A gyűjtőt nem zavarta a változó környezet

Beszámoló a HKK Blog különleges áprilisi versenyéről.

Áprilisban a megszokottnál is extrémebb formátummal vártunk benneteket a szokásos havi HKK Blog versenyen, különleges pörgős eseményt tartottunk ugyanis, ahol minden fordulóban egy véletlenszerűen kiválasztott szabálylap hatása volt érvényben. Ennek megfelelően a követők és a szabálylapok tiltottak voltak – ehelyett mindig úgy kellett tekinteni, mintha mindenki az éppen érvényben lévő szabálylappal játszana. Tiltott volt a ködkeresés, A lich élete és az Életadó is.

Végül 13 fordulót sikerült tartanunk, így három kivételével mindegyik szabálylap sorra került kétszer. Érdekességképpen íme a sorrend: Lassan járj!, Zarknod börtönében, Hálócsapda, Korlátozás, Szűk esztendők, 2 Bűvös erdő, Zarknod bilincse, Hegymélyi keltető, Lassan járj!, Hálócsapda, Zarknod bilincse, Szűk esztendők, Hegymélyi keltető.

DSC09659

Az egyedi környezet miatt ezúttal kevésbé építettek varázslatokra a játékosok, sokkal inkább a lények domináltak – a funkciók közül leginkább a dobatást, a lopást, a leszedést és a semmizést erőltette a többség, ahogyan arra számítani lehetett. Egyértelműen az asztal és a játéktér dominálása volt tehát a cél a többségnél, a gyors lerohanást csupán néhány nekronos-vérfarkasos pakli választotta. Illetve volt néhány gyűjtőjátékot folytató pakli is a tiltások ellenére, melyek igyekezték megkerülni ezeket a deckeket.

Ez utóbbi végül jó taktikának bizonyult, a versenyt ugyanis nekem sikerült behúzni, méghozzá a fenti koncepcióval. Igazi HKK Blogos dominancia alakult ki az élmezőnyben, hiszen a győztes paklit Egyed Dávid fejlesztette ki, a második helyre pedig hajszállal lemaradva az ideiglenesen (újból) visszatérő Bíró Tamás ért oda. A harmadik Bakos Attila, a negyedik pedig a legjobb amatőr, Kurucz Péter lett, az ő lemaradásuk azonban már több mint 2 győzelem volt az első kettőhöz képest, így ezek után bizonyára már sehogy sem mossuk le magunkról, hogy becsaltuk a győzelmet. 🙂

A végeredmény

I. Csető Zsolt (paklilista)

Gyűjtőgenerálós kombó pakli.

II. Bíró Tamás (paklilista)

Dobatós-lopós kontroll pakli.

III. Bakos Attila (paklilista)

Gyűjtőgenerálós pakli.

IV. Kurucz Péter (A) (paklilista)

Vérfarkas pakli.

V. Gáspár Tamás (paklilista)

Kontroll pakli.

VI. Szatmári Bálint (paklilista)

Lényes kontroll pakli.

VII. Abbas Krisztián (paklilista)

Lényes kontroll pakli.

VIII. Makó Gergely (A) (paklilista)

Gyűjtőgenerálós pakli.

IX. Steierhoffer Gergő (A) (paklilista)

Vérfarkas pakli.

X. Erdős Viktor (paklilista)

Krabber pakli.

DSC09668

Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat ezen a különleges versenyen – a kommentek között szívesen fogadjuk visszajelzéseiteket. A májusi versenyünkről, illetve a Blogliga állásáról pedig még ezen a héten olvashattok a blog hasábjain!

Csető Zsolt

12 thoughts on “A gyűjtőt nem zavarta a változó környezet

  1. Gyűjtőző lapok közül még tegyetek egyet-kettőt tiltólistára, azt pedig hülyeségnek tartom, hogy a ködkeresést ki lehet játszani, csak nem kereshetek vele (= Molgan OP).
    Egyébként nem volt rossz formátum, de egy évben elég belőle egyszer.

  2. Biró Tomi nem játszott szilánktündérrel,verseny előtt mondta neked hogy írd majd át valami másra a listában.Ejnye bejnye Zsolti fiú.

  3. Valóban, a régi verziót töltöttem fel, Solatopolka lett helyette. Javítottam, köszi.

  4. Zsolti! Játszottam 3 Zinthurg börtönőrrel is, ez kimaradt a listából. A T. tojásból pedig nem 2-őt, hanem 3-at használtam. Így jön ki a 47-lapra a pakli.

  5. Nem volt rossz verseny, de szerintem “imbalanced” ez a sok random faktor. 8 féle korlátozó szabálylap / pörgős formátum / kevés tiltott lap, és vannak védhetetlen dolgok pl.: Lassan járj mellett az ellenfél kezd és a második körében megtol egy Trafót stb. Persze 1x teljesen rendben van, nem volt ezzel semmi gond, de a következőre nem valószínű, hogy elmennék. A szervezés és a lebonyolítás is teljesen rendben van kivéve, hogy 2x-3x plusz 15 percet kell várni az idő lejárta után, hogy vége legyen a fordulónak. Ha lejár az idő, akkor ennyi. Hülyeség ez a befejezheti és még egy kör mindenkinek. Az idő lejárta előtt szólni kéne 2-3 perccel és utána egyszer csak vége -> mehet az új sorsolás. End of story. Sziasztok.

  6. Grat Zsoltnak és az élmezőnynek. Nekem nagyon tetszett ez a formátum és a verseny is nagyon jó hangulatú volt. Felüdülés volt, hogy nem countereltek állandóan sz@rá..:). Nagyon szimpatikus volt, hogy tudtam milyen narancs lapokra számítsak és nem mindenféle random hülyeség jött szembe, így jól fel tudtam készülni. Valamint a változatosságra se volt panasz..:). Néhány lapot ki kell még tiltani, pl. a Morgan rontása tutti broken.

  7. ya és pörgős formátumon a vége után 1-1 kor nem jó otlet inkább a fordulók alap idejét kellene pár perccel kitolni.

  8. Visszajelzés: Áprilisi bolondság az Excelsiorban | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.