Nem lehet elég korán kezdeni!

Közeleg a HKK Nemzeti Bajnokság, az erre történő felkészülésre pedig mi is nagy hangsúlyt fogunk helyezni.

Júliusra ráfordulva sokak szeme előtt lebeghet már az év legrangosabb és egyben legjobban várt eseménye, a HKK Nemzeti Bajnokság. A megmérettetés nagyságát már sokan, sok helyen megénekelték. Ki ne tudná, hogy ez az a három nap, aminek a végső győztese örökre beírhatja magát a HKK-s halhatatlanok nagy könyvébe? Éppen ennek a dicsőségnek a reményében a felkészülést sem lehet elég korán kezdeni. Egy sikeres Nemzetihez több tényező teljesülésére van szükség. A három napos maximális koncentráltság nem is olyan könnyen teljesíthető feladat, mint amilyennek az tűnik. Hiszen szerencsés esetben a vasárnap kora esti-esti döntőben kell a legjobb formánkat hoznunk. A paklink és side-unk összeállítása és alapos kitesztelése szintén kulcsfontosságú.

nemzetikep1Különösen igaz ez az első nap hagyományos versenyére. A mai HKK-ban rendkívül felértékelődött a pakliépítés szerepe, hiszen rengeteg olyan bivalyerős paklit alkottak meg a játékosok, amik viszonylag egyszerűbb sémákra épülve tudnak hatékonyak és eredményesek lenni (gondolok itt például egy dal, vagy teknős paklira). Ebből kifolyólag a saját koncepciónkat teszteljük minél többféle összeállítás ellen, hogy megismerjük a saját és az ellenfél gyenge pontjait, azokon tudjunk alapból vagy side-ból javítani. A hagyományos meta kissé homályba veszik, hiszen pesti nagy versenyen régen volt már korlátozás nélküli hagyományos. Így a Zének által potenciálisan hozott friss vér, valamint a játékosok hozzáállása még felderítetlen maradt. Több Nemzetin is előfordult már, hogy a nagy trendek végül egy héttel a megmérettetés előtt fordultak meg. A tömeges Csatamezőről Sokszínre való váltás 2 éve, valamint említhetnénk a tavalyi dal dömping elmaradását, amiről végül sokan az Együgyűs kontrollra tértek át. Ennek a kitapasztalását segíti a július-augusztusi versenynaptár. Júlisban nem kevesebb, mint 6 hagyományos viadal kerül megrendezésre, ami mellé sok dupla versenyen a második napi formátumra is tesztelhetnek az emberek. Ráadásul ebből a 6-ból az egyik a Beholder havi nagy versenye, ami mindig rendkívül erős mezőnyt szokott hozni. Augusztusban pedig a budapestiek előre láthatólag a Dungeon szervezésében trenírozhatnak a Nemzetire. Érdemes már most számításba venni, hogy melyik az a 2-3 koncepció, ami szóba jöhet számunkra az első napra, és ezeket „versenyeztetni” az elkövetkezendő időben. Hiszen óriási különbség van egy baráti teszt és a versenyszituáció között.

Természetesen a blog is kiemelten foglalkozik majd az eseménnyel, és próbálja segíteni a felkészüléseteket pakliötletekkel, metagame-elemzésekkel, side-építési tanácsokkal vagy bármilyen aprósággal, amit fontosnak tartunk a siker elérésében.

Dávid Máté

One thought on “Nem lehet elég korán kezdeni!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.