[Április 1.] Pokémonok a Hatalom Kártyái Kártyajáték lapjai között

Csatoljuk a friss sajtóközleményt.

BUDAPEST – 2014. április 1. – A Beholder Kft. bejelentette, hogy sikeres megállapodást kötött a Nintendóval és a The Pokémon Company-vel, melynek értelmében 2014 második felétől a népszerű Pokémon karakterek is megtalálhatóak lesznek Magyarország legsikeresebb gyűjtögetős stratégiai játéka, a Hatalom Kártyái Kártyajáték (HKK) lapjain.

A hivatalos licencnek köszönhetően a jövőben olyan zsebszörnyek gyűjtögetésébe kezdhetnek majd bele a játékosok, mint Pikachu, Squirtle, Bulbasaur vagy Charmander. A tervek szerint több mint 30 Pokémon kártyalap fog megjelenni a HKK következő kiegészítőjében, a 2014 novemberében debütáló Pokémon invázióban, de a négy említett zsebszörny már egy korábbi minikiegészítőből bontható lesz.

A Beholder Kft. ügyvezető igazgatója, Tihor Miklós így nyilatkozott a megállapodásról.

“A Pokémonok eljövetele egy újabb óriási mérföldkő a HKK immáron 19 éve íródó történelmében, mellyel reményeink szerint új játékosok százait sikerül majd rávennünk arra, hogy megismerkedjenek hazánk legnépszerűbb gyűjtögetős kártyajátékával. Úgy gondolom, hogy ez a megállapodás komoly fordulatot hozhat az efféle játékok megítélésében és népszerűségében, és méltán bízhatunk abban, hogy a HKK újból jelenséggé növi ki magát a fiatalabb korosztály körében is.”

A jelenlegi megállapodás 3 évre szól, melynek értelmében több száz Pokémon karakter fog felbukkanni a jövőben a különféle HKK lapokon. A Beholder Kft. emellett a témához illő kiegészítők gyártását is tervezi a hatékonyabb népszerűsítés érdekében.

23 thoughts on “[Április 1.] Pokémonok a Hatalom Kártyái Kártyajáték lapjai között

 1. Ne haragudj, Zsolt, de ez (egyelore) bizalmas informacio volt, szo sem volt rola, hogy kiszivarogtatjatok!

 2. Elekektro mókust a villám deckbe! über fasza. charmander pedig feléleszti a sárkány paklit. Remélem adnak majd ki hozzá pokélabda mintájú d20-as kockát is.

 3. Squirtle

  1 Vp

  Elenios szörny
  teknős,pokémon

  Anti-mágia:1
  Sikeres kijátszásakor előkereshetsz egy teknős vagy egy pokémon altípusú lapot.
  Vízágyú:1 VP,megakadályoz egy tűz lapot,vagy célpont Charmander a Semmibe kerül.

  1/1

 4. Érdekes időzítés. 🙂
  Egyébként tetszik a világrengető hírekhez hasonló szerkesztés, bár valamennire árulkodó.

 5. Az a szomorú, hogy még jót is tenne a játéknak.

  Kár, hogy csak áprilisi *aszság.

 6. Higgyétek el, nem olyan rossz ez nekünk se, cserébe kiadják a HKK-t az USÁban, 200.000 paklival indulnak, és lesz belőle világbajnokság is. Gyűjtsétek a lapokat, mert hamarosan nagyon fel fog menni az értékük!

 7. Én elsőre azt gondoltam, hogy biztos olyan lapok vannak a tesztlistán, amik az említett játék szereplőire emlékeztették a tesztelőket, és ez egyfajta spéci szivárgás cikk lesz…
  De ha már meg kéne “HKK-sítani” egy népszerű sorozat szereplőjét, akkor mondjuk Aang-ot igazán meg lehetne valahogy alkotni.
  És ha már Aang, akkor itt utalnék a másik napi témára a fórumon: a HKK egyik nagyon elfelejtett etnikumát, az elementálokat személy szerint nagyon szívesen látnám viszont a játékban.

 8. Ezt halgattam éppen …….nem akármilyen thrass zene……

  Áprilisnak elseje
  Küld a maflát másfele…..:) :)) :))) :))))

 9. Pokémester (követő)

  Megszüntetni 14 ÉP, Minden pokemonod kap +1/1-et, reagálni rájuk +1 VP. Ha van pokelabdád a játékban, kijátszhatod őket bármikor amikor azonnalit játszhatsz ki.

  Pokelabda (tárgy, kincs) : Ebből a lapból 5-öt használhatsz a paklidban. Anti-mágia : 0. Minden pokemonod 1 VP-vel olcsóbb. S1: Áldozd fel : Célpont lap a gyüjtőbe kerül. K1: Rakj 2 pokemont a gyüjtődől a semmibe : Célpont permanens nem jön létre.

 10. @Zsee
  Akkor már inkább a kézbe kelljen visszavenni a pokémonokat és a labdákat a leszedés költségének. A kézbe visszakerülés jobban hasonlít a labdába visszakerülésre.

 11. Igaz is 😀

  Pokelabda (tárgy, kincs) : Ebből a lapból 5-öt használhatsz a paklidban. Anti-mágia : 0. Minden pokemonod 1 VP-vel olcsóbb. S1: Áldozd fel : Célpont lap a gyüjtőbe kerül. K1, Vegyél vissza az asztalról 2 Pokemont a kezedbe : Célpont permanens nem jön létre.

 12. A 7 az már szerintem sok 😀 De a követő miatt, ha van kint pokelabda, akkor az ellenfél körében is tud kipattintani pokemont, ha játékba hozna az már nagyon durva lenne 😀

 13. a japán nintendo nem kötözködne, főleg, ha legalább minimálisan megmásítjuk. nagyobb pikélabdát gurígatnak ők annál, mint sem hogy érdekelje őket szegény kis hazánk még szegényebb kis papírjai 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s