Paklileírás – Galetkik, galetkik mindenütt

A kéréseteknek megfelelően Dávid Máté galetki paklit készített a hétvégi versenyre.

Arra kértelek benneteket legutóbbi cikkemben, hogy írjátok meg, milyen típusú deckleírást látnátok szívesen a Dungeonös beszűkült versenyre, és a legtöbben a galetkiket kértétek. Az eredeti témafelvetésben elhintettem, hogy elsősorban nem csak a gigantikus gyűjtivel rendelkezők számára szeretnék egy kis mankót nyújtani, így egy-két lapról le kell majd mondanunk (ám ahol minőségi előnyt jelent pár „drágább” kártya, úgy azt jelzem majd). Fontos azonban, hogy nem klasszikus „olcsópakliról” lesz szó, ritka kártyák is megtalálhatók lesznek szép számmal. Ezek csupán a „200-ért odaadom” kategóriába tartoznak túlnyomó részt.

az_osok_famulusaA felvezetéshez még hozzátartozik, hogy a cikk számomra is izgalmas módon fog megszületni. Igyekszem minden egyes gondolatomat, lapválasztásomat „papírra vetni”, így láthatjátok, hogyan birkózom meg ezzel a nemes feladattal. Előre hát galetkik!

Minden verseny előtt érdemes elemezni a várható metát, hogy az ahhoz leginkább illő paklit választhassuk a formátumra. A helyzet most annyiban módosul, hogy egy homályos mankónk már van, ami mentén el kell indulnunk, de hogy milyen lapokat válogatunk az „arculatunkhoz”, az nagyban függ a várható deckektől. Első dolgom megnyitni a Dungeon honlapját, ahol áttanulmányozom a kitiltott 224 lapot (*olvas). Jónéhány koncepció kiesik szerencsénkre, míg nekünk csupán egy potenciális jelöltünk marad majd ki a csapatból, nevezetesen a Hammurapi Ősfortyanat (semmi pánik, biztosan találunk helyette valami odavalót). A listából kiviláglik pár potenciális esélyese a versenynek (a versenyek előtti „spy-olás” aranyat tud érni, ám erre most sajnos nem számíthatok).

idozitett_gombaZanszilánk deck biztosan várható. Jellemzően Változóval / Rúnával / Mezővel (Börtönnel?). Gyors deck, aminek még bivalyerős countere is maradt  (Sirokkó). Talán a legutóbbi vendégcikk miatt is, de biztosan fog valaki Gomba-Bálvány Molluszkos deckkel próbálkozni. Ha már kombó deck, akkor a Szánalmas teknősöket se felejtsük ki a buliból. A Zseniális teki szerencsére kiesett, így egy komoly asztallocktól el kellett búcsúznia a decknek, de még így se írnám le az egylapos kombó erejét. A jó öreg Járj is szinte ordít, hogy valaki vezényelje már őket a dobogós helyek egyikére. Mind a klasszik Átkozott követős, mind az éjfattyas Kyorgos változat versenyesélyes, ezt nem árt fejben tartani. A legutóbbi fordulóban egy tárgy deck is felütötte a fejét, ami egész sokáig elöl vitézkedett, szintén összerakható (ha Varga Robi még mindig az asztalok mellett foglalna helyet, akkor biztosan rá és az ő tárgy deckjére tennék egy kisebb összeget; akár van hozzá side, akár nincs). Ezek talán a leggyorsabb/legkorlátozóbb deckek, amikből több is előfordulhat a versenyen, tehát ezekkel kell tudnunk felvenni a versenyt. A többi opció (melyek száma kb. a végtelen felé konvergál) játékmechanikájában hasonló, így ha a fenti deckek ellen jók vagyunk, akkor azokkal se lesz bajunk (a soklényes hordákról se feledkezzünk meg).

Van egy sejtésünk arról, hogy mik jöhetnek szembe velünk, kezdjük hát összedobálni az itthoni mappákban álló galetki tartozékokat.  (*rövid időn belül 5 mappa és kb. 3 cipősdoboz félig kibelezve hever az ágyamon)

Gyorsan határozzuk meg a deck arculatát. Mivel első körben szeretnék testrészekkel is, valamint galetkikkel is játszani, így a nagyon korlátozó szabálylapok közül nem szívesen csapnám egyiket se a deckem mellé (nem túl jó 4 testrészt szorongatni galetki nélkül, ha éppen lebilincseztük magunkat, akkor semmiben nem reménykedhetünk). Tegyünk hát egy próbát Az ősök famulusával. Vegyük sorra a követő mellett a legjobb első körös dropokat.

gumo3 Gümőfejű Ottó – Ha vele tudunk kezdeni bármikor, akkor nagyon nem fogjuk húzni a szánkat. Hacsak nem goblinokkal hoz össze minket a sors, akkor bizony az ellenfél minden lapját drágítani fogja a szentem, márpedig a jellmondatunk a következő: „A tempó hatalom!”

3 Alba Regina – Szintén megpörgeti a decket már az elején, ha később jön fel, akkor is egy 4-est a lehelésével oda tud csavarni (ilyenkor már jellemzően manából is tudunk fújni), így később se lesz teljesen haszontalan.

3 Ölvefoltozó – Ha van galetki a kezünkben, akkor kezdőkézen ugyanazt tudja lényegében, mint Regina, csak 2-vel kisebbet csap oda (ilyenkor ugye a +2 manát választjuk neki). Később is jól fog jönni, mert rengeteg zavaró 2-es lap várható a versenyen (Goblin kuti, tárgyak, Fertőzött szentély, Harq al-Ada, Gomba/Bálvány).

spora3 Spóra – Őt is nagyon fogjuk szeretni. Egy nekron mondhatni semmi (ráadásul ha le vagyunk Átkozottazva és Járjazva, akkor is kijön első körben… ráadásul az Eldüeni vándort is körberöhögi), viszont manát termel a következő körre, valamint erősíti a túlnyomó részt apró galetkiket.

2 Rynthus – Neki is fogunk örülni, mert vagy minket ajándékoz meg egy kis extra manával, vagy az ellenféltől veszi el, ha éppen spórolni akar. Azért használok belőle kettőt, mert a fentiek mind jobbak első körben (az Ölvefoltozó véleményes).

3 Kamdemu – A deck motorja lesz a fiú. Szintén első körös, ráadásul most eszembe jutott egy jó kis testrész, amivel ő is tud pörgetni az első körben (később visszatérünk rá).

Egy levegőre megvan, hogy milyen jó első körös opcióink vannak. 17 lap egy 45 lapos deckből jó aránynak tűnik. A 4 lapunkból csak felhúzzuk az egyiket, amik közül szinte mindegyik jó akkor is, ha nem mi kezdtük a játékot. Ahogy láthatjuk, csak Ottó esetében nem marad 1 manánk az első körünk végére (ami nem akkora hátrány, mert ellenfelünk drágább lesz miatta), így minden más eshetőségre dobáljuk is befelé a counter sztárjainkat.

a_magus_ujja3 A mágus ujja – Brutál! 1 manás lapcounter, majd utána spellcounter is lehet belőle egyből. Ha a kezünkben van, garantáltan nem fog tudni elindulni az ellenfelünk.

3 Demizra – Ő is 1 manás counter. Igaz, az ellenfél visszaveheti a lapot, ám ha a Kamdemuval indítunk, akkor nagy valószínűséggel le tudjuk majd tekerni a megcounterelt lapot. A jó öreg Demi az első nem 200 Ft értékű kártyánk, azonban az ő fénye is megkopott az évek során, az egykoron 2.000 HUF-os csúcsspoilert ma már a töredékéért be lehet szerezni, ugyanis egyetlen komoly pakliba se fér már be (egyszerűen vannak nála jobbak).

23 lap, a deck fele megvan. Eddig egy „és egy pici” színű a paklink, ami meglehetősen sok lehetőséget nyújt nekünk a finomhangoláshoz. Térjünk is át a testrészekre, hiszen valahogy fel is szeretnék tápolni a kis galetkijeinket.

manado_csap2 Manadó csáp – Van olyan játékos, akinél szerencsére öregebb ez a lap, így biztos sokan felütitek most a Behó lapkeresőt megnézni, miről is beszélhetek. Nos, 0-ért 6 mana.. Trafó? MEGATRAFÓ! Kamdemu lejön, keresi őt, beüt, majd valószínű a többi lapunkat is ki tudjuk rakni a kezünkből. Nem rossz, nem rossz. De ugyanerre a mutatványra képes Alba Regina és az Ölvefoltozó is. Ottóra is megéri rárakni, hiszen egy leszedést elnyel róla… Hármat ne használjunk belőle, mert ha elhúzódna a meccsünk, akkor bizony nem fogunk örülni neki, ha behúzzuk…

3 A helytartó csápja – Egyszerűen brutális, amit ez a csáp csinál az emberünkkel, illetve az asztallal. Vegyük észre, hogy a fentebb vázoltak miatt a második körünket jó eséllyel 3 manával fogjuk kezdeni, ami azt jelenti, hogy a második körben meg is tolhatjuk, márpedig ha egy Alba Regire ráteszünk egy ilyet, akkor a 2. kör végére lényegében 2 lapból leszedtük az ellenfél egy lapját, cantripkedtünk, valamint odapörköltünk egy laza 12-t (4+8). Ha mi kezdtünk, akkor ellenfelünk 2. körére van 2 manája valami nagyot alkotni, különben halott.

3 Lávaköpet – Manadó csáp után Kamdemura? Szinte biztosan megéri a következő kört, még úgy is, hogy az őrposztba kellett betolnunk a fiút, ráadásul az eddigi 2-je mellé még egy 14-gyel is megkínálja az ellenfelet. Ja, és persze cantrip, csak hogy 0-ért is megérje kitenni.

31 lapnál tartunk. A legnehezebb harmada jön a decknek. Már be tudunk indulni, tudunk ölni, kicsit le is szedni. Azonban stabilizálni kéne valamelyest a történetet. Továbbra is van két színünk, amiből én most egy elsőre talán meglepő színt fogok választani. Ez nem más, mint a sárga.

mirell2 Varázslatos Mirella – Ide ez a kártya tökéletesen illeszkedik. Mivel jellemzően a lényeink gyorsan használódnak el, viszont akkor mind valami hasznosat csinálnak, így visszavenni őket külön öröm. Ráadásul az átlagköltsége a lapjainknak meglehetősen alacsony, így a +sebzés sokszor sokkal erősebb lényeket is el tud takarítani. Gondoljunk bele egy Ölvefoltozó életútjára, aki amikor lejön, lekap valakit az őrposztból, majd bemegy és feltápolva leüt egy nagyobb fickót, majd Mirellával visszavéve és újból megnyomva egy harmadik versenyzőtől is megszabadít. De erejét megmutatja a Kamdemunak eldobált lapok visszavételével, vagy éppen egy elhasznált A mágus ujjának visszavarázslásával is. A 2-es darabszám első megérzés, lehet, hogy a 3-at is elbírja a deck.

2 Gáncsoló farok – Számítunk más tempós deckekre, így ha nem húztunk countert az első körünk végére, akkor tegyük rá a jó öreg farkat mondjuk az Ölvefoltozónkra. Máris 3-at csap első körben a szánalmas kettője helyett. Egy ZSZ deck ellen elég jól fog jönni.

magneses_szarv2 Mágneses szarv – A Mirellánál már megemlékeztünk róla, hogy jópár lapunkat szívesen megnyomjuk többször is. Itt a lehetőség. Ráadásul mivel jellemzően őrposztból fogunk nyerni, így alternatív leszedésként is funkcionálhat. Külön jó, hogy amire elsősorban használni akarjuk, akkor cantrip is. Amiket jó visszavenni: Kamdemu, A mágus ujja, Ölvefoltozó, kiürült Lávaköpet, A helytartó csápja, Spóra (ha 2 seb hiányzik és túl vagyunk a 3. körön, akkor vegyünk vissza két eltappelt Spórát, majd nyomjuk meg őket megint és termeljünk megint két spórát.). A hármat túlzásnak érezném, valamint gyors matek után jelenleg 15 testrész áll rendelkezésünkre. Ez a deck harmada, vagyis átlagosan egy kezdőkézre csupán 1,3 testrész lesz a kezünkben, aminek „Örülünk Vincent”.

2 Tolvaj klántag – A leszedésnél csak a lopás jobb az esetek túlnyomó részében. Ezt már többször kitárgyaltuk, hogy hasztalan soha nem lesz ez a kártya. Miért csak 2? Szituációs lapról beszélünk, ráadásul keresgélni is tudjuk, így nem kell a maximális darabszám (egy újabb lap a nehezebben beszerezhetők közül).

39 papír. Kicsit kezd leszívódni az agyam a sok pörgéstől, ráadásul az utolsó 6 lap megtalálása tapasztalatom szerint mindig a legnehezebb.

A zöld szín rendkívül csábító, ám az eddigi filozófiánkba a barna jobban fog passzolni. Lássuk, kikre bukkantam a mappában.

molekulabitorlo2 Molekulabitorló – Nem nagyon kell ecsetelni, mi mindent tudunk vele manőverezni. Ráadásul ha visszavesszük egy Mágneses szarvval, vagy Mirellával… Jó lap, szituációfüggő, tehát 2 darab.

2 Smack, a tisztogató – Nagy hátránya, hogy csak lényt tud lekapni, ráadásul azt kötelező vele, így üres asztaloknál topdeckelve nem tud elkezdeni darálni. Nem is baj, annál nagyobbat fog szólni, ha Mirellával karöltve egy teljes őrposztot letakarít.

2 Árnyékharcos – Rá inkább kíváncsi vagyok, mint hogy meg lennék győződve a hasznosságán. Jó, ha van a háznál, ráadásul Járj mellett is kifér a 2. körben, a méretei pedig a klasszik Járj ellen elég jónak mondható.

Megvan a bűvös negyvedötödik is. Vessünk számot magunkban, hogy mire lehet jó a paklink. Rendkívül erős 1-2. körünk lehet egy nem drágító deck ellen. A teknős decktől nem igazán félnék, mert ha nem húzza be a kombóját, akkor nem fogja bírni a tempót, ráadásul meg tudjuk a kulcslapjait counterelni (első körben azért nem nyernek a tekik). ZSZ-t egész jól megakasztja egy Gáncsoló farok vagy Ottó, illetve egy jól időzített counter. Ha ő kezd és le tud pörögni, akkor bajban lehetünk, készüljünk side-ból ellene. Horda ellen is jók vagyunk, mert vagy leszedünk kijátszásból, vagy lefújkáljuk a jellemzően kis lényeket, így csak néhány szituációs lapot rakunk be ellenük, ami jó lehet. Járjak ellen bizony hátul vagyunk, így ellenük kell a legtöbb side lappal készülnünk. Még egy Smack, még egy Árnyékharcos, 3 Bűvös tavacska, 1 Tömegbájolás, 3 Tűzmadár kellő segítséget nyújthat. A kombó deckek legnagyobb barátját, a 3 Szem szimbólumot se felejtsük ki a sideból. Gomba deck, illetve más hasonló pörgős összeállítás ellen használjunk sideból 3 A források pusztulását, radikálisan meg tudjuk nyirbálni az erőforrásait. Végezetül pedig készüljünk bilincs ellen is még egy Mirellával, valamint Goblin kutatóval és Bobóval. Helyszín nélkül soha ne menjünk versenyre, így egy Óriások földje és egy Ősök Városa lapuljon a tarsajunkban, ízlés szerint 1-2 Gebarriannal. Azért a 2. körös Gebarrian – Ősök Városa lényegében egy bármikor bevethető 3 manás körmegszak, ami ezen a formátumon rossznak nem mondható, ha valami nagyon csúnyától tartunk.

Remélem, hogy valaki elviszi egy körre a fiúkat. 6/4-re simán jónak érzem őket, így top amatőr díjazást ki lehet belőlük sajtolni. De aztán egy jó sorsolással, Timera áldásával, valamint virtuóz játékkal nehogy kitiltsátok nekem őket a következő forduló előtt!

Dávid Máté

20 thoughts on “Paklileírás – Galetkik, galetkik mindenütt

 1. Jó a deck, ezt így kell összerakni. Egy picit a jövőlátót hiányolom belőle, sztem abszolute esélyes lap.

  Egyébként érdekes opció lehet (Szabó Dávid 1-2-szer bevetette), hogy nem Ősök famulusával, hanem Elenios követőjével rakjuk össze. Hátránya persze, hogy nincs meg az a drasztikus első körös indulás, de azért a 2. körös fix. Kamdemu nem tud rossz lenni, és azért a forgatósa a deck terülése miatt picit necces. Ekkor persze pár olcsóbb galetki (Jövőlátó, Deego) is kell.

 2. Én a sideból Ottó csápját, a pakliba pedig Rúnacsápot hiányolom. Lopni mindig jó és hasznos dolog!! (persze éjfatty pakli ellen elég szar behúzni:D)
  De nagyon pöpec lett!! Hasonló ahhoz amit pár hete összeraktam, csak én a barna helyett a zöldet választottam főleg a Kővéváltoztató csáp miatt. Amire nehezen találtam megoldást, hogy könnyen kiürült a kezem, cantrip testrészekkel próbálkoztam, de nem volt az igazi. Kár, hogy melózom 3.-án és nem tudok velük menni:((
  Grat a cikkehez nagyon jó lett!!

 3. Nekem a legjobban a gondolatmenet tetszett. Ezekből a megfontolásokból/elvetésekből/ mérlegelésekből lehet leghatékonyabban tanulni a pakliépítés fortélyait. Valami hasonló végeredményt hoztam volna össze jómagam is. Emlák még talán megfontolásra érdemes lehet a barna ütőlények helyett, illetve a galetki helytartó / sztraunnusz apó nem egy rossz side-lapok az erőforráskodó paklik ellen.
  Köszönjük, hogy foglalkoztál vele. Grat!

 4. Az összefoglaló rövid listát sose hagyjátok ki a cikkből, srácok. Sokan csak azért látogatnak ide, hogy azt megnézzék, de később, az első elolvasás után is jó, ha ott van egyben, 60 oldal szöveg közbeékelése nélkül a lista.

 5. Szerintem is jó dolog a lista,van mikor nem érdekel engem sem konkrétan egy pakli leírása(pl. ez 😀 ),de egy decklistát szívesen elolvasnék.

 6. Egyébként tetszik a pakli, szorítok annak, aki ezt elviszi a beszűkültre! 🙂

  Annyi tippet hadd adjak, hogy a paklit forgató sose feledkezzen el a ködös galetkikről és testrészekről, sokat jelent, ha elő lehet rántani őket.
  Próbálgattam nem rég egy egyéb köd lapokkal megsegített galetki paklit, azt is meg lehet próbálni ezen a formátumon. Rhatt az erőforrásai és Leah az azonnali beleszólásai miatt lehet jó, a galetkikkel pedig az ölést vihetjük be. Azt a paklit köd követővel raktam össze, de Famulussal se lenne az rossz.

 7. Korrekt deck, nagyjából én is így raknám össze. A barna szerintem felejtős, a Molekulabitorlón kívül egyik lapot sem érzem annyira. Inkább zöld és Kővéváltoztató csáp. Jövőlátót hiányolom, a Manaadó csáp, illetve a Varázslatos Mirella jó találatok, utóbbival kapcsolatban nekem pozitív tapasztalataim vannak (elég a 2).
  Két elvetemült módosítást javasolnék, csak erős idegzetűeknek:

  1. Fekete! Holdlátó vérkutya, Rothadó borzalom, Levi, Mer-gah, Kisebb jégdémon. 😀

  2. Mister Morq Fan “nem lesz köröd” Gor, kiegészítve Kismasszával és Kronopókkal. A Kronopók már a Spórával is finom kombót alkot.

  Hajrá galetkik! 🙂

 8. Örülök neki, hogy sokan javasoltok bizonyos kártyákat, ezek szerint tényleg van érdeklődés a galetkik iránt. Mivel részben versenyre való ötletadó/”felkészítő”, így pár lappal kapcsolatban:

  Jövőlátó: Jópofa lap, de csupán sideba jó. Pörgős ellen, vagy ha fixen nem mi kezdünk (illetve drágítás ellen), akkor be lehet rakni. Egyébként marginális, a deck elszáguld mellette és sokkal jobb dolgokat tudunk csinálni 1 manából.

  Deego: Őt is sideba nyugodtan lehet rakni. Keltető/Bilincs/Hálócsapda ellen egészen kiváló, de a tárgyak ellen is jó. A többi leszedésünk/lopásunk egyből nyomja azt, amit csinál, így nem kell megvárni míg megduplázódnak a jelzők mondjuk egy 2-es lapon (ezért nincs bent alapból).

  Helytartó/sztaurnusz apó: A kettő közül az egyiket használnám csak sideból. Inkább az utóbbit, mert a lényeinktől jó nagyra fog hízni, és később felhúzva kevésbé blank.

  A fangor-kronopókot én nem eröltetném, mert a pókot nem lehet semmivel értelmesen keresni. Márpedig, ha nincs ott a spóra nálunk, akkor a fangor kb teljesen blank. Ugyanezért nincs benne alapból a pók a spóra mellé. Jópofa a végtelen izom, de összehúzni ritkán fogjuk.

 9. Rynthus-ból mért csak kettő? Saját véleményem de abszolút kell bele a 3! Egyet értek Bubu val szerintem a smack-ok helyett a Jövőlátók sokkal hasznosabbak tudnak lenni, hiszen nincs olyan hogy rosszul jönne,baromira el tudja kapni az ellenfelünket, méretei és egészen korrektek, már csak aranyhal a tortán hogy ha szükséges akkor megnézzük a paklinkat és már mehet i a hiki-hoki.
  Szintén személyes megjegyzés, de ha valakinek van a készletben akkor érdemes (1)Illúziócsápot berakini egyet vagy kettő. Mindíg öröm vele helytartó csápot másolni! )
  (2)Agrabzin lebernyege 2Vp-ért cantrip, aktivizálja derék galetkipajtást és az ellenfél legnagyobb örömére minden lapja +1vp (mi egyéb köll még? 😀
  (3)- kővéváltoztató csáp,legnagyobb kedvencem hiszen azzal elég csak egyszer egy galetinek beütnie és onnantól jó esélyünk van a gőzelemre!
  (4) nyálkás ormány-gusztustalan meg minden… de érdemes legalább egyet használni. vagy huzat kettőt vagy gyógyít vag egy elhalálozott gümőfejünket visszapakolja az asztalra- illetőlegesen a +2 sebzés sose rossz!

  Nálam valahogy úgy néz ki a dolog:

  ősök famulusa

  3 Rynthus
  3 Gümőfejű Ottó
  3 Kamdemu
  3 Ölvefoltozó
  3 Demizra
  3 Hamurappi ősfortyanat
  3 Jövőlátó
  1 Deego
  3 Mágus ujja
  3 Helytartó csápja
  3 Kővéváltoztató csáp
  3 Lávaköpet
  3 Mágneses szarv
  2 Agrabzin lebernyege
  2 Illúziócsáp
  2 Nyálkás ormány
  3 Spóra
  2 kornopók

  …illeve be szokott még figyelni egy asztálzózó csáp is ami jó eseben 1 Vp-ér szép nagyot sebez az ellenfélen és MINDEN lényén ami gyakran olda meg asok kis lényt vagy rezisztenciás lényeket- különösen jó lap mivel gümőfejűnek és Rynthus bácsinak is szép nagy a segge!

  Mielőtt bárki megszólalna, Ez mind csak saját vélemény illetve ötlet, a fent szerepelő pakli is ngyon jó lett, és tartózkodjünk azoktól a szereotipiáktól ha vaéaki ötleteket ír egy paklilista alá hogy “jóvann nah, há ilzésekmeg pofonok”- “nem kell lehúzni a palklit amit vért izzadva összeraktunk!”- “hö mer hogy ti aztán jobbat tudtok”- ..szó sincs ilyesmiről!
  (mondjuk Deego még odafért volna hisen lényegében ő az aki elhúzza az ellenfél nótáját! :DDDD )

 10. Korrekt dekt, korrekt összeállítás, korrekt leírás, korrekt esélylatolgatás. 6/4, ha sokszor kezdesz és a csillagok is együtt állnak akkor 6/5.

 11. @Quentin: nem a Deego, hanem Nil húzza el az ellenfél nótáját, én már csak tudom… 😉

 12. Én fajra raktam össze a köd alapú galetkidekket 3 erdő + átkozottal. Végül nem vittem el versenyre, de otthoni tesztelésen szinte mindent megevett, ami ellen kipróbáltam. Ebbe az összeállításba az alábbi nem köd lapok fértek be, és szerepeltek nagyon erősen: Agrabzin védőhája, Rothadó borzalom, Varázslatos Mirella, Tolvaj klántag. A dekkben 24 ködlap volt.

 13. Én a barnát használnám side-ból (a 3 Smack jól mutat börtön/bilincs ellen) és alapból zölddel tolnám. A kövéváltoztató csáp a deck legkirályabb lapja, ill. a Titkok tudója is remek erőforrás.

  Régen megpróbálkoztam Lépéselőnnyel is a deck mellé, az elsőkörös Elmefaló Hurd + kő-csáp kombó elég meleg volt :).

  A tesztelés során leszavaztak a galetkik létjogosultságát illetően (lehúztuk azt az egy-két galetkit is…), ha akartok még párat, akkor jelezzétek vhol, s ha sokan teszitek talán van még remény, hogy visszakerülnek.

 14. Sajnos nem voltam itthon, galetkivel indultam volna én is a versenyen, nagy kedvenceim, és alapból én is a zöldet raktam be + poénból a ragacsos bőr+gigamancs is szerepelt benne 😀

 15. Szvsz jó lenne,ha jönnének ki új galetkik,egész “helyes” kis koncepció,és annyira nem is drága,hogy egy kezdő játékosnak sokat kelljen költenie rá. De régebben,mintha fórumon láttam volna,hogy arról volt szó,hogy ha lesznek is galetkik meg torzszülöttek,akkor az max Zén-ben,nagykiegben nem fog már kijönni “soha” :/

 16. Tetszik a cikk nekem is.Örülök ha van okfejtés és mögöttes tartalom egy egy lap kiválasztásánál.A galetkiket mint “etnikum pedig óriási marhaság lenne eltemetni(nem is értem ezt a hozzáállást a kiadótól). Színesítik a játékot és kb 3-5 lap kellene a paklihoz, hogy játszható legyen(persze nem ilyen orgling bűzgerjesztő szintű:)).Remélem nem lesznek eltemetve mert nagy kedvenceim.

 17. Kellenek a galetkik a játéknak (főleg a passzívak 😛 🙂 )
  De komolyan, ne tűnjenek már el! (a torzszülöttek se! )

 18. Hát dalnok is húzza rendesen, de ne feledkezzünk meg róla, hogy deego bácsi is hamisítatlan BÁRD! (ebből kifolyólag kérdéses, hogy vajon annyit húzta-e a cimbalmot, hogy végül olyan piszok izmos lett????)

  ha már egyébként élet, akkor az elég lényeges hiszen (én is jártam már úgy) hogy szegény galetkijeim akár az orosz fronton mentek a harctérre de mielőtt még csak a kiscsápjukat mozdíthatták volna DAMMM ..innentől kezdve a kezemben lévő testrészeket már csak legyezőként tudtam funkcionálni a játék további részében.

  Ennek fejében még jl jöhet Dymass is aki nem csak hogy 1 vp ért jön de még vissza is ad 1et ha jn egy testrész körönként 3 szor! oh és még sebez is 1 ép-t – tehetnék föl a kérdést mi az az1 ép a mai metában (köszönjük tűz pakli)..de ha van rajta egy kövéváltotató csáp akkor már egészen más a helyzet! ingyér sebez, és drágít! De ugyanez a helyzet manadó csáppal, adja Elenios hogy ingyen 6Vp kapunk és költsük is el!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.