HKK Blog vs. Beholder?

A tegnapi flamewar margójára, őszintén.

A tegnap megjelent lapelemzésünk kommentjeit  böngésztem éppen, amikor több olyan hozzászólással is találkoztam, amely kapcsán felmerült bennem e cikk megírásának gondolata. Úgy gondolom, hogy lassan ideje lenne végérvényesen pontot tenni egy hosszúra nyúló vita végére, ami egyben meg is válaszolja a címben felmerülő kérdésemet.

Maga az alapprobléma, ami felmerül, hogy a játékosok egy része igencsak szeret a kiadóval szembemenni, teljesen mindegy, hogy milyen témáról van szó (például: ha egy vitás helyzet merül fel, akkor a mi véleményünket támogatják, ahogy az el is hangzott). Nincs mese, ezt a jelenséget el kell fogadni, le kell nyelni, a való életben is nagyon sok hasonló jelenséggel találkozunk (legyen az politika vagy közélet). A lényeg, hogy ezeknek a játékosoknak az ilyen típusú véleményétől el kell tekinteni.

Természetesen nem mindennel értünk egyet mi sem, de nem látunk bele a teljes mechanizmusba (például magába a gyártási folyamatba túl sok betekintésünk nincsen, hogy milyen költségei vannak egy kiegészítő elkészítésének, mennyivel kerülne többe ezüstszélű vagy más egyedi lapok legyártása, de a pénzügyi részéhez külsősként senkinek semmi köze nincs, ezt tiszteletben kell tartani). Bár néha egy-egy szélsőséges vélemény tőlünk (általában tőlem) becsúszik, mégis úgy gondolom, hogy a realisták táborát erősítjük, igyekszünk fél lábbal legalább a földön járni. Persze, ha valami bajunk van, azt azért megemlítjük. (Legutóbbi cikkünkhöz szorosan kapcsolódva: minek jelennek meg olyan lapok, amik jelenlegi formájában nem erősítenek egy életképes koncepciót sem, mint a Hájas okerón? Ha a nagykiegben lesznek majd Behemótok nagymesterébe illeszkedő lapok, akkor emiatt nem fogunk Zént vásárolni, ha kibontjuk, akkor meg nem örülünk, mert jelenleg blank, használhatatlan lap. Persze erről egy új cikket lehetne írni.)

Sokszor halljuk azt is tőletek, hogy a Behó nem tesz semmit a játék népszerűsítése érdekében. Ezt a tévhitet is szeretném most eloszlatni. Szerintetek a HKK Blog mögött ki áll? A Vigyázz Autó megszűnése – így utólag mi is úgy gondoljuk – nem tett jót a játéknak, ezért döntöttünk úgy, hogy nekivágunk még egyszer, de ehhez a Beholder teljes támogatását kértük. Ez utóbbi alatt értsétek azt, hogy ad 1: ingyen nem dolgozunk (a tisztánlátás végett: nem, nem pénz kértünk, hanem fejenként egy displayt, melyből az utolsót Zénekre, illetve régi boosterekre váltjuk be, és az egészet elversenyeztetjük), ad 2: ha bármire szükségünk van a játék népszerűsítéséhez, (legyen ez booster, Alanori Krónika, szórólap vagy poszter) azt biztosítsák számunkra. Mindkét pontban sikerült megállapodnunk, és el kell, hogy mondjam, jobban örültek a hírnek, mint bárki más, ráadásul mindkét feltételünknek bőségesen eleget tettek eddig, biztosak vagyunk benne, hogy a továbbiakban is így lesz.

Zárszóul: bárhogy is látjátok, mi, a HKK Blog és a Behó közösen törekszünk arra, hogy a játék minél szélesebb körben elterjedjen vele, és minél tovább fejleszthető, játszható maradjon. A kommunikációra, egymás véleményének meghallgatására és megfontolására a következő egy-két évben pedig iszonyatosan nagy szükség lesz, ha még sokáig szeretnénk HKK-t.

Mi vagyunk a HKK.

Dév bácsi

9 thoughts on “HKK Blog vs. Beholder?

 1. Hello Beholder ,Hello Bloggerek

  Egy régi nagy író írta hogy tisztelet a bibliorgráfusnak.Én azt mondom tisztelet a bloggernek!
  Nincs itt semmiféle ellentét (ujabb kifejezéssel WS…),illetve a nagy dolgokban nincs.A ti feledatotok (ti vállaltátok) hogy írjatok cikkeket ,népszerűsítsétek a HKK-t , Hogy ezt mi módon csináljátok az már a ti dolgotok ,természetesen ezen lehet vitázni hogy kinek tetszik kinek nem ,én azt mondanám hogy ….akinek nem tetszik ne olvassa!.De egyenlőre úgy áll a helyzet hogy szinte mindenkinek tetszik,vagyis biztos hogy jól csináljátok….
  Azt sem mondanám hogy a Beho nem teszi a dolgát, és nem működteti az oldalát ,és a HKK -kiegeket is azért adogatják ki rendszeresen…..
  Ami a játékosok így a magam részéről is felróható a Beholdernek ,hogy úgy tűnik mintha egy autómatizmussá vált volna a Zén kiegek kiadása.Még meg se barátkoztunk a Lovas zénnel már is itt a kalandozós (3vp1nekron kalandozók)…..
  Aztán mindenki “fikázza” egy kicsit,….. én mire itt vidéken nagyjábol beszerzem a Zén lapjait már jön a következő. (nem baj ha sűrűn adnak ki Zén kieget félre ne értse senki),
  Na most a Beholdernek ha ez jó biznisz akkor semmi gond,de ha nem annyira ,akkor miért nem halgat jobban a játékosok véleményére és adnak ki népszerűbb zéneket (mint pl a Xenos volt).
  Csináljanak egy szavazást hogy milyen lapok legyenek a következő mini kiegben és tegyék bele azokat amiket megszavaztak a játékosok…..
  Legyenek a Zénekben :Zulitos, Triniganos , Thuzados lapok , gyűjtő generálós élőholtas lapok.Ha van egy népszerű koncepcio akkor ahhoz adjanak ki lapokat ne ellene!Egy kicsit több kockázatot kellene vállalni ha be is csuszik egy-két erősebb lap az se baj……
  Ezen kívűl minden Zénben legyen szabálylap-követő mert azok is kellenek!
  Tudnék még javaslatokat de mondjon más is ……

 2. @Jozsi
  a létező legrosszabb ötlet zénbe követőt/szabálylapot rakni, a legtöbb ember 8-10 darabot vesz a zénekből így lesz követő/szabálylapból min 2, de inkább 4 darabja aminek csak tüzelőértéke lesz

 3. @Julinéni: kettőért vállaltam a cikk megírását 🙂

  Komolyra fordítva a szót, gondolom rendszeres olvasónk vagy, csak nyilván nem mered vállalni a véleményed, amivel semmi baj nincs, mert téged minősít.

 4. Miért bántjátok szegény okeront én kipróbáltam, működött , jó volt lény blokknak, háló elég stabilan ott volt és még fürge manónak is jól lehet eldobni, 🙂 tényleg tetszett .

  Tisztelet a Behonak , hogy ennyi éven át működő játékot csinált, és csinálja.
  Tisztelet a blogosoknak a mindennapi hkk ért a cikkekért, a versenyekért 🙂

  üdv Péter

 5. Csak annyit szeretnék hozzá szólni, hogy most is nagyon jó a játék. Jól csinálják a dolgukat mind a behósok mind a blogosok. A kis kiegről meg annyit, hogy most így sikerült. Nem mindig kell erős zéneket kiadni . Meg végülis ebben sincsenek használhatatlan lapok. Olykor maga egy jó side lap miatt is megéri venni zéneket. Meg nem jó túl nagyot ugrani lapok erőssége közt rövid idő alatt.

 6. nagyrobi@ tényleg rossz lenne a szabálylap -követő Zén kiegbe? akkor csak egy évben egyszer oktober-novemberben legyen szab lap-követő?amikor az uj nagy kieg kjjön. ezt nem mondod komolyan…….
  Én csak azt mondom nem kéne ilyen óvatosan tesztelgetve (vitatkozva) kiadni olyan lapokat ami aztán csak “fikázva” lesz (Balázs írta a fikázást)…..
  Koskáztasson a Beholder adjanak ki nem tulzottan kitesztelt ,extrém lapokat aztán majd meglátjuk mi lesz…..:)

 7. @Jozsi
  nem azt mondom, hogy ne legyen zénben k/szl, lehet, csak ne mindegyikben, ahogy te írtad, az egyszerűen felesleges és hülyeség is
  ” Koskáztasson a Beholder adjanak ki nem tulzottan kitesztelt ,extrém lapokat aztán majd meglátjuk mi lesz…..:) ”
  Ezt meg nem is tudom mire vélni. Borzasztó maga a gondolat is. Kezdem azt hinni hogy csak ironizálsz, mert ezt nem lehet komolyan gondolni.

 8. robi@ Félig- meddig csak irónia…..Az előző (előtti) kommentemben leírtam mire gondolok…..(neves lapok,szavazás….stb)
  Bár akkor is lehetnének viták,lenne akinek nem tetszene….
  Persze nem kell minden Zénbe Szablap-követő,de már úgy tünik nekem hogy régen volt benne.És ebben az ujban sincs…..

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.