Randomlap

Csak bírjuk idegekkel!

idegEszembe jutott egy régi spoiler, ami megmozgatta a gondolataimat. A Sárkánymágia idején megjelent Idegméreg igencsak keresett lap volt annak idején, hiszen kvázi egy manás leszedésről beszélünk, ami csod számba ment. A mai játékmenet is el bírja viselni az efféle egy manás megoldásokat – persze az Idegméregnél nem beszélhetünk konkrét leszedésről, mert a lap képességét veszi el, fizikailag nem juttatja a gyűjtőbe azt. Ez igazából csak a lényeknél jelent nem leszedést, egyéb asztalon maradó lapra csak díszként fogunk tekinteni az Idegméreg után (persze egy zanszilánknak beáldozható).

Mégis számtalan előnye van ennek a zöld azonnalinak. Az egyik, hogy ha saját lapunkra nyomjuk ki, máris húzhatunk egy lapot. Ez nyilván olyan esetekben tökéletes, amikor a saját lapunk mindenkit akadályoz, de egy kis Idegméreggel máris sokkal jobb lesz nekünk. A legjobban talán Naso-thin barátjával működött együtt. De sokszor lehet előny egy olyan leszedés, ami nem szedi le a lapot csak megfosztja a képességétől. Gondoljunk csak a feltámadó lényekre, vagy olyanokra, amelyeknek a gyűjtőből is működnek a képességei (pl. Sirrabló, Manaevő féreg, Lélekgyűjtő stb.). De az igazán bosszantó életes lények is megrogynak, ha tetten éri őket egy kis Idegméreg, míg egy mezei leszedés csak egy életet vesz le róluk. Szóval igenis van erő még ebben a lapban, de ha így sem tetszik, akkor használjuk Mérgező rakshalliont, hiszen ha plusz kettő rá reagálni, már igencsak megérheti.

Próbálkoztatok már vele, vagy tényleg kezd elavult lenni?

Varga Károly

7 thoughts on “Randomlap

  1. Én legutóbb ezt a lapot a Nerub kombós deckben láttam. Ezzel el is árultam mindent 🙂 Mellesleg kerülhet jelző a gyűjtőben lévő lapra? Ezt nem is tudtam.

  2. Nem kerülhet. Csak nyilván nem érdemes leszedni egy Manaevőt, mert a gyűjtőben is működik, így értette Karesz.

  3. Elavult a lap.
    Ma már 0 VP-ért, AM: 0-val, ŐM-el és fix húzással jönne ki, és még úgy is megfontolandó lenne a használata

  4. Regen a kontrollos meregdekkbe nyomogattunk 1-2t. De ez akkor volt, amikor a meregsodra meg egy osi tapnak szamitott a fairlight bolcsivel egyutt 🙂

  5. Egy Augur vagy hasonló lapok ellen kifejezetten jó tud lenni egy ilyen. Persze csak max. korlátozott formátumon szájdba van értelme betenni, de meg kell hagyni, vannak helyzetek, amikor jól működhet (persze most már ilyenek is vannak, hogy Mágiapróba, szóval kérdéses még oda is).

  6. Fagyúr az isten áramlás szempontjából, rengetegszer használtam, és használom még néha manapság is. Sokan (főleg amatőrök) még most sem értik az elsődleges képességét. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.