Randomlap

Maradjunk a páros lapok mellett.

Lassan már csak egy hónap, így megpróbálok aktuális lapokkal segíteni a versenyre készülőket.

Egy régi nagy kedvencemre szeretném emlékeztetni a HKK-s társadalmat, ami nem más, mint az Erőnyerő.

eroTipikusan olyan lap, melynek ereje a páros környezetben igencsak megnövekszik. Első olvasásra fel sem fogjuk, hogy mekkora terrort is jelent ennek a lapnak a kijátszása. Az kapásból feltűnik, hogy az idézési költsége nem változhat, így bármilyen drágítás mellett okos ötlet lehet a használata (pl. Lassan járj!). A kijátszása után szépen dobatunk vele a játékosoktól (igen magunktól és a társunktól is, így nyilván erre figyelni kell a pakliösszeállításnál, és játék közben a megfelelő kommunikáció is segíthet). De nem a 0 és 1 idézési költségű lapokat dobatja el, hanem annyi lapot, amennyi 0 és 1 idézési költségű lap van az adott játékos kezében és gyűjtőjében. Ez a nagyon fontos ebben a lapban. Mert ha egyszer dobattunk, akkor hiába próbál szabadulni a játékos  potenciális lapoktól, nem tud (hacsak valahogy nem semmiz magától), így a pár másik játékosa is vígan fogja eldobatni a játékosok megmaradt lapjait. És az még nem minden. A jó kontrolljátékos csak legyint egyet, és azt mondja, kap egy kántert és kész. Csakhogy erre is nagyon figyelt ez a kártya. Minden kántert, ami őkelmére hat, ellátja 2 VP-s kijátszási feltétellel, így még a kedvenc ősmágiás kántereink sem tudják megúszni a plusz manabefektetést. Ha mi kezdtünk, második körben általában fixen tud jönni, és remélhetőleg a társunk is behúzta. Csak jó tapasztalatim vannak vele kapcsán. Ajánlom!

asztrEgy másik kártyát is kinéztem mára, ami szintén nem mai bútordarab. Ez pedig az Asztrális hullám. Nem akkor nagy táp szerintem, mint a korábban említett Erőnyerő, de ha ügyesen készítjük elő a terepet, akkor nagy fejbelövés lesz a következménye. Régebben nagyon divatos páros pakli volt a Manafonállal felálló, melynek egyik taktikai húzása volt, hogy elárasztottak mindenkit manával, és mivel az ellenfél nem volt felkészülve ekkora gazdagságra, az olcsó lapjai kifulladtak, míg a másik oldalt érkeztek a drágábbnál drágább, már-már megoldhatatlan lapok. Egy ilyen környezetben nem volt szokatlan egy Asztrális hullám elsütése után egy húsz fölötti sebzés, és ha véletlenül egy Beholder mágussal megduplázzuk, meg is van a meccs. Saját tapasztalatom nincs ezzel a lappal kapcsolatban, de ki tudja, még valakinek szöget üthet a fejébe!

Utoljára pedig megragadnám a szót, hogy elköszönjek a HKK-soktól (A.Á-tól meg különösképpen, és megköszönném az építő kritikáit), mert sajnos az utóbbi időben egyre kevesebbet tudtam foglalkozni a játékkal, így lassacskán kezdtem azt érezni, hogy le vagyok maradva a játékhoz képest. Remélem a cikkeim felkeltették az érdeklődésiteket az elmúlt pár évben, és ébresztettem bennetek új gondolatokat, akár a “véletlenszerűen” kiválasztott lapok rovatában, vagy akár egy-egy nem megszokott paklileírásában. Persze ettől még remélem, hogy versenyekre el fogok jutni – kapásból a páros versenyre például -, így nem fogok végleg eltűnni.

Varga Károly

2 thoughts on “Randomlap

  1. Poén a 2. lap, ha mindkét ellenfélnek 20 VPje van, akkor win. Csak nehogy magunkat is kilőjük vele 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.