A Beholder Találkozó margójára

Lezajlott a XLI. Beholder Találkozó, de vajon mi történt ott HKK-s szempontból? Beszámoló.

1Június utolsó előtti hétvégéjén került megrendezésre a XLI. Beholder Találkozó, ahol a szokásos módon kétféle miniversenyen is ringbe szállhattak a játékosok az értékes nyereményekért. A 8 fős egyenes kieséses versenyek végén az első két helyezett gazdagodhatott 2, illetve 1 Világégéssel. Az a tény, hogy itt lehetett először begyűjteni párat az új ultrákból komoly vonzerőt jelenthetett volna. A versenyek mellett a találkozó másik nagy vonzereje a zsákbamacska, ahol mindig érdemes bontogatni a spoilerekkel és UR-ekkel megtömött pakkokból. Sokan egy-egy találkozó alkalmával építenek gyűjteményt maguknak egy nagyobb összegű zsákbamacskázás után. Ez olyannyira igaz, hogy mire 10:20-ra bejutottam a helyszínre, addigra a teljes készlet elfogyott. Jól indul a nap, vastagabb maradtam 5-7000 Ft-tal, valamint az új lapok hiánya által hátra hagyott űrrel. A fenti két körülmény együttállása miatt a találkozókon mindig hatalmas csere-bere / adok-veszek zajlik. A fentiek tudatában egy kellemes 5 órás programra számítottam, ami a vizsgaidőszak vége felé a szükséges kikapcsolódást hivatott nyújtani.

2Végül felemás érzésekkel indultam hazafelé a találkozó végeztével. A résztvevők száma meglepően alacsonyra sikeredett, ami részben köszönhető a blog által szervezett HKK-tábornak is, ami jó néhány, a találkozón mindig résztvevő emberrel tizedelte meg a résztvevők sorát. Nincs ezzel semmi baj, ha több program-alternatíva van egy adott hétvégén, ami mind a HKK-hoz kapcsolódik, akkor ez alapvetően jó a játéknak. Hiszen végső soron ez mind a játék fennmaradását, továbbfejlődését szolgálja. A kevés játékos legérzékenyebben a frissen bontott küzdelmekre hatott, ahol lasszóval kellett fogni az embereket ahhoz, hogy egy új csoport nekivághasson a küzdelmeknek. Egy-egy kiesés után hosszú várakozásra kárhozhattak azok a játékosok, akik nem hoztak magukkal hagyományos versenyre alkalmas paklit. Végül mindössze 3 versenyen tudtam részt venni, amin az egy első és egy második helyem azt jelentette, hogy egy kieg híján lemaradtam a várva várt UR-ről. Bár a bontásomhoz képest így sem panaszkodom (a Fairlight temploma, Dornodon temploma kombó egy bontotton nem az, amire igazán vágyik az ember; megspékelve többnyire középkategóriás gy-ngykkel). Talán el lehetne gondolkozni azon, hogy a találkozós bontott is 3 pakliból történjen, mert az új tokenlap láz és a sok speciális fajos lap miatt a decképítés nem okoz nagy kihívást, mert 12 lapot még a legbrutálisabb bontás esetén is könnyű szívvel ki tud szórni az ember. A negatív színezet mellett meg kell emlékezni Makó Balázs munkájáról, aki az alacsony létszám ellenére is próbálta minél több játéklehetőséghez, ez által nyereményekhez juttatni a megjelent játékosokat, sokszor akár csak 4 fős „ultramini” versenyeket indítva.

Bár a mostani találkozó után kicsit keserű a szőlő, de ettől függetlenül én biztosan ellátogatok a következőre is, és erre tudok buzdítani másokat is.

Dávid Máté

11 thoughts on “A Beholder Találkozó margójára

 1. Lehet hogy csak én vagyok ilyen tudatlan ,de hanyadik találkozo volt ez? XLI ?
  köszi a cikket a Beho honlapján nem volt beszámolo a HKK versenyekről…..Jó lenne egyszer elmenni egy találkozóra……

 2. Az en tervem az, hogy a teli talin lesznek mini-versenyek, de 4 fosen csinalom a nagyobb porges miatt (pontok lesznek, es azt lehet a vegen valtani majd paklikra ill. UR-re)

  A nyari talin mindig kevesebben vannak, ott en visszaternek a regi rendhez: nincs verseny (ugyis van elotte, meg utana, meg mindig 😉 ), hanem lehet velem bontottozni 1 pakli nyeremenyert. De mas otletre is nyitott vagyok, amit legalabb 10-en tamogatnak 🙂 es nem kell ra iszonyu eroforrasokat kolteni.

 3. Sztem a nyári találkozón a HKK helyett inkább egy állatsimogatót kellene berendezni az emeletre pár vietnámi csüngőhasúval, illetve kiskutyákkal!

 4. Én az emeleten japán iskoláslányokat simogatnék nagyon szívesen kiskutyák helyett!:D

 5. A pont rendszer tetszik. Én így képzeném el:
  aki elsö körben kiesik 2öt kap aki a méásodikban 5öt
  Aki döntöbe jut 10-et aki nyer 20at
  10 ért lehetne kapni egy kieget vagy 50ért egy ur-t Így a kevésbé űgyeseknek is lenne esélyük a nyereményre ami vonzobbá teheti az amatörök számára.

 6. Valami ilyesmi lesz, csak 2 körösre igazítva (4 fős verseny)
  Azért mondjuk 8 emberenként 1 UR-nél többet nem kéne kiosztani, azt is be kell lőni.

 7. Az a kép azzal a csomó HKK lappal az micsoda,nem tudom kinézni….. ,volt a találkozón valami amihez kellett ?vagy csak illusztrácio?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.