Előnyös üzlet volt Székesfehérvárra utazni

Beszámoló a március végi székesfehérvári versenyekről.

Március utolsó napjaiban Székesfehérváron is megtartották a szokásos havi versenyeket, melyekről ezúttal is Horváth Dávid szállította számunkra a beszámolót.

Legutóbb március 30-án gyűltünk össze Székesfehérváron egy duplaverseny erejéig, ahova ezúttal is érkeztek pestiek szép számmal. Egy kisebb csúszással ugyan, de végül 16 versenyző (8 pesti és 8 környékbéli) vetette egymásnak magát, hogy elnyerjék a legjobbaknak járó díjakat.

201403301762

Hagyományos verseny

A napot egy sima hagyományos versennyel kezdtük, ahol a Blogos versenyekhez hasonlóan beengedtük a Méonech fürkész, Bundás yeti és Idegösszeomlás triót. A verseny különlegessége még az volt, hogy ez volt a fehérvári Beszűkült látókör legelső, azaz nulladik fordulója.

Az alábbi paklik versengtek a győzelemért:

 • Életenergia, Előnyős üzletes kombó
 • Legendás pakli
 • Kalandozó pakli Lépéselőnnyel és anélkül
 • Dal pakli Változó környezettel
 • A legfőbb követő, ködös, illetve fattyas verzió
 • Építő rakshallion
 • Korlátozásos gyűjtőgeneráló pakli
 • Ködös Bűvös erdő
 • Éjfatty pakli
 • Leah horda
 • Villámháborús lényes kontroll
 • Egérút Átkozott követővel

201403301761

A mezőnyben nagyjából egál volt a követős és szabálylapos paklik aránya. A legnépszerűbb narancssárga lap A legfőbb követő volt, melyet 3 játékos is forgatott. Ezután az Életenergia és a kalandozó pakli volt 2-2 képviselővel, minden más csak egyszer fordult elő.

A dobogóra végül 2 követővel felálló pakli is feljutott, de őket maguk mögé utasította a követőket viszonylag jól kezelő Életenergia.

A végeredmény

I. Horváth Dávid (paklilista)

Előnyös üzletes kombó pakli Életenergiával.

II. Várnai Péter (paklilista)

Leah horda Leah követőjével.

III. Juhász Ferenc (paklilista)

Köd pakli A legfőbb követővel.

Ezzel a három paklival összesen 56 lap, 5 követő és 1 szabálylap tiltódott ki az első fordulóra. Külön öröm, hogy három különböző koncepció került tiltólistára a legnépszerűbb kontroll lapokkal együtt. Tiltott lapok listája.

Érdekességek a versenyről

 • Horváth Dávid és Juhász Ferenc meccsén utóbbi dobta meg a kétszer kezdés jogát. Hosszas filózás után nem adta át a kezdést, csak ütött a fattyal, majd passzolt. Ám ellenfele két Techiánaflux-szal (ezen kívül két Földanya ereje és egy Az erős ereje volt Dávid kezdőkeze) is megörvendeztette Ferit, majd később egy Az ősi hibával a Molluszkot is sikerült megoldania.
 • Bálint Zsolti és Bartus Gergely meccsén Gergő vezetett 1-0-ra, amikor a második mérkőzésen lejárt az idő. Zsolti oldalán egy Tl’urlang tojás és egy Átoksólyom már hosszú körök óta sakkban tartották ellenfelét, aki Altató ködökkel és Köd gyermekekkel próbálta tartani magát. Gergő 14-ben élt, egy lénye volt a posztban, a kezében két Léleksajtolás és egy Leanthil trükkje, amikkel elég jónak érezhette magát az éjfattyak ellen. Ám Zsolti az utolsó körében egy A káosz hatalmát húzott és rakott ki, amire egyik fekete counter sem volt megoldás. Gergő egyetlen reménye az lett volna, ha a gyűjtőből a Kurtz és a szaggató jön vissza, ám a kalandozó helyett az eldobott avatár pattant a játékba, ezzel pontot téve a meccs végére.

201403301766

Egyedi Jellemek harca

A nap második felében egy pesten is és korábban vidéken is sikeres formátummal vártuk a játékosokat. Háromszínű versenyt tartottunk, ahol minden jellemből kellett egy színt választani. Sok játékos „lusta” volt, hiszen a mezőny fele a hagyományos paklijából varázsolt háromszínűt, így a mezőny hasonló volt a korábbi versenyhez.

 • Átkozott követős + 3 Bűvös erdős köd pakli
 • A legfőbb követő fattyakkal és ködözéssel
 • Villámháború: kontrollos és mérgezős, valamint xenós Manafamiliárissal
 • Edralian
 • Kyorg ősmágus + Lassan járj! éjfattyak kontrollos körítéssel
 • Antimágikus rakshallion + Változó környezet direktsebző pakli
 • Leah követője
 • Tharr követője + Lassan járj! moa pakli
 • Életenergia kontroll
 • Semleges csatamező kontroll
 • Átkozott követő + 3 Bűvös erdő Őshangya messiásra építő őshangya pakli

201403301770

Ami a színeket illeti, a jó jellemből Elenios (8), a semlegesből Fairlight (7), a gonoszból Leah (6) volt a legnépszerűbb. Ezúttal nem volt olyan szín, amit ne használtak volna, sőt, minden szín legalább kétszer előfordult a versenyen.

Habár viszonylag sok lényes pakli volt, a dobogó tetejére ezúttal is Életenergia állhatott, méghozzá Aranyi Ákos révén.

A végeredmény

I. Aranyi Ákos (paklilista)

Előnyös üzletes kombó pakli Életenergiával.

II. Egyed Dávid (paklilista)

Chara-din horda A legfőbb követővel.

III. Nagy Róbert (paklilista)

Mérgező pakli Villámháborúval.

Érdekességek a versenyről

 • Erdős Viktor (Kyorg + Lassan járj! kontroll) és Nagy Róbert (Villámháború) első meccsén Viktor optimálisan kezdett Martian repertoárral + Beholder mágussal, ám Robi keze (hála az ősmágiának) ennél is ideálisabb volt. Viktor első körében egy Sötétségszellem és Zanpók után kirakta a kezét, majd az első körben húzott 3 lapból (Sötétségszellem leesik a Zanpók miatt) megölte Viktort egy kellemes 22-es sebzéssel.
 • Nem ez volt az egyetlen első körös győzelem ezen a versenyen. A döntőben Aranyi Ákos és Egyed Dávid találkozott. Döntetlen állásnál a 3. meccset Aranyi Ákos kezdte, Dávid a Molluszkra fattyat kért, és végül ez okozta idő előtti vesztét. Ákos egy Isteni igazságtétellel nyitott, amire kapott 2 manát, amit egy Manaregenerációval megduplázott. Ezután kirakta a kezében lévő Mágía síkot, majd egy Isteni keggyel termelt 6 manát. Az utolsó lapja egy Ősi legendák volt, ami a Homályúr betörése után kikereste az Előnyös üzletet, és ezzel rádobta a végtelent ellenfelére.

201403301769

Áprilisban természetesen folytatódik a Beszűkült látókör sorozatunk a fenti tiltott lapokkal. Emellett egy Hatalom korlátozása versenyt tartunk, ahol többek között tiltott lesz a Raia követője és a Szánalmas teknős is.

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát és elégedett volt az eredményével. Várunk mindenkit szeretettel és süteménnyel április 26-án is Székesfehérváron.

Horváth Dávid

5 thoughts on “Előnyös üzlet volt Székesfehérvárra utazni

 1. Persze, már megint ilyesmiket kell írni!….am 99 ft a Kozel fehérváron, menjetek versenyre gyerekek! 🙂

 2. Jó kis ersenyek voltak. A sideomban nem 3 pirinyó, hanem 3 pihenő volt 😀

  Tutira megyek jövő héten is!

 3. Legközelebb sztem azt tegyétek ki cimbe, hogy 99 Ft-os sör, lehet kicsi lenne a verseny befogadóképessége 🙂

 4. Bocsi Ákos.:) eleinte Pirinyónak olvastam aztán kijavítottam, de ezek szerint rossz verziót küldtem el Zsoltinak.:D
  várunk mindenképpen.:)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.