Előzetes – A végítélet lovasai

Három lap a közelgő Zén kiegészítőből, csak itt, csak nálunk.

Két hónapja már, hogy megjelent a legutóbbi Zén, ami azt jelenti, hogy nyakunkon a következő minikiegészítő: előzetesünkben A végítélet lovasai lapjaiból szemezgetünk, szokás szerint három új kártyát bemutatva a nagyérdeműnek a megjelenés előtt.

ragalyrothadolovasa

A ragály rothadó lovasa – Ha már maga a Zén lovasokról szól, lássuk közülük az egyik legjobbat, amely számos pakliban felbukkanhat majd a jövőben. A ragály rothadó lovasa leginkább a lényekkel teli asztalokra szeret megérkezni, ekkor ugyanis – bár csak a legkisebbeket pusztítja el véglegesen – alaposan legyengítheti az ellenfél seregét. Remek lap hordák, életjelzős lények vagy éppen a Kisebb angyalok ellen. Ha esetleg úgy döntünk, hogy néhány egyéb lovast is beteszünk mellé a pakliba (kitalálható: nem ő lesz az egyetlen a Zénben, és a későbbiekben is várható utánpótlás), akkor még gusztustalanabb lap válhat belőle (a morfok is segíthetnek), hiszen ekkor egy kis varázsponttal is megajándékoz bennünket.

brutalismorf

Brutális morf – És ha már szóba kerültek a morfok, lássuk a legújabb példányt, mely a Világégésben megjelentekhez hasonlóan egy felújított darab, és az ütőerőt hivatott meghozni oda, ahol szükség van rá. Lényegében 3 zanszilánkért 4/4-es lény izmokkal és élettel, ami ha akarjuk, még repül is – egy kis olcsóbbítás mellett (ami minden bizonnyal minden etnikum pakliban lesz) egészen jól teljesíthet majd a kevésbé kombós paklikban. Nagy előnye, hogy nem csak etnikum deckbe fér be, hiszen a társaival ellentétben ő nem támogató lap, így csupán egy altípusos lényre van szükségünk valahol a közelben ahhoz, hogy maximálisan kihasználhassuk.

bikaideje

A Bika ideje – Eleged van már Nil herceg dalnokából? Idegesít az Életadó? Unod az Előnyös üzletet? Most egy új side lappal, A Bika idejével szállhatsz szembe velük, mely egy ősmágiás, ingyen jövő counter ezen kártyák ellen, de természetesen minden pakli ellen megéri majd becserélni, ami viszonylag sok Zénes lappal játszik. Tovább növeli az erejét, hogy rossz tempóban érkezve is megmenthet bennünket, ha van mit leszedni, valamint csak varázslattal lehet rá counterelni, így a Kasztroplanáris stigma, a Zajos léptek, az Őrült Montrix és a többiek hatástalanok ellene.

Várjuk véleményeiteket az új lapokról a kommentek között!

Csető Zsolt

40 thoughts on “Előzetes – A végítélet lovasai

 1. Paci:
  Jó lett, bár a szárnyakat hiányolom róla. Emiatt lehet be fog férni a ködlovas is, hiszen elködözve hozzájárul a VP termeléshez most már.

  Morf:
  Horgony helyett 2 Élet jelző jobb lett volna rá hoki elleni védelemként. Csak akkor lehetne vele hokizni úgy a szkritter szabálynak köszönhetően, ha nagyon sok manát ha beleölünk, úgy pedig már nem érné meg erre építeni. Abban az esetben egyedül arra lenne jó, hogy sok manából megpróbáljuk visszahozni a meccset.
  Így viszont kaptunk egy faéket.

  Bika:
  Hoki ellen lap a kontrolloknak. Aki ezt kitalálta…

 2. Egy csomó morf kap majd horgonyt a közeljövőben is, mert nem vagyunk kíváncsi a szkritterkedős kamukra 🙂

  A Bika ideje meg nem csak kontrollok side-jába készült, ezt honnan veszed? Meg van engedve egy kósza mérgező decknek is hogy varázslat alapú counterekkel játsszon.

 3. Igazából az ötlik fel bennem, hogy mi a fenének kell úgymond kvázi új etnikumot csinálni? Így is van elég belőlük. Inkább olyanokat erősítenétek amiből azért van jó pár lap is.

  Illetve az ilyen lapok helyett lehet jobb lenne ha az elnyomtatott lapokat adnák ki újra (pl Rejtett tartalék), amely persze nem csomagban, de azon nyomtatás keretein belül megvalósulhatna.

  A lovas képessége amugy tetszik, maga a fenti vonalat nem érzem kívánatosnak. Morf a kb nesze semmi fogd meg jól, a bika idejében meg halvány reményt látok, hogy talán a sideba befér. bár sztem inkább mással fogom kitölteni, mint ezzel.

  summa summárum elég pénztárcabarát kiegnek nézünk elébe, ha ilyen lapok lesznek benne.

 4. A lovas szerintem jó lett,a lovasdeckbe “ingyen tömegirtás”.
  Ez a morf hát nem tudom….Nem győzött meg…
  A bika érdekes dolgot tud,de a dal meg előnyös üzlet úgy is meg fogja. Akkor lett volna jó,ha varikkal NEM lehetne reagálni rá.

 5. Ja és am egy új lapnak jobban örültem volna a bemutatóban,mint 3 újításnak. (persze semmi nem garantálja,hogy a többi lovas nem a halál éjfekete lovasa,a káosz örvénylő lovasa vagy a gigantikus lovas lesz)

 6. A lovast mint etnikumot tobben emlitettek a kedvenc 3 kozott ugy, hogy nagyon gyenge jelenleg, ez az egyik oka, hogy elesztgetjuk oket – ez nem uj etnikum, hanem pont meglevo erositese.

 7. A bika ideje tényleg akkor lett volna jó, ha varival nem lehet rá reagálni.
  A dal megfogja valszleg, szóval én nem nevezném nagy dal-ellenlapnak. (Ettől függetlenül ötletes lap lett szerintem, bár nem szeretem a 0-s lapcountereket)
  A lovas nekem tetszik, a domináns morf pedig sima faék lap lett.

 8. Sutyiban rá kellett volna írni,úgy igazán jó lap lehetett volna,spoilerszaggal. 😛

 9. A ragály rothadó lovasa: Bobót és a fosjelzőit, Goblin kutatót, angyalokat, kalandozókat szívesen megfosztok a képességeiktől, viszont egy köd ikont kaphatott volna (Iszapgólem!).
  Brutális morf: Mr. Faék. Hálistennek a morf szabály rendben van, így tényleg minden etnikum mellett kapja az áldást.
  A Fika… izé, Bika ideje: brühühühü, nem tudom megakadályozni Tl’urlang tojással, Őrült Montrixszal és Kasztroplanáris stigmával, amiket alapból használok a dal paklimban… oh, wait, nem is! 🙂 Remélem, hogy hasonlóan használható lesz, mint a másik dalnok-gyilkos lap, a méltán népszerű és minden pakliban használt A féreg érintése. 😉

 10. Egy hülye kérdés: a stigma meg a zajos nem varázslatok? miért nem lehet velük reagálni rá???? O.o
  Am tetszenek a lapok.

 11. @kreven: mert asztalon/gyűjtőben lévő lapok hatásai. Pont ezeket nem lehet rá használni.

  A bika idején meg nem véletlen szerepel a “zénes lapok”, hiszen az összes ott megjelent lapot countereli az én értelemezésében, és a félreértések elkerülése végett ezt deklarálni is kellene mielőbb!

 12. @nagy.robi: csak annyit, hogy a fenti lapok közül én kettőt gyengítettem is volna, de le lettem szavazva. A ragály lovas spoiler szagú, a brutális morf faék, de vmelyik fajnak pont egy ilyen lap hiányozhat, ill. a bika ideje egy remek side kártyának tűnik.

 13. A bika ereje sztem rettentően rossz. A lovasokat sose szerettem, de ez tetszik, a morf viszont édes 🙂

 14. A lovas szerintem is igen erős, mert lebutítja az összes lényt, ráadásul megkerüli a rezisztenciát is. A morfot viszont borzasztóan gyengének/nagyon drágának érzem, pillanatnyilag nem látom hová is lenne jó. Ha szerepelne még rajta ez: antimágia: 0 vagy 1 választásod szerint, akkor még csak csak, de így… A bika idejét pillanatnyilag nem tudom hova tenni, van 1-2 koncepció, ami ellen el tudom képzelni a használatát: dal, rox, keltetős xenó, legendás keltető. Majd az idő és a meta eldönti, befér-e bármilyen sideba. Zénes bontotton viszont spoiler lesz :P.

 15. Mondjuk az a poén, hogy a bika idő nem viszi a nekromantás és álomvilágos lapokat jelenleg, mert ott csak 1 ikon van 😀

 16. Hmm a lovas tetszik ,erős papír lesz.Bár nemtom milyen lovasok jönnek még,de félek túl sok kellene ahhoz a deckhez, hogy valóban életképes legyen.így félő hogy a 2. képessége ritkán jelenik majd meg,de az első képesség bőven kárpótol mindezért.

  A morf gyereket én sem értem még mire lesz jó,de egy közepes gyakori szintet megüt,de manpság 3 mana(ok zsz) az rengeteg.Annak a lapnak már villantania kell manpság.Ő sztem messze nem teszi ezt,de ő még lehet rámcáfol nem írnám le teljesen.

  A Bika ideje sajnos totál kamu.Ennyire speciális kánterre védelem kellett volna(amit most kapott az kb semmi…).Az említett 3 hokiból 2 lekántereli röhögve a gyűjtőgen meg köszöni szépen és a végtelen manájából majd jól megtolja mégeccer…
  Sajnos első ránézésre(vagyis remélem és nem lesz gyengébb) ez lesz a kieg leggyengébb papírja.Bár teszem hozzá olyan korlátolt formátumon ahol előtérbe kerülnek majd komolyan a zénes lapok spoiler lesz,de évente 1-2 ilyen versenyért kiadni lapot minek???

 17. @Juhász Ferenc: A 0-s lapcounterekkel azért vigyázni kell, sose lehet tudni, mikor jönnek elő. (Lehet, a kövi nagykiegekben már 2 ikon lesz a lapokon 😛 )
  Ráadásul ősmágiás.
  Nem azt mondom, hogy übertáp, de elgondolkodtató szerintem.

 18. Én sokaltam rá az ősmágiát például. Speciális, de mondjuk egy absz prevnél bizonyos deckek esetében (mondjuk járj-Krag) sokkal hasznosabb. Minden paklinak van egy-két erős zénes kulcslapja, elég azokra tartogatni. Főleg egy megnyugvást adó Cselvetés után szólhat nagyot 🙂

 19. JuFe amúgy majd sztem pont a kedvenc decked ellen lehet egy übertáp, hiszen a két kulcslapod, a Homálydémon és a Jövő ködbe burkolózik zénes 😉

 20. @Vik
  A démon valóban kulcslap vitathatatlan,de a jövő ködbe burkolózik az csak egy jó papír amit jó behúzni,de kikeresni igen ritkán szoktam…De nem győztél meg, hogy ettől mennyire fergeteges papír:P

 21. Harmicvalahány komment…..grat jó kis cikk…..

  Nekem tetszenek ,asszem kipróbálom a lovas paklit ha ez megjelenik.
  A bika ideje is tetszik, 0 ért mindig jó lapok szoktak lenni….

 22. Még jó hogy jöttek ki olyan zének melynek lapjairól lemaradt a könyv ikon. Azok most brókenek lesznek 😀

 23. Hát,ez a kis gnóm elég durva lett 😀 Kaller követő mellett 1ért lejön,repül,üt,0-s lappal nem reagálható,Vp-t ad és a büntetése nagyon gonosz 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.