Randomlap, vagy amit akartok

Két papíros motorozik mostanában az agytekervényeimen, vessünk rájuk egy pillantást.

Ki cselt vet, vihart arat (vagy legalább 3-mal drágább a következő körben). Kiváló ellenlap bizonyos koncepciók ellen, azonban hiába kezdünk ezzel, ha ellenfelünk Kyorg tudással (vagy egyéb védekezéses lapokkal örvendeztet negációmeg minket az első körben). Igen, sajnos kivédhetetlen, ok, egy counter plusz semmizés kombó megoldja, de igencsak valószínű, hogy tempóhátrányba kerülünk miatta, nem véletlenül tartja sok játékos AZ ultimate erőforrásnak, jelenleg a HKK legerősebb lapjának. Mit lehetne csinálni vele? És ekkor ugrott be egy korábbi tesztlap (Pohner Ádámmal beszéltük még anno, hogy volt szó a felújításáról, azonban lekerült a listáról, és a meg nem valósított lapok táborát erősíti), a Negáció. Maga a lap igencsak érdekes, egy varázslatot az ellentétére fordít (viszont csak sebző és gyógyító varázslatra működött). Megmondom őszintén nem tudom, hogy ez a lap milyen karriert futott be (talán az öreg motorosok megírják nekünk), viszont azt garantálom, hogy felújítva egy iszonyat érdekes countert kapna a játék, ami akár kezelné is a jelenleg burjánzó Kyorg tudás-problémát. Megálmodtuk tehát a lap új változatát:

Negáció (új)

1 nekron, azonnali reakció

Egy azonnali vagy általános varázslat hatását az ellenkezőjére fordítja. Csak olyan lapra működik, ami sebez, gyógyít, vp-t ad, vagy pusztít, lapot huzat vagy dobat.

Első kör, Kyorg tudás – NEGÁLOM, dobj kettőt. #thxbro#minuszketlap#asd

A másik lap amin sokat gondolkoztunk mostanában szintén egy régicélpontasd motoros, noha nem a hőskorszakból. Szintén számtalanszor volt szó a felújításáról, mi játékosok is sokszor kértük, sőt, még egy régi cikkben Tomi is írt róla pár sort. Úgy gondolom 2014 a választás éve. Méghozzá a Célpontválasztásé! Nagyon bízok benne, hogy ez a lap egyszer megjelenik felújítva, eléggé meg lehet vele figurázni néhány paklit (imádom a trükkös countereket). Régen szó esett, hogy mekkora kombó lehet ez egy Sötét kántorral (régi szép idők, amikor 10 seb még számított valamit…), aztán amikor a Vulkáni energiás paklik tomboltak, felmerült, hogy ‘becélpontválasztani’ egy leszedésre elég meleg, instawin. Nyilván csak elméletben, hiszen 4 vp-t senki sem szívesen rak bele egy ilyen lapba. Hogy nézzen tehát ki az új?

Célpontválasztás (új)

1 nekron, azonnali reakció

Megakadályoz egy lapot, melyben a “célpont” szó szerepel, vagy egy ilyen lap kijátszásakor választhatsz neki egy új célpontot.

Bele a közepébe! Sok jó papírt el lehetne ezekkel kapni úgy érzem, mindkét lap speciális counter lenne, de néha igen nagyot lehetne velük oltani.

HKK, gyűjtsd és counterelj!

Dév bácsi

16 thoughts on “Randomlap, vagy amit akartok

 1. “Úgy gondolom 2014 a választás éve. Méghozzá a Célpontválasztásé!” Iszonyat! 😀
  Tényleg megérne egy felújítást, de az 1 nekron kissé meleg lenne, dobnék rá valami magasabb IK-t. Negáció: nem vetne fel túl sok problémát? Pl. mikor csinálja mindezeket, amikor az eredeti lap is csinálná? Kyorg tudás->Negálom-> jóóóó, kiterülök, kör végén dobok két lapot… jaaa, hogy nincs már a kezemben? 😛

 2. Nagyon jó lenne mindkettő, de nagyon (az n-ediken) meg kéne rágni a szövegezésüket, hogy a kiadásuk utáni három kérdezz-felelek ne ezek magyarázatával legyen tele.

 3. Mindkettő papír iszonyatosan jó és nem sablon. Az IK-jukat kissé Solisaréhoz csinálnám meg, első két kör nulla, aztan meg max mondjuk 1, cserébe sebződsz. A nekront nem szeretjük:)

 4. Illetve még talán annyit, hogy Fairlightot ne erősítsük. Kaotikussága miatt talán a Negáció CHD, a célpontválasztás meg Elenios.

  Ahogy Jani is írta, a szövegezés nagyon körültekintő munkát igényelne pl. mi történne, amikor mondjuk egy Kapzsiság büntetésére reagálok vele? Az összes az aktuális vpm lenne?

  Mindenesetre ilyen lapokért én is szívesen venném a kieget.

 5. Pit :jogos, ne legyen nekron !
  Mindkettő a kedvencem volt annak idején ,de nem voltak annyira erősek….
  És bizony a szövegre oda kell figyelni (mondjuk más lapoknál is…..)
  Sztm egyébként nem volna ez a két lap nagyon erős, mert ugye hiába jön ingyen is akár, kell hozzá az ellenfél (esetleg az enyém) lapja ami után kirakom..De sebaj jöhet mindkettő!

 6. Szuperimbatáp lenne mindkét lap felújítva!!
  Zanszilánkra cserélni azt a csúnya nekront?
  Negációt Sherannak?:))

 7. A legtrükkösebb counterei Tharr-nak vannak (Zilak-din, a sors fintora, haláltánc, az erős gyengéje). Szerintem a célpontválasztás oda is jól illene. Amúgy meg, ha maradnak sárgák, akkor sincs semmi baj. Nagyon népszerű lapok lennének.

 8. Ha ilyen lapokba gondolkodunk akkor egy másik régi spoiler(gyík lesújt) felújításán is ellehetne gondolkodni.A funkciója hasonló mint az említett lapoknak.

 9. első blikkre túl erősnek tűnik mind2.
  nekron jo költség, így nem fog bekerülni kombo paklikba a kyorg mellé.
  viszint tényleg túl kevés 1 nekron. szinte ingyen van így. 1 nekronos lapcunter meg brutál lenne. szinte minden lapon szerepel a célpont, legalábbis elég gyakori.

 10. “Negáció” pakli létezett , 1995 és 1996 elején muzsikált.KonTROLL kombo volt :S
  Versenyt is nyert.

  kombo ( ne röhögj,tényleg ez volt ) :

  Zöldellő fa + Azonnali gyógyítás+NEGÁCIÓÓÓÓÓÓ

  A jó öreg “Direkt kontaktus” után.

 11. Én már többször is beadtam a Célpontválasztás és a Gyík lesújt felújított változatát de nem került fel soha a teszt listára. A Balázs szerint sok a szabály para velük..:(

 12. “egy másik régi spoiler(gyík lesújt) felújításán is ellehetne gondolkodni.”
  Köszi az egykor volt lapom sponzorálásáért 🙂
  Nem vagyok a jelenlegi aktív játékosállomány tagja immár 2003 óta, de az online HKK-ban, amíg létezett olyan hogy fejlesztés, eléggé kardoskodtam a Célpontválasztás felújítása mellett. Jók a vicces kánterek (ilyen a gyík lesújt is), bosszantóbbak tudnak lenni, mint a raklap egyszerűségű megakadályoztam azt bekaphatja a másik jellegűek…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.