Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Dupla beszámoló xenók és víziók társaságában.

Az előző héten a közelgő Zén kiegészítők várható tartalmáról meséltem nektek a Szivárgás rovatban, így adós vagyok még nektek az általam tesztelt pakliról szóló mesével. Ennek következtében most két deckről is olvashattok röviden, miután túl vagyunk az e heti teszten is.

Az előző héten az egyik kedvenc etnikumom mellett döntöttem, és xenó paklit állítottam össze, miután négy új példány is található belőlük a tesztlistán. Némi dilemmázást követően végül a sokat pörgetett Hegymélyi keltető + Chara-din követője kombinációval felálló változat mellett döntöttem.

kifejlett_xenomorfAz új xenók között található két olcsóbb darab, melyek remekül szolgálják a követővel történő fattytermelést. Persze nem csak ezért jók: az egyik remek ellenszere lesz a varázslatoknak, és jó eséllyel más paklikban is viszontlátjuk majd ősmágiás mivoltának hála, a másik pedig egy igen egyszerű példány, amely pörgeti egy kicsit a paklinkat. Ami a másik két xenót illeti: az egyik egy viszonylag sokoldalú darab, melynek szinte minden szituációban hasznát fogjuk venni, az utolsó pedig a legfőbb kedvencem, egy felújított xenomorf, amely mindenképpen hiánypótló lap lesz a pakliban, és szeretni fogják az etnikum kedvelői.

A pakli felemásan teljesített. Bakos Attila gyűjtőgenerálós Bilincse félig-meddig hazai pálya volt a xenók számára, őt viszont igencsak zavarta a Keltető, így a fattyak hordáját hosszú távon általában nem tudta megoldani, miután elsősorban feltámadós lényekkel operált, már ami a nyerés módját illeti. Dani Zoli a múltkor már említett A behemótok nagymesterét pörgette, mely az új lapoknak hála ismét előkerülhet majd a mappákból. Itt nagyjából döntetlen közeli eredmény született, és leginkább itt jött elő a pakli kombós vonala, az új xenók ugyanis remekül fognak együttműködni a két visszavetetős táppal, a Kifejlett xenomorffal és az Iszonykeltővel, így nem egyszer jöttem vissza kínosan rossz szituációból. Utolsó ellenfelem Bartus Gergely volt, aki Ősi rúnás bűbájokkal tolta. Itt általában nem sok esélyem volt, köszönhető a Techiánafluxnak, valamint az egyik új, broken bűbájnak, melyet azóta persze már korlátoztunk, és gyengített formában tesztelünk tovább. Az minden esetre biztosnak tűnik, hogy az új lapoknak köszönhetően a bűbájos koncepció még közelebb kerülhet majd a versenyasztalokhoz.

Összességében tetszettek a xenók. Lassan annyi jó darab lesz köztük, hogy a paklink 70-80 százalékát is kitölthetjük velük akár. Emellett megéri majd próbálkozni velük más szabálylapokkal is: a Zarknod bilincse, a Zarknod börtönében és a Korlátozás is kellemes otthon lehet majd számukra, hiszen már bőven lesz miből meríteni.

A mostani héten egy rég elfeledett koncepcióval, a víziókkal próbálkoztam, melyet új lapokkal próbálunk majd feltámasztani a következő kiegészítőben. Az erőteljes védelem elkél, hiszen egy rendkívül sérülékeny pakliról van szó, így A legfőbb követő bevetése mellett döntöttem: Az álmok mestere mellett, Antimágikus rakshallion, Homályúr, meg persze Molluszk, az ócskás tették teljessé a követő-repertoárt.

viziocsapasA paklit leginkább két fő nyerésének felújítása teheti majd ütőképessé: az új Víziócsapás, illetve Visszatérő rémálom jelentőset gyorsítanak a meglehetősen elavult paklin. De szintén remekül illeszkedett a Molluszk mellé az egyik felújított lila vízió, mely egy másik oldalról is segítette a győzelmet – rutinos játékosok ennyiből már ki is találhatják, hogy melyik lapról van szó. Sok pakliban viszontláthatjuk majd a kártyát. A használt víziók között volt még egy felújított példány egy leszedés személyében, valamint egy teljesen új darab, melynek célja az ellenfél akadályozása.

A fentieket régi vízió spoilerekkel (Víziók, Hosszú álom, Térfaló manaspórák, Tűnékeny csábítás stb.), valamint gyűjtőgenerálós, valamint onnan táplálkozó lapokkal (Morgan rontása, A csontkupola ura, Megrontott lélek, Lélekgyűjtő) egészítettem ki, és végül egy egészen ütőképes pakli állt össze – a tesztelés előtt igencsak szkeptikus voltam, de végül egészen jól teljesített a deck.

Első ellenfelem Györki Dávid volt, aki az új kalandozókat és KF-es tárgyakat próbálgatta Lépéselőnyös paklijával. És bár a paklija komoly tempóra képes, a Homályúr és a Molluszk határozottan zavarta (persze kit nem), így a legtöbbször sikerült kihúznom addig, amíg tisztességes mennyiségű vízió gyűlt össze a gyűjtőben. Ezt követően Bakos Attila következett aki az éjfattyakat próbálgatta – igen, most is lesz belőlük néhány új darab. A fatty itt nagy segítség volt, de így is szoros meccseket játszottunk – volt, hogy összejött a győzelemhez szükséges gyűjtő, de többször is ki tudott lőni az utolsó pillanatban egy-egy Ősi praktikával. Legjobb lapja egyértelműen az az éjfatty volt, amely visszaküldte az őrposztban tartózkodó lényeimet a tartalékba, hiszen így szabad volt az út a hatalmas monszterek előtt. Végezetül Abonyi Attilával csaptam össze, aki Életenergiás Előnyös üzletes paklival volt. Az első meccset sikerült nyernem ellene, utána azonban többször is megvert, hiszen a Homályúr lövését követően zavartalanul garázdálkodott. Jól illeszkedett a paklijába egy első blikkre meglehetősen drága, ám valójában igen sokoldalú és rengeteg lehetőséget rejtegető keresés, melyet bizonyára sokféle pakliban láthatunk majd még a tesztelés folyamán.

A kezdeti kételkedés ellenére tehát egyáltalán nem teljesítettek rosszul a víziók: némi kísérletezéssel és optimalizálással azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy szép eredményeket lehet majd elérni velük a versenyeken, ami ennyi év távollétet követően mindenképpen nagy szó.

Folytatás a jövő héten!

Csető Zsolt

7 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Nagyon jó lapokat kell kiadni ahhoz, hogy a víziókból legyen valami. Annyi új semmizés jött ki mostanában, hogy én nem érzem benne az erőt.
  Remélem nem lesz igazam, szerettem ezt a koncepciót régen.

 2. Nem a fészekőr. De jók lesznek garantáltan. Mellesleg abszolút újak is, így újabb remek képekért csorgathatjuk a nyálunkat 😛

 3. Xenók és víziok !! Szép az élet!
  Jól láttam hogy a teszt vízió pakliból kimaradt a Dornodon vagyis az éjfatty sóhaj.
  Azért azzal is lehet még mit kezdeni……
  De nagyon jó hogy jönnek ki uj víziók (iletve felújítottak).

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.