A bűbájok diadalmaskodtak a HKK Blog júniusi versenyén

Gáspár Tamás bravúros győzelemmel biztosította be a Blogligában szerzett első helyét.

37 fő részvételével zajlott a legutóbbi hétvégén megtartott júniusi versenyünk, amely két szempontból is különleges volt. Egyrészt kvalifikációs verseny volt, bejutási jogot lehetett tehát szerezni a 2014-es HKK Nemzeti Bajnokságra, másrészt pedig a formátum hagyományos volt, ami nálunk meglehetősen ritkának számít. Néhány tiltott lap azért akadt, csak hogy felkavarjuk kicsit az állóvizet: a Nil herceg dalnoka, az Előnyös üzlet, az Életadó, a Trinigan manakonzervátora, a Szánalmas teknős, a Molgan, a Ködmangó, a Raia követője, a Rox, a csontok ura és az ultraritkák nélkül zajlottak a küzdelmek.

A viszonylag nyitott környezet több olyan szabálylapot és követőt is előhozott a homályból, melyek az elmúlt időszakban némileg háttérbe szorultak: a 4-4 Korlátozás és Leah követője, valamint a 3 Edralian is olyan lapok, melyek mostanában nem különösebben tomboltak. Szokatlanul kevés volt ezúttal a szabálylapot és követőt is használó paklikból, igaz, a legnépszerűbb narancssárga lap, a Lassan járj! (5) mellé mindenki használt valamilyen követőt.

 • Szabálylap (14): 4 Korlátozás, 3 Lépéselőny, 2 Életenergia, 2 Zarknod bilincse, 1 Ősi rúna, 1 Semleges csatamező, 1 Zarknod börtönében
 • Követő (16): 4 Leah követője, 3 Edralian, 2 Az együgyű, 2 Motyogó kultivátor, 1 Arochos, 1 Átkozott követő, 1 Beldian, 1 A legfőbb követő, 1 Nikolausz
 • Egyéb (7): 3 Lassan járj! + Átkozott követő, 1 Lassan járj! + Kragoru familiárisa, 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus, 1 Lépéselőny + A kalandozók védőszentje, 1 öt lap

DSC09852

A hatfordulós verseny utolsó körére csupán egy játékos, Bakos Attila fordult veretlenül, akinek Gáspár Tamás volt az ellenfele a döntőben. Attila Edralian kontrolljával egészen idáig minden kihívóját eltiporta, Tomi rendkívül egyedi Korlátozásos bűbáj pakliját azonban már nem volt képes megállítani, és bár a második meccsen még 1 ÉP-ről döntetlenre mentette az állást, a mindent eldöntő mérkőzésen már a bűbájok diadalmaskodtak, behúzva végül a végső győzelmet is. Talán mondani sem kell Tomi ezúttal is az egyik kihívásra utazva harcolt a mezőnyben, és mivel teljesítette is ezt (a legjobb 10-ben végzett úgy, hogy 5 régi lap is volt a paklijában), további extra pontokat szerzett a Blogligában, melyet végül meg is nyert. A legjobb amatőr játékos Elek Attila lett.

A végeredmény

I. Gáspár Tamás (paklilista)

Bűbáj pakli Korlátozással.

II. Bakos Attila (paklilista)

Kontroll pakli Edraliannal.

III. Dönczi Krisztián (paklilista)

Kontroll pakli Életenergiával.

IV. Erdős Viktor (paklilista)

Good-stuff pakli Semleges csatamezővel.

V. Horváth Zsolt (paklilista)

Vérfarkas pakli Lassan járj!-jal és Átkozott követővel.

VI. Horváth Dávid (paklilista)

Gyűjtőgenerálós motyogó pakli Motyogó kultivátorral.

VII. Abbas Krisztián (paklilista)

KF-es pakli Lépéselőnnyel.

VIII. Szatmári Bálint (paklilista)

Kontroll pakli Edraliannal.

IX. Elek Attila (A) (paklilista)

Vérfarkas pakli Lassan járj!-jal és Átkozott követővel.

X. Abonyi Attila (paklilista)

Kontroll pakli Az együgyűvel.

DSC09853

A döntő: Bakos Attila (balra) vs. Gáspár Tamás (jobbra)

A legjobb tízbe viszonylag sokfajta koncepció befért: két-két Edralian, Techiánaflux + Kasztroplanáris stigma + Ősi béklyó kombóra gyúró kontroll, valamint vérfaraks pakli mellett egy-egy bűbáj, good-stuff Csatamező, motyogó és KF-es pakli is odaért a legjobbak mezőnyébe.

Júliusban a HKK Blog lepihen egy kicsit, legalábbis ami a versenyeket illeti, a következő hónapban ugyanis a sűrű naptár és a szabadságok miatt nem lesz versenyünk, augusztusban azonban újból szeretettel várunk majd mindenkit – ki tudja, talán néhány újdonsággal is készülünk majd akkorra…

Csető Zsolt

19 thoughts on “A bűbájok diadalmaskodtak a HKK Blog júniusi versenyén

 1. Szep volt, Tamas!

  Na, hianyoltatok a bubajpakli felporgeteset a Techianafluxtol! (podcast)

 2. Gratulálok Tamás, nagyon jó volt a pakli összetétele, játszottam ellene, brutál jó 😀

 3. Köszi, De még finomításra szorul a pakli, a verseny elején jöttem rá hogy pl az emekapum otthon maradt.. XD
  No sebaj majd talán még bevetem a paklit!

 4. Tudjuk, hogy csak a régi lapok oltárán beáldoztad … A tavacskák helyett legközelebb jó is lesz 😀

  Igen, hiányoltuk a pakli felpörgését, és elégtételt is érzünk amiatt, hogy a podcast hatására (ha csak ötlet szintjén, vagy tudatküszöb alatt is) de bejutott az infó néhány ember fejébe. Úgyhogy az ok-okozatban ezúttal is elől vagyunk 🙂

 5. Grat Tomi még1x, egy ilyen Leah hordáktól hemzsegő mezőnyben azért nem rossz ez az eredmény :). Óriási öröm számomra, hogy csak én tudtalak legyőzni 🙂

  Amikor én korlátozással próbálkoztam vidéken, annyira kiszívtam a Raia hordától meg a Rox-tól, hogy azóta se játszok vele :). Meg a lépéselőny se a barátja, így nagy bátorság volt vele indulni, pláne ilyen egyedi megközelítésben!

 6. Pont a napokban jutott eszembe egy hasonló korlátozásos bűbáj deck. Jó tudni h nem csak hülye ötleteim támadnak.

 7. Támogatom, hogy majd valaki vesse be egy igazi hagyi versenyre is a korlátozásos bűbájokat. Én nem merem betörni, de szeretném majd pofátlanul lekoppintani a paklit. 🙂

  @GTomi
  A mágia létsíkja nem lett volna jó bele?

 8. Balukaaaa: A síkok csak sájdba voltak. Nem mindig jönnének jól, pl a fent említett hordáknál különösen nem..

 9. Azért a spindoctor-kodás média területen értelmezett oldalától remélem azért messze vagyok 😀

  Aki ismer tudja, hogy a saját dolgaimat is 3. személyként, kívülállóként kezelem, az egot sosem engedem az tényszerűség elé. Tehát objektíven nézve, tényleg úgy gondolom, hogy amikről beszélünk és amiket tanácsolunk az bejut az emberekhez, szerintem a blognak a jó médiumokhoz hasonlóan napirend kijelölő szerepe kezd lenni. Nem azt mondja meg, hogy mit, hanem hogy MIRŐL gondolkodjanak a HKK közösségében levők. Nagy különbség, ugyanis a manipulációs technikák közül az Agenda Settings adja a legnagyobb kreatív szabadságot azáltal, hogy bár mesterségesen szűkíti a szem előtt lévő témákat, mégis csak javaslat szintjéig jut el. A folyamatosan új és izgalmas témákkal pedig melegen tartjuk a közönséget (hogy erre mennyi bartis komment jön majd, te jó isten … de hát így nevezik, ez van 😀 ), ennek köszönhető a nagy fokú interakció, amiben mi is próbálunk folyamatosan újítani (podcast, kezdő dév, tábor, félévente blogliga-draft, extrém formátumok, stb.)

  És igen, szeretnénk hinni, hogy manifesztálódik is a dolog. Amikor verseny előtt közzéteszünk egy esélyes pakliról szóló decklistát, jó viszontlátni a versenyasztalon, előkelő helyezésben pedig még inkább. Amikor megszellőztetünk néhány infót a tesztelésről, jó olvasni a véleményeket a dologgal kapcsolatban. A véleménynyilvánításunk tehát másodlagos, az a közösség dolga. Mi csak eléjük tárjuk az újabb és újabb témákat, ötleteket a HKK világából.

  Egy szó, mint száz, örülünk, ha Tomi pakliválasztása akár csak egy kicsit is rajtunk múlt, mint ahogy annak is, ha a beszámolónk és a máshol nem elérhető paklilista nyomán más is próbálkozik majd vele. Szülessenek nagy dolgok, mi ezért szorítunk 😀

 10. Tomi gondolatmenetéhez kapcsolódva, itt szeretném jelezni, hogy a minap megjött az “első kézzel fogható” eredménye a blog iskolai HKK-t népszerűsítő kampányának:

  Egy Kissrác jött be vásárolni a Dungeonbe az anyukájával, és elújságolta, hogy nagyon megtetszett Neki a HKK, amikor az iskolájában bemutatták azt a blogosok!

  Ő megfűzte a legjobb barátját és most már játszanak ezerrel…

  Na, az ilyen dolgok azok, amikért érdemes dolgozni / dolgoznunk! 🙂

 11. tbiro: altalaban igazad van, es respect a munkaert es az inspiraciokert.
  Viszont a konkret Techianaflux esetben kb. ez hangzott el: (hallgasd vissza) ‘a keszitok szerint ez a teci jo bubaj deckbe, hat mi ilyennek nyomat se lattuk a VE ota, rohadtul nem jott ez be, de persze lehet, hogy mi nem ertunk hozza (kacsint, pfff dehogy lehet)’ ebbol leszurni, hogy ajanlottatok a bubaj decket, amit amugy tesztelesen tobben forgattak termeszetesen, kicsit ‘spin doctoros’ nekem. Ilyenkor en azt irnam: “fu, ez tenyleg jo bubajba is, mekkora kiralysag – mi is tevedhetunk neha”
  No offense.

  Balazs

 12. Crull: klassz! remelem, jol elterjed, es tobben is nekilatnak jatszani a sulibol. Emlekszem, amikor a lanyom bevitte a Radnoti gimnaziumba a kartyat, joparan rakattantak (de ez reg volt sajnos).
  Ez a sulis egy nagyon jo kis akcio volt!

 13. Nem azt mondtuk, hogy nem jó bűbáj deckbe, hanem hogy nem kezdtek el miatta bűbáj paklival játszani, ez igen nagy különbség.

 14. Sajnos még nem volt időm végighallgatni a podcastot. Nem onnan jött az ötlet. Még mikor a korlátozást kitaláltam egyik tesztelésen próbálkoztam hasonlóval, de akkor még nem volt hozzás ilyen brutál bűbájok. (techi, stigma, élő)

 15. A Szolcsánszki Balázs már játszott sima bűbáj paklival hagyin, 2x összecsaptam vele, 1x első asztalon. A pakli működött, bár legyőztem mindegyik esetben.

  Amúgy tesztelésen én egyszínű bűbájokra épülő kék molluszkot teszteltem, ott finoman működtek ill. a csatamezőmben is egy alternatív nyerés/erőforrás vonalat jelentenek a bűbájok.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s