Isteni küldetések (3. rész)

Lássuk az utolsó három kártyát.

sh

Sheran küldetése: Három lény kijátszása igazán nem nagy kunszt. Nyilván nagyon jó dolog a kezünket újratölteni, miután kijátszottuk a kezünkben lévő lapokat, de sajnos erre a célra már van néhány effektívebb kártya. Így ha csak ebben gondolkodunk, jobb, ha eszünkbe jut az Állati ösztön vagy a Spektrális manipuláció. Mindkét lap klasszisokkal erősebb. Azonban van mégis egy aprócska fény, amin el lehet tűnődni, ugyanis nem azt mondja a kártya, hogy ahány lény lapom van a játékban, csak annyi a feltétel, hogy lényt hozzunk játékba, bármilyen módon is tesszük azt meg. Tehát jelzők is megfelelnek neki, és már nem is kell sok, hogy bekattanjon a Szilmill spórák, ami pont elég az üdvösséghez, de egy Farkastestvérek mellé sem kell már sok. Esetleg egy Arochos is elgondolkodhat, hiszen a kör eleji arochos lény, valamint az Ikerfivérek már meg is oldják nekünk a laputánpótlást.  Nos, nem tudom, hogy ezek a jelző lényekre építő paklik mennyire veszik hasznát, de máshova biztos, hogy találok jobbat.

tharr

Tharr küldetése: Legyen a játékban nagyot ütő lényem? Hol lehet ezt biztosan kiaknázni? A lények 3-4-et ütnek általában (Gruangdag = 10). Nem hiszem, hogy egy fekete horda szeretné ezt a lapot használni, bár ott tuti, hogy fixen meglesz neki a nagyot ütő lény. A KF deck az, ami az ütésre van kihegyezve, de sajnos általában az anti-mágiára is, így egy varázslat inkább hátrány, mint előny. Ettől függetlenül a Törpe hős + Moa homokfutó bármikor megteszi. Tehát ha behúzzuk a törpe mellé, nyert ügyünk is van. Két lapos kombó? (Ha egyáltalán olyan nagy kombó.) De ha van elég manánk, akkor egymagában is kombó, hiszen ügyesen felkeressük neki a jó öreg Kurtzot, majd mellé a Vlagyimir szekercéjét, és meg is vagyunk. Top deck fázisban tuti megnyomnám.

buf

Bufa küldetése: Hát igen, Sokszínűségben könnyebben lehet elsütni, de vajon oda elég jó-e? Esetleg valami Molluszkos okosságban is lehet próbálgatni, hiszen két színt a követővel is tudunk hozni. Ezek a Bufa cuccok, mindig elég nehezen elhelyezhetőek számomra. Nem érzem azt, hogy nagyon játszanék vele. Persze a képe kiváló. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valaha Bufa temploma vagy Lymona (új).

Ezek közül talán a Tharr küldetése poén, de csak az egylapos kombó miatt (persze a versenylaptól messze van).

Mi a véleményetek róluk?

Varga Károly

9 thoughts on “Isteni küldetések (3. rész)

  1. A Sheran küldi ködös paklikba lehet jó, a Láthatatlan segítőkkel. Így a kombó csak 1,5 lapos, mert egy behúzott köd lappal is elsüthető.
    Akár még a sokkövetős köd pakliba is megpróbálnám, de csak úgy, ha 42 másik ködös lapot használok, hogy az első körre ne jöjjön fel semmiképp.

  2. Tharr küldetést miért ne akarna használni a fekete horda? Követővel szinte a lapok fele üti az 5-t. Óriások egy része mind 5-t üt legalább. De persze ott is vannak sajnos jobb alternatívák,de szerintem náluk jöhet szóba egyedül.

  3. Sztem kellene egy bufa lényt kiadni hozzájuk ami azt tudná, hogy a küldiket ingyenesen játszhatod ki és kijátszásakor kikereshetsz egy küldetést, illetve küldetéseid kijátszási feltételének nem kell teljesülnie.

  4. Ennek az ötletnek kicsit olyan koncert hangulata van (gyengébbeknek: egy dalnok szép nyugisan eldalolgat, míg mindenki más csendben figyeli őt…). Ilyen műsort már láttunk.

  5. Az a szomorú,hogy szerintem meg kb tényleg úgy lenne értelme ezeknek a küldetéseknek

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.