Tíz év – Nuk uzsorája

Miként lesz a hátrányból előny? A Nuk uzsorája ezt is megmutatta.

A tíz éve megjelent Nuk kincseskamrája minikiegészítő egyszer már szóba került Tíz év rovatunkban, akkor a Kragoru familiárisa kapcsán, egy másik lap jubileumát is érdemesnek tartottuk azonban a megünneplésre: ez nem más, mint a Nuk uzsorája, amely tipikus példája (és példánya) azoknak a lapoknak, melyek rögtön beindítják a játékosok fantáziáját. Nem mellesleg hosszú évekig ott volt a versenylapok között is.

nuk_uzsorajaOlcsó – ha valamilyen módon el tudtuk dobni, akkor ingyenes – varázslatcounter, melyre nem nagyon tud reagálni az ellenfél? Ez már valami – 2004-ben aligha találtunk hasonló paraméterekkel rendelkező alternatívát. Az ára is megvolt azonban mindennek, hiszen amíg a gyűjtőben figyelt az uzsora, addig az ellenfél is dőzsölhetett az extra manában. De vajon miként lehetne ezt kihasználni, a hátrányból előnyt csinálni?

A leleményes játékosok hamar rájöttek a mikéntre: az ekkor már megjelent, és határozottan népszerű Manafonál mellett teljesen más megvilágításba került a Dornodon azonnali, hiszen a bűbáj áldásos hatásának következtében mi is megkaptuk azokat a bizonyos bónusz varázspontokat. Ez még gyorsabban szaporodó manakészletet jelentett, amire mi persze felkészülhettünk előre, az ellenfél pedig jó eséllyel nem tudta azt ki használni akkora mértékben, mint mi magunk. Elég csak például a Vészkijáratra gondolni, amivel máris beválthattuk néhány lapra az ajándék varázspontokat.

Persze máshol is felbukkant a Nuk uzsorája az évek során: leginkább a gyűjtőgenerálós paklikban, ahol a kézből működő countereknek nem nagyon jutott komoly szerep, a gyűjtőből azonban már jóval szívesebben használtunk ilyesfajta képességet. Ebben a tekintetben talán akkor élte a fénykorát, amikor Az álmok mesterés vízió pakli rendszeres résztvevője volt a versenyek élmezőnyének – az első kör végén ugyan nem volt a legjobb biznisz bedobni a gyűjtőbe a követő képességével, hiszen így az ellenfél már az első körében ránkrakhatott például egy Thu’zad utazását, a későbbiekben azonban nagy segítséget nyújtott azzal, hogy bevédte ténykedésünket.

Ma persze már aligha kerül paklik közelébe – a Manafonál-láz már réges-régen a múlté, a gyűjtőgenerálós deckek pedig még egylapos formátumon se nagyon próbálgatják a Nuk uzsoráját. Mindenképpen egy különleges lapról beszélhetünk azonban, mely ennek megfelelően határozottan megérdemel egy megemlékezést.

Csető Zsolt

Reklámok

8 thoughts on “Tíz év – Nuk uzsorája

  1. Eletem masodik dungeonos dontojeben 1-0 volt ide Beres Csabi terrgathos vulkanis dekkje ellen. En kezdek, viziok-spiral mehet. Beesik 2 lap, koztuk egy nuk. Csabi felir 3 manat, kiveszi terrgathtal a nukot, kovetot lo, majd jott egy halvany remenysugar. Nem volt egyszeru innen xre menteni 🙂 erdekes, hogy ket egymas utani versenyen is dontoztunk, ugyanazokkal a dekkekkel, mindketto x lett, es mindket versenyt o nyerte.

  2. Amíg jó ötlet volt kipróbálni az esztendőket addig befért. Aztán rájöttünk, hogy túl gyenge, így magát a dekket nem használtuk.

  3. Sziasztok!
    Adjunk ki egy új lapot. Nuk talizmánja. 0 szk-s tárgy dornodon. Fémes tárgy.
    tudja a következőt: te annyi lapot húzol minden ellenfeled előkészítő fázisában mint amennyivel ö több vp-t kap mint egy. Szerintetek? Üdv: papa

  4. Értem én a célt, de ez önmagában broken. Topdeckelésbe behúzom, és váááá, 4 lap ajándék 🙂

  5. Ha már szóba jött a fémes tárgy… hová tűntek azok a dolgok amik arra vonatkoztak hogy miből van egy tárgy? Vagy csak az én figyelmemet kerülik el? :/

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s