Két napig tartott a Blogliga döntője

Bíró Tamás nyerte a draft versenyt, ahol Junior lapokkal zajlott a küzdelem.

Vasárnap került sor a Blogliga döntőjére, amely szokás szerint egy ingyenes draft verseny volt, ahova ezúttal rekordszámú játékosnak, összesen 32 főnek biztosítottunk helyet. Sajnos több bejutó sem tudott eljönni, és a tartalékok közül is csak egy játékos jelent meg, így végül 26 fővel indult meg a versengés.

DSC09862A távol maradók miatt maga a verseny is csúszott valamelyest, hiszen egyrészt az asztalokon is variálni kellett (4 nyolcas asztal helyett 1 nyolcas és 2 kilences asztalon folyt a válogatás), másrészt a csoportkör lebonyolítása is némileg komplikáltabbá vált, miután az előzetes terveknek megfelelően az egyes asztaloknál mindenki játszott mindenkivel, méghozzá pörgős lebonyolításban, vagyis egy-egy meccset játszva.

Maga a draft 2 csomag Juniorból zajlott: a legnépszerűbb színek a kék (top lapok: Elenios csodája, Tökéletes csend, Lukratív praglonc), a zöld (A gyalázat lemosása, Hártyás dermesztő, Tornádó), a lila (Az őrült oldal álma, Chara-din lesújt) és a barna (Megelőző ütés, Hadiállapot) voltak, de igazából mindegyik szín képviseltette magát az asztalokon, ami jól mutatja, hogy rendkívül széles azon lapok tábora, melyek használhatónak számítanak ezen a formátumon.

DSC09876A legtöbben valamilyen kontroll-jellegű összeállítással próbálkoztak, sok leszedéssel és gyógyulással, kevés nyeréssel, de akadtak különféle hordák is: volt, aki Gombapókokkal, “anti-mágiás” lényekkel vagy vérfarkasokkal próbálta mihamarabb lecsapni az ellenfelet.

A csoportköröket követően a csoportelsők és a csoportmásodikok mellett a két legjobb csoportharmadik jutott még tovább (a két 9-es csoportban az utolsó helyezett elleni eredményt nem vettük figyelembe, így kiegyenlítve az esélyeket). Ők az alábbi játékosok voltak (zárójelben az, hogy melyik csoportból jutottak tovább):

Bíró Tamás (A), Abonyi Attila (A), Juhász Ferenc (B), Kahn Evarth (B), Csető Zsolt (B), Bartus Gergely (C), Erdős Viktor (C), Egyed Dávid (C)

Innentől egyenes kieséses rendszerben, két győzelemig tartó csatákkal folytatódott a játék – a negyeddöntőkben az alábbi eredmények születtek:

Bartus Gergely 2 – 0 Kahn Evarth
Erdős Viktor 2 – 1 Abonyi Attila
Juhász Ferenc 1 – 2 Egyed Dávid
Bíró Tamás 2 – 0 Csető Zsolt

Már jócskán benne voltunk a napban, amikor megkezdődtek az elődöntők – olyannyira, hogy az egyik meccs befejezését, illetve a döntőt és a bronzmeccset végül át kellett tennünk hétfőre. A legjobb négy között végül az alábbi eredmények születtek:

Bíró Tamás 2 – 0 Egyed Dávid
Bartus Gergely 2 – 1 Erdős Viktor

A döntőben tehát Bíró Tamás és Bartus Gergely csaptak össze, akik mindketten lassú játékra rendeződtek be. Tomi elképesztően erős kontrollt szedett össze Elenios, Chara-din, Tharr és Sheran színekkel, legjobb lapjai között 2 Hadiállapot, 2 Chara-din csele, 2 Energiakígyó, 1 A gyalázat lemosása, 1 Ilthian hagyatéka és 1 Az őrült oldal álma is szerepelt, míg Barti rengeteg gyógyulással játszó Sheran, Fairlight, Rhatt, Elenios paklija leginkább a hosszú meccsek végén érkező Lukratív pragloncokkal igyekezett nyerni, de sok fejtörést okozott a dobatással próbálkozóknak a 4 Ősöreg Dorka is.

DSC09870

A csatát végül Bíró Tamás nyerte meg, így ő lett a legújabb Blogliga draft-bajnok, a harmadik helyre pedig Erdős Viktor ért oda.

A végeredmény

I. Bíró Tamás
II. Bartus Gergely
III. Erdős Viktor
IV. Egyed Dávid

Érdekességek a versenyről

 • Hiába tűnt előzetesen a legkeményebb asztalnak, a C csoportból végül Bartus Gergely, Erdős Viktor és Egyed Dávid is odaért a legjobb négy közé.
 • Bíró Tamás egyetlen meccset sem veszített a két nap folyamán (ez 14 nyert partit jelent), igaz, a döntőben egyszer igen közel került hozzá, amikor Barti -6-ba lőtte egy Lukratív praglonccal, ráadásul a harci fázis még hátra volt. Tomi azonban a 6 manájából először kiirtotta az őrposztot egy A természet haragjával, majd Ilthian hagyatékával pontosan 1 ÉP-be gyógyult – a lapelőny innentől elegendőnek bizonyult a túléléshez.
 • Elekes Gábor az egyik meccsén mindössze három lap kijátszásával nyert – ez nagyban köszönhető volt az Oroszlánüvöltésnek is.
 • Szintén az Oroszlánüvöltés volt a főszereplő Schmidt Edit és Simon György összecsapásán, ahol mindkét játékos 20-ban volt, Gyuri azonban éppen ennyit készült ütni Heves vérmérsékletekkel és Rohamokkal feltápolt lényeivel. Nem számolt azonban az Edit kezében lapuló Oroszlánüvöltéssel, melynek köszönhetően ő is 20-at sebződött, és mivel csak 1 VP-je maradt, erre a lépésre már nem tudott reagálni, így Edit 3 ÉP-ben túlélte a kört, megnyerve ezzel a partit.
 • Pásztor Szabolcs és Csető Zsolt összecsapásán szintén sikerült két lap kijátszásával eldönteni a lényegi kérdéseket. Szabolcs erősen kezdett, két Elenios csodáját és két Cibáló magszimot kitéve az asztalra, Zsolt azonban Az őrült oldal álmával válaszolt, kidobatva ellenfele összes lapját. Szabolcs ezt követően ráadásul egy repülő lényt húzott, amit ki is rakott, ám egy Az ébredés fájdalma mind őt, mind a két felkelő magszimot elpusztította, így csupán a két bűbáj maradt meg  a 10 lapból.

DSC09873

Reméljük, hogy mindenki élvezte a kissé hosszúra nyúlt versenyt, aki pedig nem tudott eljönni, az ne búsuljon: az új félévben is lesz Blogliga, újabb ingyenes draft versennyel, meg persze nyereményekkel.

Júliusban a HKK Blog egy kicsit lepihen, már ami a versenyeket illeti, augusztustól azonban újból szeretettel várunk mindenkit egy kis kártyázásra!

Csető Zsolt

4 thoughts on “Két napig tartott a Blogliga döntője

 1. Akkor újra:

  Grat Tomi! 🙂

  A hadiállapotokat bontottad, vagy továbbadással jutottál hozzájuk?

 2. Én úgy emléxem azt mondta, hogy egy first pick, egyet meg továbbadtak neki és 2. pick volt. Nem rossz. Én a 6 draftom alatt talán ha egyszer találkoztam ezzel a lappal 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.