tettem próbát. Ezúttal régi kedvenceimet, a sárkányokat vettem elő, akikből meglehetősen sok található jelenleg a tesztlistán – olyannyira, hogy jelenleg ezen etnikum képviselteti magát a legnagyobb számban az új lapok között.

aranysarkanyFontos, hogy az új (és felújított) sárkányok mellett az új Sárkány úrnő is szerepel a listán, minek következtében már a szabálylap-követő kérdés sem volt egyszerű a pakliépítésnél. Felmerült a Lassan járj! + Sárkány úrnő párosítás, mint ahogy a Lassan járj! + Kragoru familiárisa duó is, miután az új sárkányok között is lapul néhány mágikus védelmű példány. Végül azonban úgy döntöttem, hogy egy kontrollosabb, az ellenfél játékába több ponton is beleszólni képes paklit építek, régen (nagyjából az Újjászületés idején) is ez volt ugyanis a kedvenc verzióm, melyet versenygyőzelemig is sikerült fejleszteni. Végül tehát a Sárkány úrnő és a 4 lapos kezdés mellett döntöttem, a veszedelmes hüllőket pedig olyan spoilerekkel támogattam meg, mint Az erős ereje, a Solisar aurája, a Kyorg tudás vagy A szépség dühe.

Mindenképpen jó dolognak tartom, hogy a szabálylap és a követő cseppet sem egyértelmű, szerintem ugyanis jót tesz a játéknak, ha egy paklinak több változata is létezik. A sárkányokra pedig ez hatványozottan igaz lehet majd, hiszen a használható színeket illetően is meglehetősen nagy a választék, így alaposan meg kell gondolnunk, hogy mit hagyunk ki. Én végül Elenios, Fairlight, Leah és Raia mellett döntöttem, valamint használtam 3 Tharr lapot is egy Mardakor misztikus által.

naxrahn_a_kegyetlenA régi sárkányok közül Nax’rahn, a kegyetlen, a Jégsárkány, a Sárkányidomár, az Aranysárkány és A föld sárkánya fért be nekem, akiket négy további sárkánnyal támogattam az újak közül. A legjobbak közülük erőforrást biztosítanak, melyek jól harmonizáltak a kontrollos körítéssel, de akad köztük a horda jelleget erősítő, valamint az ellenfelet hátráltató példány is.

Ellenfeleim között akadt Lépéselőnyös ork horda, Lassan járj!-jal és Melákkal játszó óriások, Arochos deck, valamint egy Lépéselőnyös fókuszkristály pakli is, a sárkányok azonban mindenhol megállták a helyüket. Az első körben kétszámjegyűt ütő orkok, illetve az olykor Tanulságos mesét hallgató arochos jelzők ugyan okoztak néha problémát, de összességében igencsak ütőképes volt a deck – néhány lapját őszintén szólva kicsit erősnek is éreztem. Pláne úgy, hogy ez csupán egyetlen változata volt a paklinak (ráadásul az új sárkányok között akad egy igen erős univerzális példány is), mindenképpen próbálgatni fogjuk még őket tehát, hogy felmérhessük igazi erejüket.

Egy szó mint száz: etnikum pakliként aligha merülhettek fel reális opcióként a sárkányok az elmúlt egy-két évben, az új lapokkal azonban ez könnyedén megváltozhat majd. Viszlát jövő héten!

Csető Zsolt

Hírdetés

22 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Mindenképpen pozitívum, ha lesz végre egy (vagy többféle) normális sárkánypakli, ami nem valami 3 Erdős kamu.
  Persze egy újabb OP követőhöz nem ragaszkodom.

  U.I.:
  Nyereményjáték eredményhirdetés pls zomg

 2. A sárkány követő már eddig se volt rossz. Mit lehetett egyáltalán újítani rajta?

 3. Minden sárkányod 3 VP-vel olcsóbb, mehet 1 alá. Kapnak 2/2-t és anti-mágia: 0-át. Ha 4 sárkányod van játékban, megnyerted a játékot. Megszűntetés 20-on 30 ÉP.

 4. Azért a régi követőre azt tuti nem mondanám, hogy jó. Van rajta egy 1-es olcsóbbítás, az teljesen rendben van, de a +1 ÉP kb. semmi, a kijátszási feltétel helyettesítés meg abszolút semmi, mert az újaknakon nincs semmilyen feltétel, de az a 2 lap dobás amúgy is elég kemény lenne.

 5. Valószínűleg lesz rajta egy kis reakciódrágítás,meg el tudom képzelni,hogy +1 Ép helyett rezisztencia.

 6. A +1 ép ebben az egy apró esetben számít, a legtöbb sebző forrás már 2-3 ép-t sebez.

  Nyilvánvaló, hogy a sárkányoknak 2 dolog kell: Védelem és hogy bele tudjanak szólni az ellenfél játékába.

 7. Szépek a sárkányok meg jók, meg aranyosak, meg minden. OK
  Legyenek sokan, meg erősek, meg adja el ez a játékot. OK

  De könyörgöm legyen már néhány tökös gonosz kaller is, mint a Bazmaon gyilkosa, Őrült Szajonn, Loidin Haptitus és hozzájuk hasonlók. Ne csak Rhatt, Elenios meg Raia és Fairlight esetleg Tharr. Kapjanak valami nem hétköznapi képességet és menjenek zúzni az ellenfél arcába. 😀

 8. @FeFe
  Mondj egy már létező kalleres koncepciót, amibe ezek jók lennének!
  Egy egyről se tudok, egy új koncepcióhoz pedig sok új lapra van szükség.

 9. Sziasztok bloggerek

  Bocs hogy ide írok ,de azt szeretném kérdezni hogy a HKK toborzás linknél lévő paklikról (ork, fattyas stb) van-e valahol lap lista.Kellenének a HKK népszerűsítéséhez nekem….. (mégegyszer sorry off)
  Irhattok a Beho forumon: jozsi98 nickre is
  Köszi

 10. Zsolti kihagyta a Lávasarit, de ő is beismerte, hogy csak azért, mert nem a legjobb játékos! 🙂

 11. Lesznek tökös kallerek is. Lassan járj kombatibilisek, szóval egy új koncepció láthat napvilágot.

 12. OFF

  @jozsi:

  Áprilisban lesz megint Toborzásunk a tervek szerint, jelentősen átalakított paklikkal az új lapoknak köszönhetően. Amint véglegesítjük ezeket, jelezni fogom.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.