“Így írtok ti”

Rövidke pillantás a blog szerkesztőségének heti működésébe.

Sok különböző témával foglalkoztunk már itt a Blog hasábjain, azonban arról még nem esett szó, hogy hogyan is készülnek el a cikkek napról napra. A saját munkamenetembe, illetve egy pár „belsős” apróságba szeretnélek beavatni titeket.

Amikor május elején bekerültem a blogos csapatba, több dolog is egyszerre mozdult meg bennem. Az egyik, hogy mivel a szerkesztőségben egy baráti társaság vagyunk, így nyilván sokkal több örömem lelhet majd ebben az egészben. Hiszen a „munka megbeszélések”, mint amilyen egy podcast felvétel, hatalmas bulik is egyben. A következő, ami eszembe jutott, hogy csak minőségi cikkeket szabad írni, hiszen az évek során eléggé magasra került az a bizonyos léc. Ráadásul a Ti visszajelzéseitek alapján is látszott, hogy az igény továbbra is töretlen a blog iránt. Egy hétre eredetileg 6-7 cikk van tervezve (hivatalosan 7, de általában miattam, vagy néha Dév miatt egy-egy cikk elmaradozik 🙂 ). A hét első felét hétfőtől szerdáig szinte mindig Zsolti szokta vinni, majd a maradék 4 napon osztozunk ketten.

Egy cikk megírása olyan 1-2 órát szokott nálam kitenni mindennel együtt. Először mindig megnézem az elkövetkező két hét versenyeit, hogy tudjam, milyen versenyekre látogathattok el az országban. Ezután átfutom a Behó fórumot, illetve a postok alatti hozzászólásokat, hogy lássam, miről folyik a szó aktuálisan, van-e olyan téma, ami sokakat foglalkoztat. Ezt követően számba veszem, hogy milyen függő cikksorozatom van, azt mennyi kedvem/ihletem van folytatni (nyugalom, Counterherceg hamarosan visszatér). Majd végiggondolom, hogy mi az, amiről én magam is szívesen olvasnék. Végül adok egy kis időt magamnak, hogy esetleg valamilyen betegség eszembe jusson. Ha kiválasztom a témát, akkor próbálok minél több infót gyűjteni az adott dologról. Egy paklileírásnál mindig megnézem a hasonló koncepciókat, amik esetleg eredményt értek el, és így megvan a decklistájuk a neten. A netdeckelés a XXI. században egy rendkívül hasznos dolog, ami sokat segít egy koncepció tökéletesítésén, ugyanis rengeteg időt spórol nekünk, így kímél meg minket a kezdeti fázis döccenéseitől. Miután úgy érzem, hogy kellően tájékozódtam a kérdésben, akkor „egy szuszra” megírom az egész cikket. Soha nem hagyom félbe, mert úgy könnyen elveszhet a fejemben összeálló struktúra. Ha végeztem, akkor egy gyors ráncfelvarrás után feldobom a honlapra csinosítás céljából. Ennek Zsolti a nagy tudója, bár tartok tőle, hogy inkább én vagyok ipari noob a magam 1.0-ás userével (hamarosan elmélyülök a kérdésben). Ezt követően néhány órán belül realizálódik is az oldalon, ami alá záporozhatnak az észrevételek, vélemények, kritikák.

Dávid Máté

3 thoughts on ““Így írtok ti”

 1. Hát ez elég gáz!
  Semmi spangli, alkhol, buli utáni hányós gondolatok! Csak a stílusosan, logikusan egymás után írt szavak, marha jó cikkek!
  Elszomorító milyen hatékonyak vagytol! 😛
  Még 1x , le a kalappal!
  Csak így tovább! 🙂

 2. Csak a minőség megtartása végett:
  “… így nyilván sokkal több örömem lelhet majd ebben az egészben. …”
  Szerintem magyarul örömÖM van bármiben is 😀

  La a kalappal amúgy nívós dolgok szoktak lenni.
  Szerencsére már megszabadultunk az olyan kifejezésektől, hogy valaminek a valószínűsége több mint egy, ill. az optimális fokozása is kezd elmaradni.

  Csak így tovább

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.