Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Ameddig a föld kerek, mindig lesznek krabberek!

A tegnapi tesztelésen újabb etnikumot vetettem be, nevezetesen a krabbereket, akiknek ugyan számos új példánya felbukkant a tesztlistán, de miután szegény rákemberekkel eddig a kutya sem akart játszani, úgy döntöttem, megszánom őket. Hegymélyi keltetőt és Tokozó rakshalliont használtam melléjük, és hogy egy kis élvezet is legyen a dologban, az Életadó + Páncélos krabber kombót is bevetettem, méghozzá egy Robbanó birkák társaságában, hiszen a jó öreg végtelen nélkül nem élet az élet.

pancelos_krabberAmi az új krabbereket illeti: mindegyik piszok olcsó példány, és leginkább az ellenfelek hátráltatására specializálódtak. Kivéve egyet, az Áramló krabbert, aki áramlásra szolgáltatott lapjaival igencsak komoly játékerőt képvisel, így nem kizárt, hogy a jövőben gyengítésre szorul majd. A többiek leginkább a varázslatok elcsípésében jeleskednek, de akad köztük egy-egy olyan példány, mely a lény, illetve a nem-lény lapok passzívan érkezéséről gondoskodik, jelentősen hátráltatva az adott paklikat (ha a háló nem lenne elég).

Első ellenfelem egy másik Leah-sereg volt, Bartus Gergely Leah követős hordája pedig ideális ellenfél volt, hiszen a követőm és a szabálylapom is eléggé zavarta. Előbbit ha kezdett, lőtte is mindig, így ilyenkor jól jött a lényeket passzívan tartó krabber, ha pedig én kezdtem, akkor egy másik új példány védett be, amely passzivizálásra hármakat tud sebezni. Egyébként a Domináns morf és a Krabber patrióta nem sok esélyt hagyott a jellemzően 1 ÉP-s lényeknek. Ezután Dani Zoli fókuszkristályai következtek, melyek a Lépéselőny miatt könnyedén be tudtak indulni a Keltető ellenére is. Egyedül akkor maradt esélyem, ha kijött itt is a passzivizálós krabber, egyébként a tárgyak özöne megoldotta általában a lényeimet, és így a hálót is.

krabber_patriotaTihor Miklós sok tárggyal és Fairlight követőjével felálló villám paklijával jó meccseket vívtunk – még úgy is, hogy egymás után többször is megkaptam a nyakamba az első körös Kyorg tudást. Egy új, villám-alapú asztalírtás, a Viharmadár nem egyszer ellátta a krabberek baját, akik ezt követően szomorúságukban elmentek játszadozni egyet a manókkal. Őket Valler Krisztián forgatta, méghozzá Villámháborúval, így a Keltetőm itt sem ért sokat, de így is izgalmas meccseket vívtunk, melyeken szokás szerint több esemény történt a támadók kijelölése és az ütés között, mint a fő fázisban. 🙂

A krabberek az elmúlt két kiegészítőben szerintem egészen pofás kis lapokat kaptak (amit jól mutat, hogy ma már az sem számít hihetetlennek, ha egy krabber deck listáját pillantjuk meg a legjobb tízben). Az új kiegészítőben pedig – ahogy olvashattátok – további erősítés várható, és a friss tapasztalatokból merítkezve én is igyekszem majd segíteni őket abban, hogy ennél is több siker várhasson rájuk a jövőben.

Búcsúzóul ezúttal is hoztam számotokra egy kifilézett lapot, melyet túlságosan is erősnek tartottunk. Az elmúlt egy-két évben nem kevés brutál keresés jelent meg (Nil herceg dalnoka, Őshangya here, Trinigan karácsonya stb.), így szeretnénk, ha ezek szerepe nem nőne még nagyobbra a játékban. A Csár apó mosolya persze nem csak ezért került le a listáról, hanem mert tényleg erősnek találtuk – azonos funkciójú lapokat előtúrva lényegében 1-ért univerzális keresés.

1 VP Csár apó mosolya
Sheran, általános

Keress elő a paklidból két különböző lapot és mutasd meg őket. Ezután válassz ki közülük egyet véletlenszerűen, és vedd a kezedbe, a másikat dobd a Semmibe.

Jövő héten újból jelentkezem!

Csető Zsolt

13 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Csár apó mosolya:

  ‘Mágikus kibontakozás’ egy hasonló lap, de nincs nagy használatban most sem. 🙂 Egyszer bevetettem és az ellenfélnek a halandóság átlépése, univerzális megoldás, kisebb kaoszsujtas trió közül kellett választania halálnemet. 😛
  Jó lehet 3 azonos funkcióval bíró lap bekerésére is, manapság már van választék bőven. Feltétele, hogy a kisemmizett 2 lap ne legyen komoly érvágás.

 2. Igen ez a mosoly kissé erős így.Nem szükséges további spoiler keresések kiadása,örülök, hogy lekerült a listáról.

  A Krabbereknek pedig örülnék.Jópofa kis dögök.Jelenleg is van nem egy erősebb kaliber köztük.2-3 megfelelő lappal simán olyan deck lehet belőle, hogy ne csak műkedvelők vállalják be őket 1-1 versenyre.

 3. Találkozunk a frissen bontotton.Idén mindenképpen el akarok menni.
  A Kieg címét gondolom nem lehet még tudni……Esetleg valamit a témájáról? (mint pl Világérés vagy Tengermély….)

 4. Thargodan paklira vagy fattyhordára gondoltam. Tovább nem jutottam, ebbe segítsen a blog please!

 5. Zsoltnak szólt.Ő mondta , hogy írjak a blognak; ha van paklitervem. Még négy hete voltam Dungeonban.Ő tudni fogja miért ìrtam.

 6. Így is jó lesz, köszi hogy írtál Beni, írni fogunk a kért paklikról. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.