Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Mégis mi a helyzet a rég elfeledett kalandozókkal?

Rendhagyó kiadással jelentkezik a Szivárgás rovat, ezúttal ugyanis nem a legutóbbi tesztelés eseményeiről fogok beszámolni (goblinokkal próbálkoztam egyébként), hanem – rendkívül egoista módon – egy saját felvetésemet szeretném felvázolni nektek, a tesztelőbrigádon belül ugyanis nem volt teljes egyetértés a témát és a véleményeket illetően. Úgy gondoltam, hogy a Ti meglátásaitok talán segíthetik a döntéshozást, még inkább hozzájárulva ahhoz, hogy tényleg olyan lapok érkezzenek, amiket szívesen forgattok. Lássuk hát.

torpeAz alapelképzelés szerint olyan lényekről, egészen pontosan 9 darabról lenne szó, melyek önmagukban is megállják a helyüket (ha úgy tetszik, teljes értékű lapok, melyeket a megfelelő paklikba nyugodt szívvel fogunk beilleszteni), ám meglenne az a különlegességük, hogy adnak egy minimális erősítést a 9 klasszikus kalandozó fajnak. Ezek: alakváltó, árnymanó, elf, ember, gnóm, kobudera, mutáns, troll, törpe. Ez nem csak a lapok – és némileg a kiegészítő – hangulatán dobna valamelyest (hiszen az elmúlt években az új Törpe-gnóm Glion volt az egyetlen kezdeményezés ezen máig létező fajok támogatására), de a játékosok fantáziáját is beindíthatná esetlegesen.

Eredetileg úgy gondoltam, hogy ezek lehetnének akár az első kiadásban megjelent “natúr” kalandozók felújított változatai is, de mivel ezek grafikája igencsak idejétmúlt, arról már meg lettem győzve, hogy ennek különösebben sok értelme nem lenne. Új lapokról lenne szó tehát, melyek úgymond két rétegből állnak össze: egyrészt egy egyedi képességgel “teszik magukat használhatóvá”, másrészt erősítik fajtársaikat.

Kezdetben az egyes lapok “közös” képessége az volt, hogy mindegyik olcsóbbította a vele egyező altípusú társait, ám mivel ilyen szempontból a kalandozók nem állnak rosszul (A kalandozók védőszentje, Bufa szimbóluma, illetve egy tesztelés alatt álló új követő is segíthet majd), ezért végül a +1/+1 mellett döntöttem.

Csak hogy valamivel kézzel foghatóbb legyen a dolog: megosztanám veletek a konkrét lapterveket is, kíváncsiságból pedig összeszedtem az egyes altípusokból 2010 óta megjelent lapokat is.

2 VP “Alakváltó”
Sheran, kalandozó, alakváltó, KF, 1/1

Kijátszásakor és minden előkészítő fázisodban lemásol egy játékban lévő lényt (de az “Alakváltó” képességei és altípusa megmarad). A kijátszáskori képességek nem jönnek létre, ha a lény aktív, te is aktivizálhatod az “Alakváltót”. Minden alakváltód kap +1/+1-et.

Alakváltó: Tiltott mágus, Torz Talbot, Szárnyas Szuszi, Aquan

3 VP “Árnymanó”
Dornodon, kalandozó, árnymanó, KF, 2/2

Kijátszásakor és minden előkészítő fázisodban eldobathatsz az ellenfél kezéből egy általad választott lapot. Minden árnymanód kap +1/+1-et.

Árnymanó: Őrült Szajonn, Vishera, az emléktolvaj, Patkány Rénó

1 VP “Elf”
Elenios, kalandozó, elf, KF, 1/1

Bármikor kijátszhatod, amikor azonnalit játszhatsz ki. Kijátszásakor célpont lény vagy játékos sebződik 2 ÉP-t. Minden elfed kap +1/+1-et.

Elf: Nil herceg dalnoka, Augur, Zu’lit, Ködamazon, Fantomlány, Az egyensúly megteremtője, Samantha, Pondi, az ősmágus, Druida

1 VP “Ember”
Rhatt, kalandozó, ember, KF, 1/1

Kijátszásakor vegyél vissza egy lapot a gyűjtődből a kezedbe. Minden embered kap +1/+1-et.

Ember: Mikkeldorf, Csábos áldozat, Dolórez, Dharosz, Farkasgazda, Ködlovas, Palotaőr, Arkhon, a vezér, Harq al-Ada, Ommó, Martian, Sir Rasolphius, Ördögűző, A megtestesült sötétség, Connor Wartause

0 VP “Gnóm”
Fairlight, kalandozó, gnóm, KF, 1/1

Kijátszásakor kapsz 1 VP-t. Minden gnómod kap +1/+1-et.

Gnóm: A tébolyodott, Az Ezüsttorony védőmágusa, Csodatevő Fenyő Zoárd, Esszenciaőr, Kóspalaki fenyőrágó, Lélekszolga, Nezopurrafix, Teremtő erő, Vörösköpenyes mágus, Agarannin, Bölcs tanító, Dimitrir, Gebarrian, az utazó, Kóspalaki sajtolvasó, Mestermágus, Riannandi, Undok gnómocska

2 VP “Kobudera”
Raia, kalandozó, kobudera, KF, 3/2

Repül. Egyszerre több lényt is támadhat (ilyenkor mindegyik visszaüt rá). Minden kobuderád kap +1/+1-et.

Kobudera: Harcostárs, Zarándok, Szinati szerzetes

4 ZSZ “Mutáns”
Chara-din, kalandozó, mutáns, KF, 2/2

Kijátszási feltétele, hogy célpont lapot a gyűjtőbe küldj. Minden mutánsod kap +1/+1-et.

Mutáns: A szerencse hírnöke, Lélekkufár

2 VP “Troll”
Leah, kalandozó, troll, KF, 4/4

Ellenfeled lényei védekezési bónusz helyett -1/-1-et kapnak. Minden trollod kap +1/+1-et.

Troll: Harfori szent, Zsoldoskatona, Troll lady

1 VP “Törpe”
Tharr, kalandozó, törpe, KF, 1/3

Kijátszásakor előkereshetsz egy maximum 1 költségű tárgyat a paklidból. Minden törpéd kap +1/+1-et.

Törpe: Arzgul, Delga, Irigy törplány, Törpe hős, Az aranysereg stratégája, Don Caloni, Királyi fegyvernök, Törpe kovács

A tesztelésen számos különböző vélemény elhangzott: volt, akinek tetszett az ötlet, de akadt olyan is, aki szerint semmi értelme olyan lapot kiadni, ami a lapok egy elhanyagolt csoportját erősíti. Hangsúlyoznám azonban ismét, hogy ezek elsősorban univerzális, másodsorban koncepcióteremtő lapok lennének, és nem koncepciót erősítő kártyák, vagyis úgy taposhatnának ösvényt egy-egy esetleges jövőbeli kobudera, troll stb. pakli előtt, hogy közben nem érezzük őket feleslegesnek a koraiságból adódóan. Felmerült egyébként az is, hogy kezdetben csak néhányuk jelenne meg, azok azonban rögtön kapnának pár társat, nem csak egy-két típusban hozzájuk illő darabot, ahogyan azt kezdetben elképzeltem.

Ti mit gondoltok a koncepcióról? Kíváncsian várom véleményeiteket a kommentek között!

Csető Zsolt

26 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Szerintem ez egy remek ötlet.
  Amiket módosítanék:
  +1/+1 helyett 1 szintet adjanak vagy még inkább, ha úgy nem túl erős, akkor 1 izmot kijátszásakor minden azonos altípusúnak + ha játékba hozol egy ilyen altípusú lényt akkor tegyél rá 1 izmot).
  -a kobudera üssön mágikusat
  -a gnóm 1 Vp-t vagy 1 Szk-t adjon, esetleg mindkettőt
  -az ember vagy visszavegyen vagy húzzon 1-et, hogy ne legyen blank üres gyűjtővel
  -az elf (pöppet HS ízű :D) repülhetne illetve lőhetne 3-at
  -a háttérsztori alapján szerintem a mutánsnak kéne dobatnia az árnymanó pedig mondjuk lopja el a következő kör eleji manát vagy laphúzást az ellenféltől sikeres kijátszásakor

  Üdv: Kyb

 2. A koncepció sztem maga jó, bár közös tulajdonságként rájuk írnám, hogy ezekből az alapnak számító lapokból 5-t lehet használni.

  A Troll sztem meglehetősen gyengére sikeredett, legyen inkább -2/-2 és természetesen véd bónusz kilőve.

  Anoo az első paklim az AK-ban írt troll pakli volt, nagyon szerettem a Kvazársziklák népét. Apropó ezeket a régi tápoló bűbájokat is lehetne újra kihozni. Pl az előbb említett bűbáj azonnali hatásként tröténő tárgyűtadása kegyetlen jó volt. Most is lehetne kiadni, hasonló képességgel, akár törpékre vonatkozóan is.

 3. A kis gnóm biztos, hogy jól megállná a helyét a törpe-gnóm glionban, A törpe is jó lenne a KFes pakliba (bár van már 2 ilyen tárgykereső törpe, nem tudom, kell-e még egy harmadik is). Új etnikumokat is lehet elvben építeni (troll, árnymanó stb) de ehhez az új kiegben kapásból 4-5 ilyen altípusú lapot kéne kiadnunk mindegyikhez, és még az is kevés lenne. Szóval ez gyakorlatban nem hiszem, hogy működne. Oké, hogy ezek önmagukban is helyt álló, egyszerű lapok, de ha én egy lapon azt látom, hogy +1/+1-et ad minden árnymanónak, akkor azt fogom kérdezni, hogy hol a többi?

 4. En ilyenkor mindig annak orulnek, ha azok a hangok is megjonnenek, hogy:
  “de klassz, hogy a Vilagegesben oshangyak is jottek ki! Meg ujrahasznositas! Krabberek! Moak! Triklem drakolderek! Imadom ezt a kieget!” 🙂
  Szoval ertitek, ilyenkor altalaban beir par ember, akik szeretik az adott etnikumot, senki nem akarja a masik kedvet szegni, de aztan, amikor megjelennek a lapok, mar kisebb a lelkesedes :(.

  Persze, tudom, minden azon mulik, versenyeros lesz-e az adott etnikum, felhuzza-e IGAZAN oket az a par uj lap. Illetve ha ‘amugy’ sikerul iszonyat lappa alakitani oket, az jo lehet.
  Tehat olyan szemmel is kene nezni, hogy kijott a lap, akarod-e bontani? Akarod-e miatta megvenni a kiegeszitot? (ld. podcast – Vilageges beszelgetes)

  Valamint az meg az aggodalmam, hogy ha egy ‘nem letezo’ etnikumra hivatkozik egy lap, akkor azt meg tovabbolvassak-e a jatekosok, hogy hatha amugy is egy jo lap, vagy egybol bekerul a ‘hagyjukmar’ dobozba.

  En partoltam egyebkent az otletet, de azert vannak ketsegeim is, kulonosen az azota megjelent podcast miatt. (akarunk-e meg tobb etnikumot ‘szeretgetni’?)

 5. Tetszik a koncepció és a lapok is megállnák a helyüket. Sztem gyakoriként (a jobbak esetleg zénesként) kéne, hogy meglássák a napvilágot.

 6. Én nem örültem a triklem drakoldereknek. Az őshangyáknak sem. A moákat és krabbereket szeretem,a Világégés kieggel sincs semmi bajom,szerintem jó kieg lett,sok koncepciót visszahozott.
  A kalandozós lapok kapcsán kicsit olyan feelingje van a dolognak,mintha 2010 környékén járnánk,de ez sem baj,követő olcsóbbítással a legtöbbjük használható. Nem baj,ha még diverzebb játék,bár ahogy előttem is írták,az sem baj,ha ezekből 5-t lehetne használni. Arra jók lesznek,hogy tölteléklapjai legyenek egy nagy kiegnek gyakoriakként.Szóval támogatom,viszont akkor szerintem fontos lenne eldönteni,hogy a későbbiekben ezeket a kalandozó alfajokat merre akarjuk tovább vinni. Mert pl. rendben van,hogy a trollok -1/-1-ket osztogatnak,de akkor a későbbiekben sok trollnak lehetne ez az ismertetőjegye és e köré építeni a koncepciót. Az már más kérdés,hogy van-e erre igény.

 7. Szerintem az elképzelés jó, csak így tényleg nagyon sokan kellene hogy legyenek, hogy mindegyikből lehessen paklit építeni, különben mivel lények, gyorsan kikophatnak a versenyerős lapok közül.

  Viszont az elf és ember pakli tetszene, azok között van már most is pár használható, szerintem velük lehetne mit kezdeni úgy is hogy csak 4-5 lap jön ki hozzájuk. Pl. 2 gyak, 2 nemgyak, 1 ritka, hogy akár csomagból is össze lehessen szedni őket.

 8. Szerintem kaphatnának valami leleményesebb skilleket is ezek az etnikumok. (nekem nem tetszik az, hogy mindenki csak azt a +1/+1)
  Nekem ezekre az ötleteim:
  Kobudera: minden kubuderád megkapja a következő képességet: ha bármikor sebződne dobj fel egy pénz érmét, ha eltalálod az eredmény a sebzés értéke nullára csökken..
  elf: minden elfed megkapja a következő képességet: Direktsebző harci képesség: ellenfele vagy egy célpont tartalékba lévő lény sebződik x+1 (x annyi amennyi elfed van a játékban)
  troll: minden trollod megkapja a következő képességet: regeneráció 1 (ép-is), annyival többet gyógyít amennyi trollod van játékban és kap annyi erő jelzőt amennyit regenelálódott.
  törpe: minden törpéd megkapja a következő képességet: minden tárgy állandó vagy kijátszáskori képessége duplán hat rájuk
  Alakváltó: minden alakváltód megkapja a következő képességet: Ha akarod az alakváltód kijátszásakor vagy minden előkészítő fázisban lemásolhatsz egy asztalon lévő lap ikonnal bíró speciális képességét vagy lemásolhatod a módosított értékeit a lapnak.
  Nekem ilyen fajta speckók ugranának be, de lehet hogy egy-kéttő egy kicsit erős.

 9. Úgy érzem, nem ment át teljesen az üzenet, úgyhogy akkor felteszem másként:

  >> Titeket zavarna, ha amúgy használható (remélem), többnyire gyakori / nem gyakori szintű lapokon lenne plusz egy sor, amolyan színesítés gyanánt? <<

  @Balage:

  "de klassz, hogy a Vilagegesben oshangyak is jottek ki! Meg ujrahasznositas! Krabberek! Moak! Triklem drakolderek! Imadom ezt a kieget!"

  Ez pont nem ugyanaz a szitu. Ezek univerzális lapok. A Világégésben meg a legtöbb egydimenziós.
  A podcastben egy szóval nem mondtuk, hogy ne legyenek további támogatott etnikumok. Annyit mondtunk, hogy "feleslegesen" (értsd: hatástalan) nincs értelme a dolognak. Ezeknek a lapoknak viszont pont nem ez a célja, egyszerűen csak megágyaznak egy esetleges későbbi szándéknak, úgy, hogy _semmibe_ nem kerül az egész. Csak egy plusz sor a lapokon.

 10. Szerintem jó ötlet, csak legyen nevük pl. Ghurrkh a troll. Egyébként egész jó kis lapok némelyik kimondottan tápos pl. a torpe..:).

 11. Üdv Bloggerek és Behósok

  Az első HKk lap amit láttam az a Törpe kalandozó volt ami ott van illusztrácionak.Csak persze fehér széllel.Egy haverom kapta a Tulélők Földje fordulójával ,ajándéknak.Egy másik játékos pedig egy bronz sisakot kapott.És neki adta ennek a törpésnek.Na ezt a két lapot láttam én meg nála és mondta a srác hogy a törpére rá lehet majd tenni a sisakot és az erősíti …..A rajza is elég szép volt mindkét lapnak ,és hát ez a kombinálás nagyon tetszett.Ez 95 szeptemberben volt még az alappakli megjelenésekor .Emiatt a 2 lap miatt vettünk egy másik haverommal közösen pár alappaklit és így kezdtem el HKK-zni.
  Szerintem jó ötlet kiadni ujra ezeket az alap kalandozókat.Sőt én már a fórumon is javasoltam hogy más altipusokból is( ami nincs még) lehetne kiadni ilyen alap lapokat .Persze ezt nem én találtam ki mert néha jelenik meg pl Thargodan.De sztm néhány etnikumon és altipuson dobna egy kicsit egy ilyen lap. PL: fókuszkristály,sárkány,krabber,sziránusz.stb
  Gyakori lapnak persze ahogy ezek a kalandozók is.

 12. @ Csető Zsolt
  Elolvastam még egyszer a cikket. Biztos, hogy ez volt vele a szándékod vele? Nekem is teljesen az volt róla az elképzelésem, mint az előttem hozzászólóknak.
  Amúgy ezt a “színesétést” nem is értem, hogy mi akarna lenni. Idézet? Az már most is ott van a lapokon.
  De hogy a többi kommenthez kapcsolódjak, én kifejezetten örülnék ezeknek a lapoknak a kiadásának. Például egy elkövetkezendő alapkiadásba jól passzolnának.
  Támogatom azt a javaslatot, hogy mindegyikből ötöt lehessen használni, és mindenképpen csak az altípus neve maradjon a nevük. Úgy hangulatosabbak lennének, mint a negyvenedik töltelék kalandozó, aki nem viszi semmire.

  Viszont egy-két képességet majd nyílván át kéne beszélni a többi tesztelővel a háttérvilágnak a játékba illesztése-, illetve a használhatóság szempontjából.

  “Alakváltó”
  -Jöhene X-ért is, de a kettő még elmegy.
  -2014-ben az a minimum egy másoló lapnál, hogy lemásolja a kijátszáskor kisülő képességét. Egy ködből (szinte) fixen kereshető, színt és altípust másoló lap is képes már ilyenre. Nehogy már egy nem ködös, fix altípusú lap, amire fixen kiszabott VP-t is költök, ne tudja ezt.

  “Árnymanó”
  -Dobatásnak elég a Rénó.
  -Ahogy már mondták előttem, laplopás vagy erőforrás pusztítás (vagy drágítás) lenne a soron következő, hogy bővüljön az árnymanók sunyi képességeinek a tárháza.

  “Elf”
  -A színe nem jó. Ha a fajának a legerősebb példánya, a dalnok már megalkotott egy koncepciót, az elvárható lenne, hogy a későbbi erősítések is segítsék azt egy 30 fajos környezetben. Eddig elég rosszul teljesített minden alkalommal a dal pakli, akárhányszor próbáltam bevetni veszélyes fajon, nem kell attól félni, hogy túl erős lesz 1-2 új elf miatt.
  -Zöld vagy sárga optimálisabb lenne.

  “Ember”
  -A képességét úgy ahogy van meg lehetne cserélni az elfével. Az elfeknek jobban jönne a dalok mellett a gyűjtőből visszavétel, az embereknek pedig lehet hasznosabb lenne egy ilyen sebzés, ki tudja.

  “Gnóm”
  -Ez így nagyon jó.
  -Talán adhatna szintet/izmot.

  “Kobudera”
  -1-ért jobb lenne.
  -A kobuderák az izom szórásról szólnak, mindenképpen osszon izmot ez is kijátszásakor.
  -A másik képessége is maradhatna még mellé, az nem túl erős.

  “Mutáns”
  -4 ZSZ? Na azért…
  -A képessége lehetne más. Nem tudom, hogy mi a mutánsok jellemzője a TF-en, de ezt a képességét így még gyengének érzem. Talán ha telepakolnád néhány ikonnal és képességgel ezen felül, akkor hasznosabb lenne (védekezés, rez, szárny, háló, AM: 0, kötelékkel még valami, élet: 1, stb.)

  “Troll”
  -Egynek jó a gyengítés osztás, de ahogy @farkas05 is írta, a trollok a regenerációról szólnak minden fantasy világban. Ez még azonban kevés lenne 2014-ben és a későbbiekben. Csapjunk minden trollra fixen 1-es regenerálódást életből, rezisztenciát és egy életjelzőt; vagy csináljunk néhány új trollt, amik megadják a többi trollnak ezeket a kijátszásukkor. Az életes keltető paklit ez lehet vissza tudná hozni a játék vérkeringésébe.

  “Törpe”
  -Ez így korrekt, bár a +1/+1 mániát legszívesebben lecserélném szintre vagy izomra minden lapnál.

 13. @Balukaa:
  Nem kell a dalt erőltetni elfekkel 😛
  Érdekes hogy a legtöbb lapnál felhoztad hogy “miről szól”, az elf pedig pont arról szól amiről kell (ugye azok íjászok általában… vagy mi…) lecserélnéd?
  A mutánst lássuk meg, hogy akkor is leszed egy lapot ha megfogják, sőt, célozhatatlan/forrásimmunis dolgot is letép, mert kijátszási feltétel… lehet hogy a 4 ZSZ kicsit sok (főleg hogy nem az autó korát éljük már) de nekem tetszik.
  A Kobudera így egy kicsi hidra (ami nem viszi a tartalékot), valami izmozós dolog lehet jobban elférne rá 😀

  A színekhez annyit tennék hozzá hogy az elf sztem ink sheran, az alakváltó meg ezzel a képességgel pont jól elmenne elenisonak, szóval így a csere nem bontaná meg hogy minden szín 1 fajt kapjon 😀

  Amúgy jó ötletnek tűnik, 1-2 célzott gy-ngy (csak maradjon passzív az amelyiknek kell 😀 😀 )
  (jah és pl. a törpe képe szerintem simán vállalható, nem cserélném 😀 )

 14. Üzleti szempontból teljesen jó alapötletnek tartom az alap fajok újbóli megjelenését.

  Előrevetítené a játékosok számára pl.: “egy jó kis troll-pakli” (törpe, árnymanó, elf stb.) összeállítását, ami a fiatal / kezdő srácok számára vonzó.

  A hozzászólók között is volt ilyenféle megnyilvánulás és nálam a Dungeonben is kb. minden 2. kisgyerek azzal jön, hogy elf (gnóm, mutáns, alakváltó, kobudera) etnikum pakliról álmodott…

  Megfelelően kitalálva és kitesztelve a képességeiket, teljes mértékben támogatnám a megvalósításukat!

  (Távlatokban gondolkodva, lenne mindegyik fajból prekoncept-pakli a dungeon.hu-n!)

 15. Nagyon jó ötletnek tartom a régi alapkalandozók feltámasztását! Pont valamelyik nap jutott nekem is eszembe, hogy milyen jó lenne feleannyi VP-ért, feltápolva újra kiadni őket, mert épp a régi Törpe lap akadt a kezembe (nekem is ez + a bronzsisak + Zurgblug voltak a legelső HKK lapjaim 🙂 ) Annak a rajza egyébként most is simán vállalható! Akárcsak a gnómé.

 16. A mutánsok képessége a TF-en, hogy képesek pszi-t használni. Emlékezzetek a trilógiában Kopernik-re, aki szintén mutáns, és a regényben HKK párbajt vívott magával Chara.din-nal! A mutáns fajnak egyébként semmi köze a mutáns klánhoz, nem keverendő!
  Az emberek fő erőssége a találékonyság, és a szakértelmekben való fogékonyság lenne.
  A trollok regenerálódnak, és tudnotok kell, hogy az egyetlen tradicionális troll KT, a Kvazársziklák Népe vezette be a TF-re a testépítést, az izom növelését, a súlyzózást, stb. Én ezért azt tartanám legtesthezállóbbnak, ha azt a képességet adná a trolloknak, hogy a trollokon lévő izomjelzők +1/+1 helyett +2/+2-őt jelentenek.
  Az árnymanók lopjanak, az alakváltók legyenek alakváltó lapok,a törpék készítsenek tárgyakat, és fegyverezzék fel magukat, az elfek használják az íjakat (de erősen ellenjavallott összemosni az elfeket az ében íjászokkal, mint ahogyan őket már sajnos sikerült összemosni a sötét elfekkel, amit azóta is mindkét etnikum nagyon-nagyon hevesen kikér magának…)
  A kobuderák harcművészek, a pusztakezes, és fegyveres technikákat használják művészi szinten, és a ki-t, azaz a belső erőt. Sajnos ennek nem nagyon van leképeződése a HKK-ban, pedig érdekes színfolt lehetne.
  A gnómok a mágia és a feltalálás mesterei a TF-en.
  Itt jegyzem meg, hogy a végzetúr altípusnak is illenék adni egy ilyen “alap” lapot, és annak a lapnak értelemszerűen Rhatt színét kellene viselnie, mivel ehhez a színhez nem kapcsolódik ilyen lap (még).

 17. Na jó…
  A Mutáns UR-nek elmenne! 😀
  A törpe és a gnóm pedig nagyon felejtős…
  Ha a gnóm kezd, lepattint két ilyet és instawin? Vagy a törp instant beül egy homokfutóba? Full kam. 😀

 18. Követő vagy Lépéselőny mellett a Törpe hős is beül a homokfutóba az első körben, csak kicsit durvábban…
  A Gnóm miért instawin?

 19. De így 2 dög jöhet 1 körben lépéselőny mellett 1-1 futóval.Azért az kicsit melegebb.

 20. Az első pakli, amit versenyre vittem egy közepes lényekből (törpe!, agglomerátor) és bibircsók óriásból álló élet-, halál-, teljesség tornyás pakli volt ellenvarázslatokkal és leszedésekkel megtámogatva. 🙂

 21. Az első pakli, amivel versenyre mentem kb. az összes lapomból állt… és a legnagyobb kombó a Shardulla Sharpa + Vasvért + Áldozat (négy szint Sharpára) + Rekreáció (vasvért vissza Sharpára) + Kvazárkard a kezébe… Röhögni fogtok, de ez kijött, bár nem egy körben, hanem több lépcsőben. 😮

 22. Nekem anno ’98-99 környékén a legnagyobb kombóm egy szörnykomponensekkel ölő pakli volt:
  – 2 Aranyeső mindenkinek adott 10 komponenst
  – Kincsek hatalmával az enyémből csináltam 20 vp-t
  – ellenfél kapott egy Szaporítást
  – aztán egy Ouitmlen átkát vagy a Kapzsiság átkát, attól függ, melyiket húztam fel hamarabb
  🙂
  Volt még a pakliban Teremtés meg Kreáció is…
  Lehet leporolom és összerakom újra a nosztalgiaversenyre 🙂
  Mondjuk az Ouitmlen átka már pont nem fér bele…
  😦

 23. Meg nagyon jó kis törpe dekkem volt: Törpe kovács, Kőfejű Beldor, Zöldfülű kalandozók, Kloin Drungas, Kaporszakáll
  és a Pozitív diszkriminációkkal a sok bajszos-szakállas törpicsek szépen meghízott. 🙂

 24. Az első versenyem 96 ban volt.Szegeden rendezték a vasútállomáson.(volt aki telefonon kérdezte hogy ha vonattal érkezik Szegedre akkor merre kell menni a helyszinre ?: )
  Én a vadiuj Charadin lényekből álló hordámat vetettem be.Azt gondoltam uj lapok csak erősek lesznek…..hát nem annyira voltak erősek.Olyat találtam ki hogy Ökulipajra Kitartó ló és igy többször lehet használni a képességét ,el kellett volna olvasni a lapot……Azért volt aki ellen nyertem pár meccset.Jó verseny volt.
  Azután már 96 ban én is rendeztem versenyt Szentesen.

 25. Nekem abszolute bejön a dolog. Megint más kérdés, hogy az 1/1 miatt biztos nem próbálnám meg ezeket a koncepciókat, tehát több ilyen jelleű lap kéne egy etnikumnak, hogy ez az egész működjön. De jó az ötlet.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.