200 játékos, 800 bejegyzés, 9000 komment – Két éves a HKK Blog!

Megragadjuk az Akmalmat alkalmat, hogy megköszönjük mindannyiótok töretlen támogatását!

Nagy nap ez a mai – számunkra legalábbis mindenféleképpen, ma ünnepli ugyanis fennállása második születésnapját a HKK Blog! A konfettiesőben való fürdés, valamint a Demizrák és Samanthák testéről elfogyasztott Földanya gyümölcsei mellett úgy gondoltuk, egy rövid összefoglalóval tisztelgünk a mögöttünk álló munka előtt!

Következzen hát néhány érdekesség, meglepő adat és jövőbeni terv a HKK Blog háza tájáról!

Az emberi faktor a legfontosabb, és úgy vélem illendő, is ezzel kezdenünk. A kezdeti felállás  óta, ahol az alapítók (Bíró Tamás, Csető Zsolt, Egyed Dávid) mellett Felizardo Dániel, Papp Ádám és Varga Károly is jelen voltak, már sok víz lefolyt Ghalla Vérkeszegekkel és Opati polipokkal teli vizein, jelenleg a Csető Zsolt, Egyed Dávid, Dávid Máté trió viszi a stafétát.

Szerkesztők jöttek-mentek, és állandó íróink mellett nagy örömünkre másokból is kikívánkoztak építő jellegű cikkek, rovatok! Magas létszámuk miatt vendégíróinkat és a beszámolóikat lelkesen küldő versenyszervezőket egyenként felsorolni igencsak bajos lenne, de ezúton is köszönjük nekik, hogy gondolataikkal emelték a blog nívóját! Aki szeretne csatlakozni az igencsak illusztris társasághoz, ragadjon billentyűzetet és küldje el bátran művét!

De most már tényleg jöjjenek a tények, íme a HKK Blog múltja számokban!

blog_fooldal

Mintha csak tegnap lett volna, hogy közzétettük első bejegyzésünket, melyet azóta 815 másik követett. Ez is jól mutatja, igyekeztünk tartani magunkat a fejlécben is olvasható szlogenhez: hogy minden napra jusson nektek kisebb-nagyobb HKK-s olvasnivaló. Sőt, a napi egyes átlagot jócskán túl is  szárnyaltuk!

A HKK-s társadalom lelkes tagjait semmi nem tántoríthatja el az új információk gyűjtésétől, még egy külföldi kiküldetés vagy rövid nyaralás sem! Ezt mutatja azon adat, mely szerint három kontinens, összesen 21 országából érkezett rendszeres látogató az oldalunkra (csak a legalább 100 fölötti oldalletöltést produkáló országok listája)!

Kétéves fennállásunk óta több mint 1,1 millió alkalommal kattintottatok cikkeinkre, durva matekkal azt mondhatjuk, minden cikkünket átlagosan 1500-szor töltötték be a felhasználók. Ez persze csak átlagos szám, vannak rosszabb és jobb napok is, a legnagyobb sürgés-forgás például 2013. február 18-án támadt oldalunkon, amikor is 11.657 oldalletöltést könyvelhettünk el a nap végére, a két éves összlátogatottság 1%-át! Ezt a tekintélyes számot lényegében 3 cikkünk hozta össze:

Érdekes infó azonban, hogy az általatok legtöbbször betöltött cikkünk mégsem ez volt, hanem a HKK gyorstalpaló kezdőknek , mely a kezdő-sarok elindításának apropójából kelt életre. Zsolti iszonyat precíz összeállítását, megjelenése óta több mint 2300-szor nyitották meg, ami újabb bizonyíték arra, nem reménytelen a fiatal utánpótlásra építeni!

header1_vilageges.png

A hónapok során tehát nem csak a tapasztalt és profi játékosoknak igyekeztünk érdekes írásokkal szolgálni, de a kezdők segítése is kiemelt célunk volt. Számos kifejezetten nekik szóló cikk született, melyeknek külön szekciót is létrehoztunk a menüben, valamint elindítottuk a Toborzás projektet is, melynek keretein belül számos új játékos csatlakozott a népes HKK-s közösséghez – némelyikük azóta már az amatőr mezőny legjobbjai közé tartozik.

Nagy örömünkre ezeket gyakran az első sorból figyelhetjük, hiszen indulásunk óta havi szinten szervezzük elborultabbnál-elborultabb ötletek mentén létrejövő versenyeinket, melyek kirángatják a hagyományos- és egyéb népszerű formátumokra berendezkedett HKK-s agyakat a rutin-készülés nihiljéből. A visszajelzések alapján pedig elmondhatjuk, jó irányt vettünk, két év és 22 verseny során közel 200 játékos fordult meg nálunk legalább egy versenyen, és előfordult olyan alkalom is, ahol 50 fölötti nevezőszámmal kellett szembenéznünk! A folyamatosan megújuló ötletek mellett különböző nyereményjátékok, zsákbamacskák és extra pontokat hozó küldetések is növelték a játékélményt, a fejlődésünknek igazából csak saját kreativitásunk szab néha határt!

Apropó, extra pontok! Saját versenyeinkre a HSZ-hez hasonló jutalmazásos ligarendszert vezettünk be, a Blogliga féléves küzdelmeibe pedig egyre többen neveznek, hiszen ki ne akarna ingyenes drafton mókázni egy jót, több hónapos munkájának elismeréseként! Az itteni nevezők száma is szépen fejlődik, a jelenlegi kiírásban 60-an szállnak harcba a beülőt jelentő helyekért, az aktuális állásról szóló cikkeink nézettségét böngészve pedig megállapíthatom, igencsak izgatja mindenki fantáziáját, vajon odaér-e majd a végén.

header1_istenekviadala.png

Nagy örömünkre azonban nem csak nézettek, de vita- és véleményindítóak is cikkeink,  az interaktivitás is remekül működik, amiért ismét csak köszönet illeti a közösség tagjait, kezdőktől és profiktól egyaránt! Ezt mutatja, hogy összesen több mint 9 ezer hozzászólást szórtatok szét cikkeink alatt, ami átlagosan bőven 10 fölötti kommentet jelent írásonként! Persze ez is ingadozó szám, voltak már 100 feletti kommentek, és az érdeklődést nélkülöző írások is. Ennek eredményeiből mi is tanulunk, éppen ezért következett be már eddig is számos változtatás, amiből a kétéves évforduló utánra is jut jó pár!

A jövőben is mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy az újoncok kapaszkodóra leljenek a Blogon, vagy azon kívül. Az újak bevonzására ugyanis már egy iskolalátogatást le is fixáltunk, amit reméljük követnek majd újabb lehetőségek is, valamint az érdeklődők közösségbe illesztésére számos programot (Toborzás, tábor, szabadidős tevékenységek stb.) szerveztünk eddig is, ami a jövőben sem hagy alább!

Emellett persze szeretnénk majd többet foglalkozni a professzionális szemlélettel is, olyan írásokkal, melyek a szokásosnál mélyebben turkálnak a HKK végtelen bugyraiban, legyen szó pakliépítésről, vagy akár különféle szituáció-elemzésekről. Rendszeresíteni szeretnénk emellett a kísérleti jelleggel egyszer már kipróbált HKK Blog Podcastet, így terveink szerint májustól állandó audio-adásokkal fogunk jelentkezni.

header1_zanszilankok.png

Mindig is fontosnak tartottuk emellett a közösségi jelleget is, amit természetesen a jövőben sem adunk fel: olyannyira, hogy egyik új rovatunkkal, a Battle of the Weekkel újabb rendszeres alkalmat szeretnénk majd adni a kártyások rendszeres összecsődítésére – de erről legyen elég annyi egyelőre, hogy általunk összeállított paklik összecsapásáról, és nyereményekkel felturbózott közösségi őrületről van szó. Továbbá terveink között szerepel egy időközönként tartott “fórum” szervezése is, ahol veletek közösen agyalnánk majd a HKK előregördítésének mikéntjéről, az eddigieknél is direktebb, közvetlen visszacsatolást szerezve a játékosoktól.

Ahogy látható, eszközöltünk egy egészen minimális dizájnfrissítést is (háttér, új fejléc), de frissítettük és aktualizáltuk a fenti menüsor tartalmát is – utóbbi néhány nap múlva formailag is alaposan meg fog újulni, így még átláthatóbban böngészhettek majd.

A megújulás minden esetre ezzel nem áll meg: reméljük, hogy egy év múlva újabb sikerekre, újdonságokra és örömökre tekinthetünk majd vissza – meg persze egy nagy és virágzó HKK-s közösségre. Ez volnátok Ti – azok, akik miatt az egész blogot csináljuk. Köszönjük, hogy velünk vagytok (beleértve természetesen a Beholder Kft-t is), és reméljük, hogy ez a jövőben sem fog változni!

Bíró Tamás és Csető Zsolt

14 thoughts on “200 játékos, 800 bejegyzés, 9000 komment – Két éves a HKK Blog!

  1. Es kulon koszi, hogy belinkeltetek a cikkeket, vagyis az adott kategoria alatt most minden odatartozo cikk lathato!

  2. Még vagy 10 szer ennyit és akkor hiba nem lesz:P Nagyon köszi a munkátokat!Nélkületek nem itt tartana ez a játék és maga a közösség sem…
    Ja és nagyon köszi, hogy aktualizálva lettek a cikkek a fejlécben(ráfért már:P)!!!

  3. Csak így tovább! 😀
    (A versenyek utáni interjúkat a győztesekkel/legjobb amatőrökkel mondjuk visszahozhatnátok, azok egy kicsit hiányoznak… 🙂 )

  4. Köszi mindenkinek! És azt is, hogy elnézitek, hogy Dév bácsi néha elfelejt cikket írni! Cserébe megígérem, hogy jövő héten kaptok új HKK mesét. Köszönet a támogatásotokért, iszonyat jól esik hallani amikor lemegyünk a dungeonbe, hogy ‘nagy rajongótok vagyok’ vagy ‘meghaltam a Niles poszttól’. Respekt!<3

  5. Nagyszerű segítség kicsiknek és nagyoknak, remek szórakozás az egész családnak! Éljen az éljen!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.